Attraktioner og oplevelser i Stockholm

Den svenske hovedstad Stockholm og området omkring er et spændende feriemål, for jer som ønsker en ferie i Sverige som både byder på oplevelser i storbyen og i naturen. NOVASOL udlejer flere feriehuse i og nær Stockholm, som er godt placeret for netop denne slags ferie i Sverige

En tur igennem Stockholm

 

Hvad kan I opleve i Stockholm? 

Et besøg i Stockholm kan I starte i den velbevarede Gamla Stan, som er den ældste bydel i Stockholm. Denne bydel er fuld af charme og atmosfære, der skabes af de gamle bygninger, smalle stræder og hyggelig butikker. Der er også flere smukke kirker og museer i Gamla Stan. I kan f.eks. besøge den flotte katedral. På Nobel museet kan I se udstillinger som omhandler forskellige videnskabelige forsøg, som alle er blevet tildelt en Nobel pris.

En af de største attraktioner i Gamla Stan er kongeslottet Drottningholm. Slottet har siden 1981 været hjem for den svenske kongefamilie. Visse dele af slottet er er åben for publikum og det samme er den smukke park, som omkranser slottet. Som i Danmark kan I også se vagternes daglige paradeskift foran slottet. 

I bør også tage turen ud på den grønne ø Djurgården. På denne lille oase, midt i storbyen, kan I besøge flere spændende museer. Besøg f.eks. ABBA museet, Vasa Museet og friluftsmuseet Skansen, hvor der også er en zoologisk have. Djurgården er også perfekt til en lille lur på et tæppe i parken eller til en hyggelig picnic. 

Udsigt over Stockholm

Shopping og gastronomi i Stockholm 

Shopping er måske en anden fornøjelse, som I gerne vil bruge tid på i ferien. I den gamle bydel ligger små butikker med overvejende svenske kunsthåndværk og souvenirs. Vil I gerne besøge de mere internationale butikker, så er det på Södermalm I skal shoppe. I Biblioteksgatan finder I de mest eksklusive butikker. Selvfølgelig er der også flere store varehuse og indkøbscentre, som ligger nær Sergelstorg. 

Stockholm restaurant - og underholdning scene er levende og byder på noget for enhver smag. Her er restauranter af alle slags - alt fra historiske restauranter til hyggelige bistroer med både velsmagende svenske og internationale retter på menuen. Hvis I har lyst til en aften med dans, musik og kulørte drinks, så skal I tage til området omkring Stureplan.

Feriehuse i den stockholmske skærgård 

Den stockholmske skærgård er en af Sveriges virkelige perler. Har I planer om at leje et sommerhus i Mellemsverige, må I ikke gå glip af et besøg i Stockholms skærgård, som for mange er Sverige når det er alle-skønnest. NOVASOL Feriehusudlejning kan tilbyde flere ferieboliger til leje i netop Stockholms skærgård. Disse ferieboliger spænder fra små hyggelige hytter til større feriehuse. 

Huse ved skærgården i Stockholm