Værd at vide til din ferie i Norge

Følgende informationer er nyttige til at planlægge og forberede din ferie i en af vores ferieboliger i Norge.

1. Ankomst og afrejse

På lejebeviset finder du informationer om ankomsttidspunkt samt, hvornår huset skal forlades på afrejsedagen. De på lejebeviset angivne ankomst- og afrejsetidspunkter er til enhver tid gældende. Er ikke andet anført, er afrejsetidspunktet altid senest kl. 10.

Nøglen udleveres normalt kun mod forevisning af det originale lejebevis. Hvis I bliver forsinket, skal dette meddeles husejeren eller dennes repræsentant. Husejeren er under alle omstændigheder glad for at få besked om ankomsttidspunktet, selvom det er indenfor den angivne tid. Benyt talonen fra lejepapirerne. Bemærk venligst at selv om man ankommer til feriehuset før ankomsttidspunktet, vil nøglen først blive udleveret på det aftalte ankomsttidspunkt. Senere ankomst end angivet er kun muligt efter forudgående forespørgsel og accept hos ejeren. Undertiden kan senere ankomst aftales imod betaling af et gebyr til ferieboligens ejer. I hovedreglen er det feriehusets ejer, der står for nøgleudleveringen. Vi beder om forståelse for, at der ikke kan forventes særlige sprogkundskaber.

2. Feriehusets størrelse og indretning

Kvadratmeterstørrelsen, som er angivet i husbeskrivelsen, er det udvendige mål på feriehuset. Det indvendige mål kan være op til 15 % mindre. De allerfleste feriehuse er privatejede, individuelle feriehuse. Husene er derfor indrettede efter den enkeltes ejers smag og muligheder.

Husene er udstyret med dyner eller tæpper og hovedpuder til det tilladte personantal. Sengelinned -herunder lagen, pude- og dynebetræk, duge, håndklæder, viskestykker, rengøringsmidler, toiletpapir etc. skal I selv medbringe, med mindre andet er angivet i husbeskrivelsen eller lejepapirerne.

I nogle feriehuse kan trapper eller stiger til 1. sal være stejle og uden gelænder. I nogle feriehuse er loftshøjden lavere end normalt. Når der er angivet ”havemøbler” i husbeskrivelsen, så betyder det i reglen ét bord og fire havestole. Liggestole, hynder samt parasol hører normalt ikke til en ferieboligs grundindretning. Nogle huse er garanteret gode havemøbler. Se efter symbolet i husbeskrivelsen.

Ved nogle feriehuse står der cykler, som ejeren stiller til fri rådighed. NOVASOL påtager sig intet ansvar for disses stand eller sikkerhed, da dette ikke er en ydelse der ifølge husbeskrivelsen er garanteret.

3. Renovering

Når der i husbeskrivelsen er angivet renoveringsår for feriehuset, betyder det ikke altid, at hele huset har gennemgået en renovering. Det kan være enkelte rum som f.eks. badeværelse eller køkkenet, der er renoveret.

4. Soveværelser/senge

Feriehussoveværelser er oftest små, og sengene ca. 70/85 x 180/190 cm. Grand lit er en dobbeltseng som er ca. 130 cm bred og egnet for 2 personer. Dobbeltsenge er ca. 140-180 cm brede. Madrasserne er ofte af skumgummi. Det kan uden at være specielt angivet i kataloget dreje sig om sovestole eller sofaer, som kan slås ud. I enkelte tilfælde ligger madrassen på gulvet i en træramme. Sovepladserne har ofte et frottelagen til beskyttelse af madrassen. Husk altid at benytte dette sammen med alm. linned. Det er ikke tilladt at benytte sovepose i feriehusene.

En hems er et åbent loftsrum med skrå vægge og madrasser på gulvet, og er ikke egent til voksne/ældre gæster men derimod populær hos større børn og unge, og den nås via en lodret stige. Et anneks er en tilbygning eller et lille hus, som ofte er uden opvarmningsmuligheder.

I nogle huse kan der være et minimum af skabsplads og ikke ét skab til hver person. I nogle huse er et soverum kun adskilt af et forhæng, og i nogle huse i Norge er der hverken dør eller forhæng ind til soverummene.

