Attraktioner i Västergötland

Den centrale placering og det store aktivitetstilbud gør Västergötland ideel til en ferie i Sverige for hele familien. Børnene har timevis af fornøjelser i Skara Sommarland eller Borås´ zoo. Eller pak ”mand og mus” i bilen og kør til kysten for at bade eller fange krebs.

Også i historisk henseende har Västergötland meget at byde på. Tag på udflugt til middelalderslottet Läckö, der ligger ved Vänern udenfor Lidköping. Tæt på byen Alingsås ligger Nääs slot med interiør fra det 19. århundrede, der regnes blandt Sveriges bedst bevarede. Her finder årligt den populære Midsommerfest sted. Seværdige er også de mange gamle kirker, som f.eks. Varnhems kirke, der skal have forbindelse med Sveriges opståen.

Aktiv ferie i Sverige

Gør ferien i Västergötland til en oplevelse ved at tage til Götakanalen. Tag kanalbåden, lej din egen båd eller en kano. Hvad med at cykle eller gå langs kanalen for at betragte denne idyl af sluser, ferieboliger og sommerens dufte? Stop i den gamle industriby Forsvik direkte ved kanalen og lær, hvordan man levede og arbejdede.

Du vil opleve forårets komme? Så kom og se tranernes dans ved Hornborgasjön, hvor tusinde af traner og andre trækfugle kan betragtes i naturens rammer. Du kan følge fuglene enten fra bilen, fra vandrestien eller et af udsigtstårnene. I sommerperioden er Trollhättans vandfald et fast punkt på vandreruten.

Hvis du har en særlig forkærlighed for klædningsstoffer, så tag til Tygriket ved Kinna og Borås.

Storbyen Göteborg er altid på dagsordenen hos de familier, som rigtig vil opleve noget på deres ferie i Sydsverige. Blandt børnenes favoritter tæller man oplevelsesparken Liseberg og det spændende Universum lige ved siden af. De voksne er måske mere draget af pragtgaden Avenyn med caféerne, museer, den botaniske have og indkøbsmuligheder.

Når I vælger, at benytte feriehusudlejning som ferieform, så bestemmer I helt selv hvilke ting I gerne vil opleve og hvornår det er tid til, at slappe helt af i de private rammer, som et feriehus gievr jer. 

Attraktioner i Västergötland

Flere aktiviteter og seværdigheder i Västergötland

  • Almedahls Fabriskmuseum i Dalsjöfors
  • Det rekreative område Billingen ved Skövde
  • Landsbyidyl Hjo ved Vättern
  • Anten-Grafsnäs Museumsjernbane
  • Ridderspil i Hova
  • Baltaks flygfiske – fluefiskeri ved Tidaholm
Ferie i Sverige