Events og attraktioner på Rügen

Rügen er Tysklands største ø og har masser at tilbyde, hele året rundt, når I vælger at leje et feriehus på Rügen. 60 km hvide sandstrande indbyder til afslapning som sommeren og gode gårtur i efteråret. De hyggelige byer er altid værd at udforske, både for at købe feriesouvenirs og for at smage de lokale egnsretter på øens mange gode restauranter. Naturen på øen er altid garant for smukke og spændende oplevelser, både inde i landet og ude ved kysterne.

Nationalparken Jasmund

Nationalpark Jasmund er Tysklands mindste nationalpark, men ikke desto mindre venter her jer store naturoplevelser. De hvide kridtklinter står smukt mod Østersøens blå hav. Den højeste klint, Königsstuhl, er 107 m og et imponerende skue. Hele nationalparken gennemkrydses af stier, som bringer jer rundt i den smukke natur, hvor der b.la. gror mange vilde orkideer. I udstillingscenteret kan I læse mere om nationalparken.

Natur i Rugen

Kap Arkona

På lang afstand vil I kunne se de to fyrtårne på Kap Arkona. Fyrtårne udgør sammen med pejletårnet, landsbyen Vitt og voldgravanlægget fra borgen Arkona, øens pejle- og mindesmærker. Fyrtårnen blev bygget for at øge sikkerheden for de skibe, der sejlede rundt om Kap Arkona, og de er i dag Tsklands ældste endnu fungerende Østersø-fyrtårne, og blev bygget i årene 1826/27. På stedet findes også et museum som fortæller om stedets spændende historie.

Jagtslottet Granitz

På det 109 meter høje Tempelbjerget, på den sydøstlige del af Rügen, ligger er Granitz jagslot. Slottet blev bygget 1836-1846 og fra de fire tårne, fåe I en uforglemmelig udsigt over store dele af øen. Slottet har også løbende forskellige udstillinger.

Putbus

Byen Putbus på Rügen er den yngste by på øen og blev grundlagt i 1810 af grev Wilhelm-Malte til Putbus, som gjorde byen til sin residensby. Det oprindelige slot blev ødelagt efter 2. verdenskrig, men dets orangeri og stalde overlevede. Byen kaldes også Den hvide by på grund af de mange, smukke hvide bygninger. Byen er meget spændende og fortjener et besøg mens I holder ferie på Rügen.

Lej feriehus i Rügen

Störtebeker Festspil

På den udendørs scene ved Ralswiek Slot opføres hvert år Störtebeker Festspil. Det begyndte for 15 år siden og hvert år opføres et nyt stykke. Hvert år deltager over 100 mennesker i stykket og ofte indgår der også heste, skibe og specielle effekter, som er med til at skabe en helt særlig oplevelse. Hver aften afsluttes forestillingerne med et flot fyrværkeri.

Rasender Roland

Dette er nok Tysklands mest berømte smalsporede jernbanestrækning. I flere årtier har det fine damptog kørt besøgende og lokale gennem skove, enge og marker samt ud til de livlige Østersø-badebyer på øens østkyst. Det er en rigtig fin måde at se en stor del af øen på og når toget fløjter, bliver både børn og voksne begejstrede.

NOVASOL udlejer ferieboliger i hele Tyskland, så skal det ikke lige være en feriebolig i Mecklenburg Vorpommern og Rügen, så tag gerne et kig på de andre muligheder vi tilbyder jer.