5. Bad/WC

Der må forventes en anderledes og ofte mindre tidssvarende standard i indretningen af badeværelset. Ofte vil bruseren være tilsluttet håndvasken eller ved badekarret. Varmtvandsforsyningen sker ofte via en varmtvandsbeholder, som indeholder ca. 50 l vand. Denne er ofte tilsluttet et automatisk strømspareprogram og må derfor aldrig slukkes. Husene er ofte tilsluttet en septiktank. Smid eller skyl derfor aldrig bleer, vat, bind og lign. ud i toilettet.

Som alternativ til wc forefindes ofte i Norge biologisk toilet. Denne moderne biologiske installation som ofte er uden vandskyl, men kun med ringe lugtgener, befinder sig som regel i huset.

TC: Det traditionelle tørkloset, som ikke er 100 % uden lugtgener, befinder sig udendørs.

6. Huse med swimmingpool

(inden- og udendørs) samt spabad

Ved bestilling af feriehus minimum 3 dage før ankomst er indendørs- swimmingpoolen opvarmet til ca. 24-25°C grader. Benyt aldrig sæbe, shampoo eller lign. i swimmingpoolen eller spabadet. Udendørs pools er til rådighed fra ca. 15. juni til ca. 31. august, afhængig af vejrforhold.

Bemærk at udendørs swimmingpools oftest ikke har varmelegeme, men udelukkende opvarmes ved lufttemperatur.

Sparetips for feriehuse med indendørs swimmingpool:

  • hold døre og vinduer til poolrummet lukket
  • læg pooltæppet over poolen, når denne ikke benyttes
  • sæt gulvvarmen på en konstant temperatur – undgå op-/nedreguleringer
  • sluk ikke for affugteren, da det vil føre til en alt for høj luftfugtighed i poolrummet
  • hvis der er soverum, der ikke benyttes, så hold dørene til disse rum lukket og skru varmen ned på 5°C.

Standvandsspa: For feriehuse med en standvandsspa gælder, at spaen fyldes op med vand inden din ankomst. Såfremt du allerede inden ankomst ved, at du ikke ønsker at benytte spaen, beder vi dig venligst inden ankomst oplyse dette til det lokale servicekontor, således at du kan spare på strømomkostningerne.

7. Tv, parabol og internet

I feriehuse med TV uden parabol vil man udelukkende kunne modtage tv-programmer fra det pågældende land. I feriehuse med parabol er parabolantennen oftest rettet imod tyske eller lokale kanaler og i Ungarn og Polen mod internationale kanaler. Alt efter beliggenheden kan kvaliteten variere. Evt. justeringer kan kun foretages med husejerens accept og for gæstens regning.

Vi gør opmærksom på, at selv om der i husbeskrivelsen fremgår mere end ét TV, er det ikke altid ensbetydende med, at der kan ses flere forskellige programmer på samme tid. De ekstra tv vil ofte være tilsluttet samme kanal eller beregnet til spil eller dvd.

Ferieboliger med internetadgang betyder kun, at der er opkoblingsmulighed. Internet er en ekstra ydelse, som husejeren stiller til rådighed for dig som lejer, og på grund af de udfordringer der kan være i form af mangelfuld dækning i feriehusområderne samt varierende datamængde og hastighed, kan NOVASOL ikke holdes ansvarlig for dårligt signal, overbelastning af antenner, kabelproblemer eller anden force majeure. Gebyr for benyttelse betales på stedet, såfremt det ikke står som inklusivt i husbeskrivelsen. Har du særlige krav til internetopkoblingen under dit ophold, er vi selvfølgelig behjælpelige med at undersøge de konkrete forhold. Kontakt da venligst NOVASOL inden booking af ferieboligen. Har feriehuset internetadgang, gør vi udtrykkeligt opmærksom på, at denne kun må anvendes af myndige lejere, og at det skal være i overensstemmelse med den gældende lovgivning. Hvis det senere viser sig, at der er begået overtrædelser, vil vi samarbejde med myndighederne.

8. Grunden

Feriehusgunde er ofte naturgrunde. Det anførte kvadratmeterantal er derfor ikke ensbetydende med, at hele arealet kan benyttes, men kan bestå af hede, højt græs, vildtvoksende enge etc. hvor naturen er overladt til sig selv. I nogle tilfælde har husejeren køkkenhave i forbindelse med grunden, derfor står hele grunden ikke altid til rådighed. Tilkørselsvejen til feriehuset er sjældent asfalteret og kan oftest ikke benyttes af sportsvogne eller biler med sænket karosseri. I nogle områder kan vejene være i en væsentlig dårligere stand end den herværende.

