Nationalparker i Tyskland

Vidste I, at mere end en tredjedel af Tyskland er dækket af skov? I dette skovrige land findes flere forskellige nationalparker, som er fantastisk til udendørsoplevelser såsom vandre - og cykelture. NOVASOL har over 2.000 ferieboliger i Tyskland, hvorfra I nemt kan tage på oplevelse i de smukke nationalparker i Tyskland.

Tyskland som feriedestination er nok mest kendt for sine storbyer som Hamborg, Berlin og Müchen, hvilket er lidt ærgerligt for der er så mange andre gode oplevelser at hente hos vores naboer mod syd. Smukke og meget varierede naturoplevelser er blandt det I kan opleve, når I holder jeres ferie i Tyskland

Aktiv ferie i Tyskland

Nationalparker i Tyskland for alle

Tysklands over 23 bjergkæder kan let udforskes hele året rundt. Der er utallige vandreruter for både familier, par og grupper af venner. Så uanset om I er på udkig efter steder til klatring og trekking om sommeren eller til skiløb om vinteren, Tyskland har det hele! Med over 30.000 søer og floder dannes der særlige landskaber, som både præges af de flotte skove, søer og vandløb. Så kan I godt lide en ferie med mange naturoplevelser, så overvej lige at give Tyskland en chance som jeres næste feriedestination. Vi har samlet en oversigt over de forskellige nationalparker med henvisninger til ferieboliger og lejligheder i nærheden.

Nationalpark Bayerischer Wald

Dette er den første nationalpark i Tyskland og blev oprettet i 1970. Uanset om I kommer til sommer eller vinter, er der masser at opleve. Mere end 300 km afmærkede vandrestier, næsten 200 km cykelstier og ca. 80 km skiløjper venter bare på jer. Der er forskellige oplevelsesruter, så I kan godt huske de gode vandrestøvler når I begiver jer ud på ruter som f.eks. Watzlik-Hain, Schachten & Filze samt Seelensteig og rundt i vandreområdet Lusen. En enestående oplevelse venter børnene, midt i den uberørte natur, på Waldspielgelände som er et skov legeområde. På museet St. Oswald og i informationscenteret Hans-Eisenmann-Haus ved Neuschönau, kan I få mere at vide om denne nationalpark. For at finde feriehuse nær denne park, skal I søge blandt ferieboligerne i Bayern.

Lej feriehus i Bayern

Nationalpark Berchtesgaden 

Her er det de imponerende bjergpanoramaer, blanke søer og grønne skove som sætter kulissen for jeres ferie. I skal tage til det sydlige Bayern hvis I gerne vil opleve dette på gode vandreture. I alt 260 km vandrestier tager jer rundt i dette smukke område, hvor I om sommeren kan tage en forfriskende dukkert i f.eks. Königsee. I kan også prøve kræfter med det 2.700 m høje bjerg Watzmann eller tage en mere afslappet tur til toppen med tovbanen. For dem også ikke er til de høje toppe, så er det slugten Wimbachklamm som skal besøge.

Nationalpark Harz

Gamle legender, fortællinger om hekse og et barsk landskab har altid haft en særlig tiltrækningskraft og denne nationalpark i Harzen er også blandt de mest besøgte og elskede i Tyskland. Når I går ad stier som Goetheweg og Harzer Hexer Stieg omgives I af de hemmelighedsfulde moser og de spændende skove. I kan også besøge Brocken, som er det vi kender som Bloksbjerg. Myten om heksenes dans til midsommer har vi kendt i mange år. Den tætte tåge som ligger sig om bjergtoppen, har skabt grobund for disse myter. På toppen finder I også den højest beliggende togstation i Tyskland og med Harzer Schmalspurbahn kan I tage den hyggelig tur op til toppen.

Lej feriehus i Harzen ved nationalpark

Nationalpark Kellerwald-Edersee

Her befinder vi os i det nordlige Hessen hvor aktivieterne står i kø for den naturglade og aktive feriegæst. Den 28 km lange Edersee er for alle som elsker livet ved vandet. Om I vil bade, fiske, sejle, surfe eller cyklen en skøn tur langs bredden, så er der her I skal tage hen. Den store bøgeskov på 6.000 hektar giver plads til alle glade vandregæster og vil I helt ind i det dybeste af skoven, så skal I følge ruten Urwaldsteig Edersee, hvorfra I vil opleve skovens vilde og mere utæmmede side.

