Byer og steder at besøge i Brandenburg

Hvis du beslutter dig for at tilbringe din ferie i Tyskland, er der masser at gøre her. Man behøver ikke at tage til den anden ende af kloden at opleve utrolig skønhed – det kræver bare et smut til Brandenburg. NOVASOL tilbyder en lang række attraktive og komfortable ferieboliger i Tyskland til din ferie i Brandenburg.

Brandenburg er en meget speciel destination, hvor man kan opleve en unik natur – her finder du ruskende og duftende løv- og nåletræsskove, glitrende floder og søer, samt storslåede floddale og enge. Naturelskere vil blive forbløffet over dette smukke landskab og finde mange muligheder for at holde en aktiv ferie. Men det er ikke kun de naturlige landskaber, der er fascinerende på en ferie i Brandenburg – de mange byer og steder er fantastiske destinationer med mange attraktioner og seværdigheder. På denne side har vi samlet et udvalg af nogle af de smukkeste byer og steder, som du absolut bør besøge under din ferie i Brandenburg.

Tag på ferie i Brandenburg og besøg de charmerende byer og steder i delstaten

Besøg byen Potsdam

Delstatens hovedstad, Potsdam, der ligger på Wannensee, venter på dig med mange fantastiske seværdigheder. Fra 1745-1747 blev rokoko-slottet Hohenzollernschloss Sanssouci bygget, og er i dag byens mest besøgte attraktion. Slottet er hjemsted for den største park i Brandenburg. Her kan du slentre på et mere end 70 kilometer langt net af vandrestier gennem den storslåede park og mærke historiens gang. Også det hollandske kvarter, Cecilienhof, samt mange andre vigtige seværdigheder kan findes i Potsdam, som du ikke bør gå glip af på ferie i Brandenburg.

Cottbus i Brandenburg

Den nuværende universitetsby, Cottbus, blev først nævnt i et dokument i det 12. århundrede og har talrige bygninger fra forskellige tidsperioder. De ældste bygninger i byen er de mere end 250 år gamle Gerberhäuser på Uferstraße. På nogle steder i byen kan den tidligere bymur stadig besøges, og også Branitz Slot, St. Nicholas Kirken og den historiske sporvogn er et besøg værd.

Oplev Brandenburg an der Havel på din ferie

Den smukke by Brandenburg an der Havel besøges årligt af mange turister, der tilbringer deres ferie i Brandenburg. Her er katedraløen med katedralen og det tilhørende katedralmuseum, samt den gamle bydel med mange gotiske bygninger og kirker, højt på listen over ting, man skal nå at opleve.

Tag på udflugter til Brandenburgs hyggelige byer med et feriehus fra NOVASOL

På udflugt til Frankfurt an der Oder

Selvom byen, der også ganske enkelt bliver kaldet for Frankfurt, har mistet mange storslåede bygninger under anden verdenskrig, er det stadig værd at tage på en udflugt hertil. Det kan især anbefales at se rådhuset, der blev bygget i gotisk, nordtysk mursten, Lennéparken og byens mange teatre.

Besøg Rheinberg under din ferie i Brandenburg

Under din ferie i Brandenburg vil du hele tiden opdage noget nyt, fordi de mange små landsbyer og steder har meget at byde på. Der er for eksempel den idylliske by Rheinsberg, der er blevet et populært rejsemål for mange feriegæster i Brandenburg, på grund af slottet og det smukke vandrige landskab, der omgiver byen.

Wittenberge i Tyskland

Midt i biosfærereservatet Flusslandschaft Elbe-Brandenburg ligger byen Wittenberge med sin bemærkelsesværdige og imponerende gamle bydel. I Wittenberge finder du også det største fritstående klokketårn på Europas fastland, der engang tjente som en drikke- og vandlagertank på en fabrik. Stenporten er den ældste i bygning i Wittenberge og blev allerede nævnt i 1297, men det er langt fra den eneste historiske bygning, du bør besøge i Wittenberge. Denne smukke by i Prignitz tiltrækker et særligt stort antal besøgende, når den årlige Elbland Festival finder sted og Elbe-badedag fejres.

Besøg byer som Frankfurt når du lejer et feriehus i Brandenburg

Lübben nær dit feriehus

I Spreewald venter byen Lübben på dig med en række historiske seværdigheder, såsom den sene gotiske Paul Gerhardt-kirken, bymidten fra det 14. århundrede og Lübben-slottet med sine renæssancegavle. Slottet huser nu et museum om Lübbens og regionen Niederlausitzs historie. I slotshaven finder du informationscenteret, færgehavnen og de vidunderlige promenader med forskellige temaområder, såsom sanserneshave og vandlegepladsen. I juli og august finder den store begivenhed, Lübbener Kahnnächte sted, der hvert år er fyldt med musik, dans og fest - det er uden tvivl en kulturel perle, som du ikke bør gå glip af på din ferie i Brandenburg.

Oplev Beeskow under din ferie 

Cirka 80 kilometer sydøst for Berlin finder du byen Beeskow, der er kendt for sin smukke gamle bydel og sit slot med tilhørende voldgrav fra det 13. århundrede, lige ved floden Spree. Stedet blev først nævnt i et dokument fra år 1272. St. Marienkirche i Beeskow er en af de største murstenskirker i Brandenburg, og kan findes i centrum af byen.

Lej et feriehus i Tyskland for at få det ideelle udgangspunkt for at opleve skønheden i delstaten Brandenburg.