Bemærk at der ikke altid er kørevej helt op til feriehuset. Det kan forekomme at du må parkere et stykke fra huset.

Vær opmærksom på, at grunden ved et nyopført feriehus ikke altid har nået at blive bevokset med græs, buske og lign., samt at indkørslen kan mangle det sidste grus.

Et feriehus der betegnes gårdhus, ligger ofte på samme grund som andre huse og har da naboer lige i nærheden.

Når der i kataloget er angivet, at huset er indhegnet, er det ikke ensbetydende med, at hegnet kan lukkes så husdyr frit kan løbe på grunden uden snor.

Når man rejser til Norge i bil i vintersæsonen, er det vigtigt at have gode vinterdæk på bilen samt have snekæder med i bilen. I bjergområder kan det ske at der på grund af vejrforhold er vejspærringer nogle steder, lige som det kan forekomme at et bjerg kun kan passeres i kolonner. I perioder med meget sne må man påregne at snerydning ikke kan ske lige hurtigt alle steder.

9. Afstande

Afstandsangivelsen er afstanden fra grunden i skønnet luftlinje til nærmeste kyst/bred (hav, fjord eller sø) og tjener kun som orienteringshjælp. Altså ikke ubetinget nærmeste strand eller friluftsbad.

Afstandsangivelsen til indkøbsmulighed angiver afstanden til nærmeste købmand, mini-marked eller supermarked. Bemærk dog, at enkelte butikker kun har åbent i højsæsonen, og således kan afstanden i mellem- og lavsæsonen være betydeligt længere. NOVASOL kan ikke holdes ansvarlig for, at butikker eller restauranter lukker ned.

Afstanden til nærmeste langrendsrute er afhængig af vejrforhold samt tid på året.

10. Depositum og acontobetaling af forbrugsomkostninger

Efter ønske fra feriehusejer er lejeaftalens gennemførelse i visse tilfælde betinget af betaling af en acontobetaling af forbrugsomkostninger, og i særlige tilfælde tillige et depositum. Forbrugsomkostninger og depositum opkræves ved betaling af lejen eller kontant ved nøgleudleveringen. Acontobetaling af forbrugsomkostninger tjener til sikring af energiforbrug, telefon og lignende. Depositum tjener til sikring af feriehusejerens interesser ved eventuelle skader på det lejede eller manglende eller mangelfuld slutrengøring. Såfremt depositum opkræves er størrelsen af depositum bl.a. afhængig af husets størrelse, faciliteter og udstyr, længden af lejemålet, og til hvilket formål feriehuset lejes. Såfremt lejer direkte med feriehusets ejer, i tillæg til den aftale, der er indgået med NOVASOL som formidler, har indgået aftale om leje af ekstraudstyr, f.eks. bådmotor kan lejer blive opkrævet særligt depositum.

Størrelsen på acontobetaling af forbrugsomkostninger og depositum fremgår af lejebeviset, kataloget og/eller internettet.

Afregning af acontobetaling af forbrugsomkostnigner og depositum sker senest 3 uger efter afrejsen fra feriehuset. Evt. skader og manglende slutrengøring, tillagt et bearbejdningsgebyr, bliver fratrukket inden tilbagebetaling af depositum. Skulle værdien af ovenstående modregning overstige depositumbeløbet, eller skulle forbrugsomkostningerne være større end acontoopkrævningen, vil det overstigende beløb blive stillet lejer i regning.

NOVASOL, feriehusets ejer eller dennes repræsentant er, når der er tale om en ungdomsgruppe jfr. pkt. 2.2, når der er tale om leje af feriehuset i mere end 14 døgn eller når der er tale om leje af feriehuset til andet end ferieformål, berettiget til at opkræve forhøjet depositum svarende til DKK 3.500 pr. person som feriehuset lejes ud til, ligesom der kan kræves betaling for en, eller eventuelt flere slutrengøringer afhængig af lejemålets længde.

11. Variable forbrugsomkostninger

De omkostninger til opvarmning, der ikke er inkl. i lejebeløbet, afregnes inden afrejse direkte med ferieboligens ejer eller dennes repræsentant.

