Attraktioner i Östergötland

En ferie i Östergötland byder på sjove og spændende seværdigheder for hele familien. Kolmårdens Zoo nær Norrköping er Europas største dyrepark og et absolut højdepunkt for hele familien. I Rejmyre nær Kolmården er landets ældste glasbrug placeret, hvor man kan se glaspustere i aktion. Snyd dig heller ikke for oplevelsen af Göta-kanalen og dens sluser. I Medevi, ved en af Nordeuropas ældste helsebringende kilder, bliver der om sommeren dagligt arrangeret koncerter. Tag også til klostrene i Vadstena og Vreta.

I kulturreservatet Gamla Linköping tager man turen tilbage i fortiden – en oplevelse for hele familien. At holde ferie i Sverige er generelt super godt, hvis man rejser flere generationer og med børn. Udbuddet af oplevelser er nemlig stort og mget alsidigt, så der vil være noget at opleve for alle. 

Aktiv ferie i Sverige

Besøg Närke på ferien i Sverige

Herlige lille Närke - en perfekt destination på ens ferie i Mellemsverige. Närke er en af Sveriges mindre regioner, hvor mange med urette kun forestiller sig et fladt landskab og intet andet. Närke har selvfølgelig fladt landskab men også højland som Tylöskog, Tiveden og Kilsbjergene i vest. Midt i den dejlige natur i Kilsbjergene ligger det rekreative område Ånnaboda. Fra områdets udsigtspunkter har man et flot udsyn over Närkes landskab, og der er aktiviteter året rundt. Om sommeren kan du følge stien ”Bergslagsleden”, der fører dig igennem Berslagen, bade, fiske og udforske skovene. Om vinteren åbner skisportscentrene så pisterne.

Ved Vätterns nordlige bred ligger Askersund, hvor det om sommeren vrimler med mennesker ved havnen. Syd for Askersund kan man i sommermånederne besøge Stjernsund slot, men et ophold i Närke uden at tage til Örebro og slottet, museet Wadköping eller vandtårnet Svampen ville være ikke at komme ”hele vejen rundt”.

Familieferie i Sverige

Flere aktiviteter og seværdigheder nær feriehuse i Östergötland

  • Rökstenen – Rökes runesten
  • Linköpings domkyrka – domkirken
  • Arbetes museum – arbejdermuseum i Linköping
  • Fuglesø Tysslingen
  • Borgmästareholmen – Askersunds børne-ø

Som I kan se bliver jeres ferie i Östergötland og Närke fyldt med oplevelser - og med et feriehus eller en hytte fra NOVASOL Sommerhusudlejning i Sverige, får I et ideelt udgangspunkt for at opleve alt hvad regionen har at byde på.

Feriehuse i Sverige