Feriehuse i Valais

Feriehuse i Schweiz

Feriehuse i Valais

Når man skal vælge sit næste feriemål, har man tit en tjekliste over hvad destinationen skal byde på: er der godt vejr? Er det lokale køkken godt? Er seværdighederne alsidige, så hele familien får en dejlig ferie? Hvis ferien går til Valais i Schweiz, så er svaret til de spørgsmål: ja, ja og ja! På en ferie til Schweiz kan I opleve høje bjerge og frodig natur, smage på god vin og slentre gennem hyggelige byer – nu mangler I bare at finde ud af hvornår I skal tage af sted!

En naturskøn oplevelse for alle

Schweiz er kendt for sit betagende, alpine landskab med de høje, sneklædte bjerge. På jeres ferie til Valais vil I kunne opleve netop dette og mere til, for udover at Alperne praktisktalt ligger i ens baghave, kan man også nyde godt at de grønne skove, frodige vinmarker, samt floden Rhône der løber gennem delstaten.

Floden Rhône er en af de største floder i Europa, og udspringer fra gletsjeren Rhône i Valais. Flodbredden er prydet af grønne områder og skove. Det er også muligt at riverrafte i nogle dele af floden.  

Bjerget Matterhorn, der er en del af alperne, kan man ikke undgå at se på ens ferie i Schweiz, da det er en af de højeste bjergtoppe i Europa. Hvis du kigger på billeder af Matterhornbjerget, virker det måske lidt bekendt, hvilket nok skyldes, at mærket Toblerone har brugt Matterhorn som både logo og inspiration til deres trekantede chokolader.

Der findes et bredt udvalg af fysiske aktiviteter, som man kan give sig til i Valais’ rige natur. Ligegyldig om man er interesseret i bjergbestigning, vandsportsgrene eller paragliding, så kan man prøve det her – ja selv børnene kan prøve kræfter med at klatre op ad et bjerg i resortet Riederalp!

Ferie i Valais

I Valais går man ikke galt i byen

Oplev den perfekte blanding af natur og kultur, samt tradition og modernitet, når I besøger en af Valais charmerende byer på jeres ferie i et feriehus i Schweiz. Delstatens hovedstad, Sion, ligger smukt placeret i midten af Rhônedalen omgivet af bjerge og bakker. Man mærker tydeligt, at dette er en by med en lang historie – rundt om byen ligger der 4 middelalderborge, der hver er placeret på deres egen bakketop. Sions gamle bydel er næppe fanget i fortiden, nej den er nemlig blevet ”opdateret”, så den stadig er en livlig og moderne del af byen. Byen byder på kunst, historie, musik og god mad.

I hjertet af Valais, finder man byen Sierre, der på grund af sine gennemsnitligt 300 solskinsdage, bliver kaldt for ”solskinsbyen”. Sierre er kendt som Schweiz’ vinhovedstad – store dele af området er dækket af vinmarker, der er proppet med vinkældre og hvis man er heldig bliver en af deres vinarrangementer afholdt, mens I er på besøg.

En anden by i Valais, der helt klart også er et besøg værd, er byen Martigny. Martigny er en livlig by fyldt med kunst og musik, vin, historiske monumenter og andre sjove seværdigheder. Man kan for eksempel tage på et museum dedikeret til St. Bernard-hunde, så tag din yndlings hundeelsker under armen, og brug en sjov dag i Martigny på jeres ferie i Schweiz.

Ferie i Schweiz

Seværdigheder og attraktioner i Valais

Tag med Gletsjer ekspressen for at opleve de schweiziske alper på en helt ny måde – få en betagende udsigt, mens I sidder i toget, der kører mellem bjergene. Turen tager dog 8 timer, så denne oplevelser er altså et heldagsarrangement.

Gornergratbahn er Europas højeste tandhjulstog, der kører gennem Schweiz’ smukke bjerge. Turen tager kun 30 min og man kan stå af og på undervejs for eksempel for at spise frokost eller aftensmad på en restauranterne i bjergene – det bliver et måltid i sent vil glemme. Hvis I ønsker at gøre oplevelsen endnu mere spektakulær, så kører der ekstra tog om sommeren ved solopgangstid og solnedgangstid – tænk bare at stå i bjergene når solens stråler maler himlen lyserød, mens dagen rinder ud.

En ferie i Valais byder altså på mange spektakulære oplevelser, der vil være med til at gøre ferien uforglemmelig. Et feriehus i Schweiz er det ideelle udgangspunkt for alle de spændende aktiviteter, der vil være på programmet.

Ferie i Schweiz