NOVASOL velgørenhedsprojekter

Hos NOVASOL er vi godt klar over, at det ikke er alle som regelmæssigt kan tage på ferie eller som har et hjem der skaber gode og trygger rammer i hverdagen. Derfor mener vi også at det er vores pligt at hjælpe dem som, af forskellige grunde, ikke er lige så heldig stillede som mange andre. NOVASOL støtter derfor op om forskellige projekter, som hver især hjælper udsatte grupper.

Projekt i Albanien

Den albanske kystregion samt hovedstaden Tirana er i dag moderne og pulserende steder, i en rivende udvikling. Anderledes ser det ud når man bevæger sig ind i landet til Mokra regionene i de albanske bjerge. Her lever befolkningen fortsat et mere fattigt og hårdt liv. Det lange politiske styre under ledelse af Enver Hoxa har sat sine tydelige spor i området, som endnu ikke nyder godt af nutidens bekvemmeligheder. Den manglende infrastruktur gør det svært at komme ud til området, hvilket også betyder at børnene i bjergområderne ikke har mulighed for at gå i skole, da skolerne ligger langt væk fra landsbyerne.

NOVASOL har valgt at støtte den tyske hjælpeorganisation Christlicher Hilfsverein Wismar, CHW. CHW har for få år siden etableret en kostskole, hvor børnene fra bjergområderne kan gå i skole og derved få bedre muligheder i fremtiden. Områdets gadebørn finder også en plads på denne kostskole. NOVASOL har b.la. afholdt julekoncerter i flere tyske byer, hvor alle indtægter fra koncerterne gik til kostskolen.

Blandt NOVASOLs medarbejdere er der blevet samlet ind til julegaver til børnene og beløbet som normalt bruges til julegaver til medarbejderne, blev ligeledes donoret til projektet i Albanien. Dette resulterede i, at NOVASOL kunne overrække en check på 14.000 Euro, ca. 100.000 DKK, til Christlichen Hilfsverein Wismar.

Samarbejde mellem foreningen Brücke e.V. og Kronprinsesse Mary

Turisme har længe haft en afgørende betydning for det dansk.tysk forhold og hvert år vælger ca. 500.000 tyskere at tilbringe deres ferie i et af de 10.000 sommerrhuse, som NOVASOL udlejer i Danmark. Da dele af den royale familie besøgte Hamborg i 2015, havde de i den forbindelse en passende gave med i kufferten:

Kronprinsess Mary er protektor for den danske psykiatrifond og overrakte den medbragte gave.

Heike Rullmann modtog på vegne af foreningen "Die Brücke Rendsburg-Eckernförde e.V.“, et gavekort på 50 sommerhusophold i Danmark, doneret af b.la. NOVASOL. Opholdene skal gives til personer med psykiske lidelser.

Foreningen "Die Brücke Rendsburg-Eckernförde e.V.“ står for flere forskellige sociale projekter som skal hjælpe personer med psykiske problmer.

Carlos Villaro Lassen, adm. direktør for feriehusudlejernes brancheforeninge, var meget glad og stolt over at Kronprinsese Mary ville stå i spidsen for denne donation.

Scleroseforeningen

Siden 2007 har NOVASOL samarbejdet med Scleroseforeningen.

Sammen med Scleroseforeningen og andre europæiske scleroseforeninger, har NOVASOL via donationer fra medarbejdere og husejere, kunnet tilbyde et gratis ugeophold i Dronningens Ferieby i Grenå, til personer ramt af sclerose og deres familier.

Ferieboligerne i Dronningens Ferieby er indrettet således, at personer i kørestol nemt kan komme rundt i ferieboligerne og i omgivelserne omkring.

NOVASOL og Scleroseforeningen modtager mange ansøgninger om ophold i Dronningens Ferieby og ligeledes mange hilsner fra personer som har nydt et ophold på stedet.

Se alle vores ferieboliger i 19 lande