Begivenheder i Harzen

I løbet af året bliver der afholdt en lang række arrangementer i Harzen, der kan være spændende at besøge, når du lejer et af NOVASOLs feriehuse i Tyskland. Afhængigt af hvilken tid på året du vælger at holde din ferie, finder der særenge begivenheder sted i byerne hvert år, der afspejler Harzens charmerende karakter. Fra sprudlende forårsfestivaler og påskebål, til sommerens gamle byfester og musikfestivaler med sang og dans, til kunsthåndværks- og julemarkeder med lokale produkter og delikatesser i slutningen af året.

Begivenheder i foråret

Om foråret, kan du se frem til mange festivaler og traditioner, der bliver afholdt for at fejre, at naturen atter springer ud, eller for at drive onde ånder væk. I Wernigerode, afholder de, for eksempel, ”Slottets forår” i slutningen af april, hvor Wernigerode Slot åbner sine døre for besøgende. Her vil du finde et historisk middelaldermarked, med sælgere, håndværk og produkter, lavet med historisk nøjagtighed. Derudover vil du også kunne opleve spændende ridderturneringer, historiske musikoptrædener og betagende ild og fakir shows. Afhængigt af, hvor du vælger at leje din feriebolig i Harzen, vil der mange byer, der byder på lignende, fascinerende forårsspektakler, der bare venter på at blive besøgt af dig.

Besøg en af de mange begivnheder i Harzen

Oplev heksenes nat med en feriebolig i Harzen

I løbet af natten den 1. maj mødes nogle mærkelige skikkelser, iført spidse hatte og lange koste i hånden, i Harzen, hvor de danser og griner hele natten. Denne særlige aften er Walpurgisnacht, hvor man for tusind år siden ville lave ofringer til den øverste nordiske gud, Odin, for at hilse på foråret og drive de onde ånder væk. I 20 forskellige byer fejres denne skik stadig, hvilket kunne blive et udvælgelseskriterie for, hvor du vælger at bestille dit feriehus i Tyskland. Denne nat, tændes der store bål, mens folk løber rundt i hekse- og djævlekostumer, og nogle steder bliver rock-operaversionen af Goethes ”Faust” endda opført.

Musikbegivenheder under din ferie i Tyskland

Særligt spændende for musikelskere er de velbesøgte musikfestivaler i regionen, som ser et stadigt stigende antal besøgende fra år til år. Den mest berømte festival i Harzen er Rockharz Open Air, der startede i 1993 som en en-dagsbegivenhed, som nu tiltrækker rock og metal fans fra hele Tyskland i fire dage hvert år i begyndelsen af juli. En bredere vifte af aktiviteter bliver tilbudt på Rocken am Brocken-festivalen, der finder sted i Elend bei Sorge – her bliver der spillet indie, rock og elektronisk musik, og man kan besøge heksens hus, gå ind i den fortryllede skov, hoppe på en hoppeborg og tage i biografen.

Tag på festivaler under din ferie i smukke Harzen

Byfestivaler i Harzen

Er vejret til det, kan du deltage i fester og festivaler i en lang række byer, der er krydret med live musik, lokale delikatesser og andre showelementer, der tiltrækker både lokale beboere og besøgende. For eksempel tilbyder byen Goslar, med sine smukke bindingsværkshuse, i starten af september et stort udbud af live musik og familieunderholdning rundt omkring i den gamle bydel, der varer i tre dage. Hvis du har booket din feriebolig i Harzen tidligere på året, så kan du besøge ”de tre venlige dage”-festivalen i Osterode, der tiltrækker besøgende med musik og et middelaldermarked.

Traditionsrige arrangementer i løbet af din ferie

Harzen har en rig og traditionspræget historie, der primært er karakteriseret ved minedrift, men også kvæghandel. Derfor er det næppe overraskende, at der er en stor ære i traditioner og håndværk, hvilket bliver præsenteret og fejret på en lang række festivaler, markeder og arrangementer. Holder du en ferie i Tyskland i Harzen, bør du tage en tur til Blankenburg, hvor du kan lære om toget og jernbanetransportens historie på den ”Historiske weekend, tog og markeder” – her kan du se jernbanemodeller og det oprindelige damplokomotiv, samt besøge boder, der tilbyder et bredt udvalg af varer.

Oplev Harzens charmerende byer med sommerhusudlejning fra NOVASOL

Saftige begivenheder i Tyskland

I udkanten af Harzen, øst for Osterode, ligger den lille by Duderstadt, der byder på ro og fred med sine 21.000 indbyggere og smukke bindingsværkshuse, og er ideelt placeret til en ferie i Harzen. En særlig begivenhed i byen er den årlige ”Eichsfelder æble og pære-marked”, hvor du kan smage på frugt fra hele regionen og lære om havearbejde. Derudover kan du medbringe æbler og pærer fra din egen have og få bestemt den nøjagtige sort af en professionel, eller du kan udforske nye haveredskaber og maskiner, for at lette havearbejdet.

Besøg hyggelige julemarkeder med sommerhusudlejning fra NOVASOL

I julen arrangerer mange byer deres egne julemarkeder, kærligt indrettede, så besøgende vil få en magisk oplevelse. I Blankenburg kan du besøge Sternthaler-julemarkedet, når du lejer en feriebolig i Harzen i december, hvor du kan opleve den historiske gamle bydel med sin ”vej af stjerner” – her kommer du forbi boder, der sælger mad og gløgg, samt en stor julegavekonkurrence. For børn er der håndværksstationer, karruseller og et spændende kulturprogram, så heller ikke de mindste kommer til at kede sig.

Begivenheder i Harzen hele året rundt