El indgår ikke altid i lejeprisen i Norge, kun når dette fremgår af elsymbolet ved husteksten. Når el ikke indgår i prisen, afregnes denne omkostning direkte med ejeren eller dennes repræsentant. Er el forbruget højere end normalt, kan et ekstra beløb opkræves, som betales til husejeren. Ikke obligatoriske udgifter som bådleje, benzin til bådmotor, leje af sengelinned, brænde ect. afregnes direkte med husejeren eller dennes repræsentant. Manglende eller for lille betaling opkræves efterfølgende, inkl. et administrationsgebyr på NOK 300,-. Lejer betaler for forbrug i hele lejeperioden, også selv om lejer ikke har gjort brug af feriehuset i hele lejeperioden.

12. Rengøring

Det er en selvfølge, at feriehuset skal afleveres i rengjort stand til de næste lejere. Feriehuset forlades senest kl. 10.00 på afrejsedagen. Hvis feriehuset ikke er ordentligt rengjort, opkræves omkostningerne til ekstra rengøring efterfølgende eller modregnes i et eventuelt indbetalte depositum. Bemærk, at rengøringsmidler og pudseklude ikke hører til feriehusenes standardudstyr.

Såfremt der er obligatorisk slutrengøring, linned eller linned/håndklæder, og obligatorisk slutrengøring, linned eller linned/håndklæder ikke er inklusiv i lejeprisen, vil prisen på de obligatoriske omkostninger fremgå af husteksten, og skal tillægges lejeprisen. Selv om du har bestilt slutrengøring eller slutrengøringen er obligatorisk, skal du efterlade feriehuset ryddeligt, møbler sættes på plads, køkkenet gøres rent, opvaskemaskinen tømmes inden afrejse (der skal være vasket op, og køleskab samt komfur skal rengøres) og alt affald fra feriehuset fjernes.

Feriehusets ejer eller dennes repræsentant er, når der er tale om en ungdomsgruppe, berettiget til at stille krav om obligatorisk slutrengøring, og når der er tale om udlejning mere end 21 dage berettiget til at stille krav om obligatorisk rengøring efter 14 dage og herefter hver uge.

13. Husdyr

Nogle husejere ønsker ikke, at gæsterne medbringer husdyr i feriehuset. Dette er angivet med et symbol i husbeskrivelsen. Vi henviser bestemt til at respektere forbuddet. Såfremt NOVASOL konstaterer, at forbuddet overtrædes, vil lejerne blive bedt om at fjerne husdyret omgående. NOVASOL kan ikke garantere, at der aldrig har været et husdyr i det pågældende feriehus.

Husdyr kan kun medbringes i de feriehuse, hvor det er angivet med et hundesymbol. Ønsker du at tage et husdyr med, så oplys venligst dette ved bestillingen. Sørg for nødvendig vaccinations dokumentation (spørg hos dyrlægen).

Vær opmærksom på, at det som udgangspunkt kun er tilladt at medbringe to husdyr (max. 1 husdyr i Sydeuropa, med mindre andet er anført). Ønsker du at medbringe flere husdyr end anført ovenfor, skal Novasoli først bede om husejerens accept heraf.

Ferie med hest:

NOVASOL påtager sig intet ansvar for skader på heste under transporten til og fra feriehuset, såvel som skader på husets inventar og bygninger. Vi anbefaler at der tegnes en ansvarsforsikring inden ankomst.

14. Røgfrie huse

Det er ikke tilladt at ryge i feriehusene med mindre andet udtrykkeligt fremgår. Dette er ikke ensbetydende med, at der ikke har været røget i feriehuset.

15. Kataloginformationer

Disse informationer for såvel katalog som internet danner grundlaget for dine reservationer i henhold til vores gældende lejebestemmelser.

16. Insekter/mus/allergi

Vær opmærksom på, at der også kan forefindes kilder til allergi i feriehuse, hvor husdyr ikke er tilladt. Dette kan eksempelvis være i form af husmider. I feriehuse, som ligger i fri natur, kan der forekomme insekter. Dette gælder også for sølvfisk, myrer, hvepse, væggelus, bænkebidere og mår. Spindelvæv dannes i løbet af ganske kort tid, selvom huset er grundigt rengjort. NOVASOL kan derfor ikke holdes ansvarlig for dette. Det kan heller ikke forhindres, at der kan forekomme tilfælde af mus. Venligst informér husejer/dennes repræsentant eller det lokale servicekontor i tilfælde af større insektforekomster, således at vi kan sørge for afhjælpning.

Allergi generelt: NOVASOL påtager sig intet ansvar for lejers allergiske reaktioner i de enkelte feriehuse.