Nationalpark Jasmund

På den skønne ø Rügen i Mecklenburg-Vorpommern kan I besøge Nationalpark Jasmund, Tysklands mindste nationalpark, men dog fuld af gode oplevelser. I må huske at besøge den 117 m høje kridtklint Köningsstuhl og de UNESCO beskyttede skove på Stubnitz plateauet. Har I cyklerne med, så er det bare med at komme derud af på de to cykelstier Radweg Hamburg-Rügen og Ostseeüsten-Radweg, hvor I får den friske havbrise og de smukkeste horisonter at cykle efter. Tag på ø-ferie på Rügen, som er skøn hele året rundt.

Nationalpark Tyskland

Nationalpark Hainich

Her er tale om Europas største sammenhængende område med løvskov. Et område som tidligere var en militærzone. Start jeres besøg i parken med et godt overblik over trætoppene på den 44 m høje trætopsti. Om vinteren kan I tage rundt i området på slæde, og bare nyde de smukke hvide landskaber, som omkranser jer. Holder I sommferie i Thüringen kan I vandre på de forskellige oplevelsesstier, som b.la. fører jer til et tusindårigt gammett træ, som står på ruten der kaldes Rennsteig. Lej en feriebolig i Thüringen for at opleve dette og meget mere.

Nationalpark Schwarzwald

Det særlige ved denne nationalpark er, at naturen har fået lov til at passe sig 100 år, hvilket giver en helt uberørt og autentisk natur. Udover mange muligheder for vandreture, både på egen hånd og med guide, så er der også et bredt udvalg af oplevelsesstier og cykelruter, som Schwarzwald Panorama-Radweg. På Murg floden kan I prøve river-rafting i Baiersbronn kan I få et sus på mountaincartbanen. Hvis I vil opleve Tysklands yngste nationalpark, så skal I leje en feriebolig i Schwarzwald.

Nationalparker i Tyskland

Nationalpark Hamburgisches Wattenmeer

Denne nationalpark finder I i det nordlige Tyskland ved Cuxhaven. Nationalparken er præget af tre øer, den grønne ø Neuwerk, der har ca. 40 beboere, klitøen Scharhörn og den kunstigt anlagte ø Nigehörn. tag med på udflugt rundt i området, hvor der er gode muligheder for at finde rav og forsteninger samt for at se de store grupper af forskellige ternearter og andre fugle. Prøv også den særlige hestevognstur fra Sahlenburg til Neuwerk eller en bådtur fra Cuxhaven til Neuwerk. Vil I gerne opleve dette område, så kig på vores ferieboliger i Niedersachsen.

Nationalpark Niedersächsisches Wattenmeer

I Niedersachsen finder I også denne nationalpark, som også har vadehavet som omdrejningspunkt og omfatter vadehavet mellem floden Ems og Elben samt de østfrisiske øer. Naturen er en stor oplevelse, men I finder også mange andre spændende seværdigheder som kan give jer mer eviden om området. Besøg f.eks. Wattenmeerhaus i Wilhelmshaven og Walknochenzaun (hvalknoglehegnet) på øen Borkum, Wasserschloss Dornumsiel eller fyrtårnet på Wangerooge. De østfrisiske øer er også et besøg værd, uanset om I vil bade eller bevæge jer rundt gennem saltengene.

Nationalpark Vorpommersche Boddenlandschaft 

I delstaten Mecklenburg-Vorpommern ligger nationalparken Vorpommersche Boddenlandschaft. Her venter et unikt landskab med klinter og klitter, kystlaguner og strandsøer. Tager I på vandretur gennem Osterwald, der fører gennem saltengene, kommer I forbi nogle gode udsigtspunkter, som Pramort og klitten Hohe Düne. På turen kan I møde både kronhjorte og vildsvin. Nationalparken er også den største overnatningsplads for traner i Europa, hvor op mod 30.000 traner kommer flyvende til om efteråret. Tag et klig på ferieboligerne i Mecklenburg-Vorpommern og glæd jer til skønne oplevelser i denne park.

Aktiv ferie i Tyskland