UNESCO attraktioner i Sverige

Få steder i verden er så unikke og fantastiske, at de optages på UNESCOs verdensarvliste. I Sverige kan I opleve ikke mindre end 15 unikke kultur og naturseværdigheder, som alle har fået plads på UNESCOs liste. Når I vælger at leje et feriehus eller en hytte i Sverige, kan I vælge at bo tæt på disse steder og få en ekstra ferieoplevelse. Nedenfor vil vi fremhæve 7 af de 15 oplevelser, som er kategoriseret som UNESCO attraktioner i Sverige. 

Søg og bestil sommerhus i Sverige

UNESCO attraktioner i Sverige

Drottningholm Slot

Det storslåede slot Drottningholm Slot blev grundlagt i 1500-tallet på Lovön i Mälaren, Sverige. I tidligere tider var slottet bopæl for mange svenske konger og dronninger, hvilket også gør sig gældende i dag. Dog er dele af slottet åben, så turister og beboere kan besøge det smukke slot. I 1991 blev slottet optaget på UNESCOs verdensarvliste. Verdensarvslisten består af både kultur og naturarv, Drottningholm Slot er svensk kulturarv og er et besøg værd, når I er på ferie i Sverige

Birka og Hovgård 

Siden 1993 har Birka og Hovgård været på UNESCOs verdensarvsliste over kulturmindesmærker og naturressourcer. Birka var en svensk handelsby i vikingetiden, som opstod ca. i 700-tallet. Et historisk vartegn, der virkelig er værd at køre efter. Hovgård var i midten af middelalderen en kongsgård, som b.la. også herskede over Birka. Her er gjort mange spændende arkæologiske fund herunder forskellige runesten.

Skogskirkegården

Skogskirkegården er en smukt og unikt seværdighed, der blev optaget på Verdensarvslisten i 1994. Kirken er designet af arkitekterne Sigurd Lewerentz og Gunnar Asplund. Kirkegården er placeret i kulturarvskategorien, og grunden til dens optagelse på Verdensarvslisten, skyldes hvordan arkitektur og et kulturlandskab, i vores århundrede, fusionerer til en smuk kirkegård. Dette er en af de UNESCO attraktioner i Sverige, som adskiller sig fra mange af de øvrige. 

Lapnoia

Lapnoia er Europas største sammenhængende naturlandskab med næsten uberørt natur. Landskabet blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste i 1996 og er en del af naturarvskategorien. Samerne slog sig ned i Lapnoia for mange år siden, og er fortsat bosat i området. Hvis I vil besøge et spektakulært naturområde, kan Lapnoia virkelig anbefales. 

Höga Kysten 

Höga kysten kom på Verdensarvslisten i 2000 under begrebet naturarv. Området består af Kvarken skærgård, der ligger i Finland, og kystområder i Höga. Her vil I se smuk natur på jeres Sveriges-ferie, lige fra nationalparker, og andre beskyttede naturområder til hav og på land.

Falun og Kopparbergslagen

Falun og Kopparbergslagen er et historisk industrilandskab beliggende på Flaun og Kopparberget i Dalarna. Det industrielle landskab blev tilføjet til Verdensarvslisten i 2001, og årsagen var blandt andet dens metalproduktion og minedrift. Et fantastisk landskab, virkelig værd at besøge, hvis I er i nærheden. 

Radiostationen i Grimeton 

Vil I gerne besøge en spændende historisk samt lidt mindre attraktion, som ikke omfatter et helt naturlandskab, så er radiostationen i Grimeton måske noget for jer. Stationen er en langbølgesender til radiokommunikation og telegrafi, og er blevet bevaret siden 1924. Faktisk er stationen den eneste tilbageværende station, efter at vi har fået mere trådløs kommunikation i verden. Radiostationen blev noteret på Verdensarvslisten i 2004, og er den eneste aktive langbølgesender.

UNESCO attraktioner i Sverige

Oplevelser til ferien i Sverige 

Dette var lidt inspiration til unikke oplevelser på nogle af de mange UNESCO attraktioner i Sverige. Men der er naturligvis også meget andet at opleve for feriegæster i alle aldre. For børnefamilierne står Astrid Lindgrens Verden og High Chaparral højt på listen over super gode attraktioner i Sverige. Naturen i Sverige byder også på mange oplevelser. Sejlture på de mange søer, fiskeri fra skovkanten, bærjagt i de dybe skove og gemmeleg blandt skovens træer, er blot nogle af de mange ting I kan hygge jer med ved jeres feriehus i Sverige.  

Søg og bestil sommerhus i Sverige