17. Byggelarm

NOVASOL kan ikke kontrollere byggeriet i et område. Derfor kan der forekomme støj fra nybyggeri eller renoveringsarbejde i nærheden af feriehuset. Hav derfor altid i erindring, at selv i ferielandet må dagens samfund fungere. Endvidere må der evt. påregnes en smule støj fra flyvepladser.

18. Problemer/reklamationer

Skulle du mod forventning konstatere mangler ved feriehuset eller inventaret ved ankomst, beder vi dig informere husejer/dennes repræsentant inden for 72 timer efter manglen blev konstateret. Denne reklamation kan ikke ske via e-mail, men skal ske telefonisk eller ved personligt fremmøde ved ejer/dennes repræsentant. Mangler vedr. rengøring bedes meldt straks. Fører dette ikke til en tilfredsstillende løsning inden for en passende frist, bedes du informere det ansvarlige lokalkontor eller vores hotline på +45 97 97 57 57, som vil forsøge afhjælpning hurtigst muligt. En reducering af lejeprisen kan kun gøres gældende, hvis det ikke har været muligt at afhjælpe problemet.

Såfremt afhjælpning kræver en uforholdsmæssig stor indsats, kan afhjælpning forekomme i form af, at der stilles et erstatningshus til rådighed. Dette vil være efter NOVASOLs skøn.

Lejer forpligter sig til at sikre sig navnet på den sagsbehandlende NOVASOL-medarbejder. Yderligere forpligter lejer sig til at bidrage med at undgå forværring af skader, mangler eller følgeskader samt medvirke til at holde et eventuelt økonomisk tab så lille som muligt for husejer og for NOVASOL.

I tilfælde af en reklamation må lejer indrømme NOVASOL en passende frist til afhjælpning eller udbedring af skaden. Førtidig afrejse uden forudgående aftale med NOVASOL er på lejers egen regning og risiko. Lejer risikerer, at lejeforholdet ikke ophæves og/eller at miste retten til krav om erstatning. Dette skyldes, at lejer via afrejse umuliggør afhjælpning, udbedring af skaden eller en eventuel omplacering.

Såfremt en reklamation under opholdet efter din mening ikke fører til en tilfredsstillende løsning, bedes du sende NOVASOL en skriftlig reklamation med angivelse af bookingnummer, således at vi kan viderebehandle sagen. Denne reklamation bedes indsendt senest 14 dage efter lejeperiodens udløb til NOVASOL AS, Virumgårdsvej 27, DK-2830 Virum eller på e-mail kundeservice@NOVASOL.dk. Novasol anerkender ikke en reklamation på det grundlag, at andre lejere eventuelt modtog et bedre feriehus end det, der er beskrevet i kataloget. En eventuel erstatning omfatter kun direkte økonomiske skader. NOVASOL eller husejer kan ikke gøres ansvarlige for indirekte, økonomiske skader (følgeskader) eller skader af ikke-økonomisk art (ideelle skader).

19. Tips og andre informationer

Læs mere om det enkelte land på www.NOVASOL.dk

Strøm/vandforsyning

I meget varme somre eller perioder med ringe nedbør kan der være problemer med vand- og strømforsyningen. Dette har NOVASOL ingen indflydelse på. I sådanne tilfælde skal I kontakte ejeren eller dennes repræsentant for at få hjælp. Det kan forekomme, at vandet pga. det øverste jordlag får en brun farve, som dog er harmløs. Mange huse har vandforsyning via egen brønd.

Forsikring og pas

Husk altid at medbringe bilens registreringsattest, gyldigt kørekort og jeres sygesikringskort samt pas på alle rejsende.

Båd i Norge

Er bådudlejning angivet i husbeskrivelsen, har ejer af huset ikke selv en båd man kan leje, men der findes en bådudlejning i en omkreds af 5 km fra huset.

Hører der en båd til huset, kan denne benyttes i tidsrummet maj-september alt efter vejrforhold. Bemærk, at mange både ikke har årer og holdere. Derfor er de udstyret med motor. Husejer tillader ikke benyttelse af egen medbragte motor. Vær opmærksom på, at de påbudte redningsveste ikke hører med til udstyret. Disse kan dog ofte lejes ved husejer eller nærmeste brandstation. Båd benyttes på eget ansvar.

Nogle husejere i Norge lejer både ud. De er af forskellig størrelse og med motorer af forskellig styrke. I disse tilfælde er mindsteprisen angivet i husbeskrivelsen.

