Seværdigheder og attraktioner i Sachsen

En ferie i Sachsen byder på en lang række ting, der skal opdages og udforskes. Byerne er rige på kultur og historie; de imponerer med fremragende seværdigheder og er tæt forbundet med verdensberømte navne som Johann Sebastian Bach, Felix Mendelssohn-Bartholdy og Robert Schumann. Hovedstaden Dresden, byen Leipzig og andre byer som Bautzen, Görlitz, Zwickau og Chemnitz venter alle på at du kommer og udforsker deres historie og rige kulturelle tilbud.

Landskabet er særligt alsidigt og inviterer til alskens aktiviteter i den frie natur. Derudover er der også mange forlystelsesparker og temaparker i Sachsen, der med sit alsidige program fortryller både store og små. Her er en kort præsentation af de vigtigste i byer, samt deres udvalg af seværdigheder, forlystelsesparker og andre attraktioner, så du nemt kan planlægge dit program til din ferie i Tyskland hos NOVASOL.

Hold ferie i Sachsen og oplev de mange seværdigheder og attraktioner

Attraktioner i Dresden

Hovedstaden i delstaten Sachsen er den smukke by Dresden, der har fået tilnavnet Elbens Firenze på grund af sine bygninger fra renæssancen, barokken og det 19. århundrede, den storslåede kirkekuppel Frauenkirche og panoramaudsigten til floden Elben. Blandingen af urban attraktivitet, verdensberømte samlinger og livlige traditioner indenfor musik og billedkunst udgør den kulturelle atmosfære i dagens Dresden. Derudover er der det smukke flodlandskab langs Elben med storslåede slotte og villaer.

Besøg imponerende slotte i Sachsen

Dresdner Zwinger er et verdensberømt barok slot og vidner om et glamourøst kurfyrstendømme. Rigt udsmykkede pavilloner og gallerier omgiver det festlige parti og skaber en smuk kulisse sammen med de vidunderlige springvand. Lejer man et sommerhus i Sachsen må man ikke snyde sig selv for et besøg til denne arkitektoniske perle.

Samlingen af pavilloner og gallerier udgør et mesterværk inden for den stolte barokkunst, der er helt unik. De sirlige skulpturudsmykninger harmonerer fantastisk med arkitekturen, der tilsammen skaber et omfattende kunstværk. Plantagen, der oprindeligt var beregnet som et orangeri, fungerede til sidst udelukkende som en repræsentationsbygning til Sachsens kurfyrste August den Stærke, og dermed også som festsal for berusende begivenheder. Slottets kronjuveler er klokkepavillonen med et klokkesæt af Meissen-porcelæn, vægpavillonen med fantastiske skulpturstykker, matematik-fysik salonen og porcelænssamlingen. Galleriet ”Gemäldegalerie Alte Meister” (De gamle mestres galleri) huser verdensberømte skatte af de største malere gennem tiden, hvor hovedattraktionen er maleriet ”Den Sixtinske Madonna” af Rafael.

Besøg Dresden når du lejer et sommerhus i Sachsen

Fascinerende seværdigheder nær dit sommerhus i Sachsen

Den selvbevidste by Leipzig fremstår i dag mere levende end nogensinde før; byen er hjemsted for messer, kongresser og handel, men også for shopping, kultur og natteliv. Fascinerende bygninger fra renæssancen og barokken, historiske handelstorve og passager udstråler med ny glans, hvilket sørger for forfriskende sightseeing og shopping. Eksklusiv kunst og kultur kan opleves i Gewandhauset, operaen, kabareterne, teatre og i jazzkældere. Fornemme navne som Bach, Mendelssohn-Bartholdy og Schumann var med til at opbygge Leipzigs musiktradition.

Mærk historien i Chemnitz

Endnu en by, der kan prale af en lang række attraktioner og seværdigheder er Chemnitz. Som Sachsens tredjestørste by byder Chemnitz på imponerende kunstskatte, kulturel mangfoldighed, storslået Art Nouveau arkitektur, nostalgisk industrikultur og idylliske landskaber. Operahuset har takketvære sine succesfulde Wagner-forestillinger givet Chemnitz tilnavnet ”Saksiske Bayreuth”, mens kunstsamlinger i byen konstant bliver bemærket for sine særudstillinger. På industrimuseet genoplives Sachsens 200 år lange industrihistorie.

Brug dine feriedage på sightseeing, shopping og seværdigheder i Sachsen

Unikke seværdigheder og byer under din ferie i Sachsen

Siden år 1002 har byen Bautzen, alias Budyšin, på grund af dens rolle som kulturelt og politisk centrum, været hovedstad for "sorberne", der udgør et slavisk mindretal i regionen Lausitz. Byens kendetegn er Alte Wasserkunst (gammel vandkunst). De største seværdigheder i byen er den middelalderlige fæstning, det historiske centrum og det imponerende slot Ortenburg. 17 fornemme tårne og bastioner vokser op i himlen, især tårnet Reichenturm, også kaldet Schiefer Turm (det skæve tårn). Besynderlige pubs og rustikke kroer i smalle gyder inviterer dig til nogle hyggelige stunder, når du lejer et sommerhus i Sachsen.

Oplev arkitektur og attraktioner i Görlitz

I hjertet af Europa ligger byen Görlitz. Imponerende bygningskunst med arkitektur fra sen-gotikken, renæssancen, barokken og Art Nouveau-stil karakteriserer Görlitz’ bybillede og vidner om den rige fortid som handelsby. Mere end 4.000 bygninger i byen er erklæret fredet. Görlitz, hvis kælenavn er ”Oberlausitzs perle”, har et middelalderligt centrum omgivet af meget smukke, lukkede boligkvarterer fra tiden omkring byens grundlæggelse.

Historiske seværdigheder og attraktioner i Tyskland

Kulturhistoriske attraktioner i Sachsen

Komponisten Robert Schumann og bilbyggerens pioner August Horch er blandt Zwickaus mest berømte borgere. Musikelskere kan lære alt om Schumanns liv og arbejde på komponistens bondegård; de autofile feriegæster kan ligeledes lære meget om hvordan bilen har indtaget verden på August Horchs Museum. Zwickaus bymidte, omhyggeligt restaureret, byder på storslåede seværdigheder fra forskellige århundreder.

Oplev verdensarv på din ferie i Tyskland

Muskauer Park, der daterer helt tilbage til begyndelsen af det 19. århundrede, demonstrerer et usædvanligt eksempel på en europæisk landskabspark, der pionerede udviklingen af kunstigt etablerede ideallandskaber. Denne park var med til at skabe et nyt opsving for bevidst design af byernes landskab og her dermed været med til at karakterisere udviklingen af landskabsarkitektur som en videnskabelig disciplin. 

Den 18 km lange dal ved floden Elben strækker sig fra slottet Übigau i nordvest til slottet Pillnitz og Elben ø i sydøst i delstatens hovedstad Dresden. Langs Elben ligger der brede enge, historiske landsbyer, naturskønne parker og storslåede slotte, der gennem århundreder er smeltet sammen i en hidtil uset harmoni af byernes arkitektur og naturligt flodlandskab.