OBS: fra 1. maj 2010 er det kun lovligt at føre en båd på over 25 fod eller 25 hk såfremt føreren har gyldigt navigationsbevis. Dette gælder dog kun for personer født efter 1. januar 1980, men anbefales også af personer født tidligere.

Fiskeri i Norge

For at kunne få udleveret det lovpligtige fisketegn på feriestedet, skal man medbringe sit hjemlige fisketegn. I Norge kan fisketegnet købes ved de fleste turistbureauer og ofte også hos husejeren. Der kan forekomme fiskeforbud i august måned. Udenlandske fiskere må kun fiske med håndholdte fiskeredskaber som f.eks. fiskestang, fiskehjul og blink. Man må ikke fiske med net, ruser, hummerbur eller langline, heller ikke hvis man har lejet eller købt udstyret i Norge. Det er forbudt at tage levende madding med til Norge. Det er kun tilladt at medbringe eget fiskeudstyr, hvis udstyret er nyt, det vil sige ikke er brugt i farvand, sø eller vandløb uden for Norges grænser, eller hvis udstyret er rengjort grundigt og efter forskrifterne. Det er ikke tilladt at fiske i en omkreds af 100 m fra en bøje der markerer et fiskeopdrætsanlæg. Det er tilladt at eksportere op til 15 kg fiskefilet per person. Ved overtrædelser af forskrifterne kan man risikere store bøder, det gælder både for bådens ejer (husejer) og kunden. NOVASOL påtager intet erstatningsansvar i disse tilfælde.

Centralvarme

Ved centralvarme menes, at bygningen er forsynet med egen varmeproduktion som fx en varmekedel med fastbrændstof som kul eller træ.

Legeredskaber

Ved legeredskaber forstås enten gynge, sandkasse, vippe, legehus, rutsjebane eller en kombination af disse. Benyttelse af redskaberne sker på eget ansvar.

Grill

Der findes grill i mange feriehuse. I nogle tilfælde kan denne først benyttes efter rengøring, eksempelvis hvis den ikke har været benyttet længe. Dette fritager dog ikke for forpligtelsen til at rengøre grillen før afrejse.

Sauna

Undlad venligst påhældning af vand på saunaovnen, da dette kan føre til væsentlige skader eller strømudfald.

Solarium

Solariet er som regel anbragt over en af sengene. Vi anbefaler ikke brug heraf til unge under 18 år.

GPS Koordinater

De i vejbeskrivelsen anførte GPS koordinater leder ikke altid helt frem til feriehuset, og der tages forbehold for fejl i GPS koordinaterne. GPS koordinaterne er til den bedst mulige placering, eksempelvis til nærmeste vej, vejkryds eller lign. Skal nøglen ikke afhentes direkte ved feriehuset, vil GPS koordinatet være rettet mod nøgleudleveringsadressen. Undersøg derfor altid inden afrejsen, om de anførte GPS koordinater svarer til beliggenheden af feriehusets adresse.

Kroatien, Slovenien, Albanien, Montenegro: GPS-koordinatet viser her feriehusets adresse.

Vejafgift og færge

Ved en del veje og broer i Norge opkræves bomafgift på mellem NOK 10,- og 50,- pr. vej. På nogle strækninger, specielt veje og tunneler på Vestlandet, kan afgiften enkelte steder være op til 160,- NOK. Ved enkelte bomstationer er det ikke muligt at veksle. Sørg derfor at have mønter med i bilen.

Se i vejbeskrivelsen om du skal benytte en færge for at komme frem til feriehuset. Priser fra NOK 50,- til 250,-.

Søg efter færgetider på www.ruteinfo.no eller www.tinde.no.

Vej og trafikforhold

Vi gør opmærksom på, at der nogle steder i Norge skal betales vejafgift. Du skal selv indhente information om det er gældende på din rejse til feriehuset.

Der kan inden ankomsten finde aktuelle oplysninger om vej- og trafikforhold i Norge her:

Norge www.vegvesen.no eller www.norge.no eller tlf. + 47 815 48 991

Pejsebrænde

Brænde er ikke inkluderet i prisen, men kan købes ved næsten alle købmænd og tankstationer. Træ, som ligger på grunden/ved huset, er husejerens private ejendom, og må ikke benyttes uden forudgående aftale med husejer. Træ, der er indsamlet på stranden eller i skoven, bør af sundhedsmæssige årsager ikke benyttes.