Naturoplevelser på Gotland

Den brusende Østersø, lange strande, mærkelige rauker og frodige enge ... Gotlands natur er på mange måder unik, og er bare én af grunden til, hvorfor du skal vælge at leje et feriehus på øen. Fra det private feriehus eller hytte på Gotland, kan I tage ud og opleve den smukke ø og får helt unikke naturoplevelser med hjem fra jeres ferieophold i Sverige.

Oplevelser på Gotland

Naturoplevelser på Sveriges største ø - Gotland 

I sommersæson er vejret ofte helt sydeuropæisk på Gotland, hvilket gør de smukke strande til det oplagte mål, når solen står højt på himlen. Lange hvide sandstrande og strande med sten venter på øen. Fra jeres hytte eller feriehus på Gotland. er det let at komme til den populære Tofta strand, den gamle Snäckviken uden for Visby eller til Sudersand på Fårö, som siges at være en af verdens bedste strande. 

Der er mange naturoplevelser på Gotland, som bare venter på at blive besøgt. En fantastisk måde at udforske øens smukke, og mange steder uberørt natur, er at cykle, vandre eller på ryggen af de søde gotlandske heste, "Gotlandsruss". Langs vejen kan du nyde udsigten til vandet, de stejle klippekanter, frugtbare marker og frodige enge med græssende får.

Rauker på Gotland

En helt unik oplevelse på Gotland 

Rauker er et særligt varetegn for Gotland. Raukerne er kalksten, der er formet af vejr og vind i fanatsifulde former. Lad fantasien få frit spil og raukerne bliver til sjove, søde og måske uhyggelige væsner. Husk også at besøge øens største rauk, Jungfrun i Lickershamn. 

Foruden at besøge de fine rauker, vil vi også anbefale et besøg i Lummelund hulen - noget som næsten 100.000 besøgende gør årligt. Lummelund hulen er en af Sveriges længste huler, indtil videre er der udforsket omkring fire kilometer. Træd ind i Bjergkongens Sal og bliv overrasket over de mange fascinerende fossiler og drypstenformationer.

Stora Karlsö – et paradis for fugle

Når der tales om naturoplevelser på Gotland, så skal vi også nævne Stora Karlsö, hvor fuglelivet trives i stor stil. Ca. 60 forskellige fuglearter kommer forbi Stora Karlsö i løbet af et år, men i virkeligheden er over 250 arter blevet observeret gennem årene. I kan komme til Stora Karlsö fra Klintehamn. Bådturen tager ca. en halv time. Færgen sejler ofte. En tur til Stora Karlsö er bestemt ikke kun for dem, som gerne vil kigge på fugle. Den fine lille ø er også god til en frokost i det grønne, leg på stranden og en midddagslur i solen, inden turen går tilbage til jeres feriehuse på Gotland

Naturoplevelser på Gotland

Gotland - orkidernes paradis 

Hvem skulle tro, at en svensk ø skulle være et paradis for orkideer? Men ikke desto midre, så er det præcis hvad Gotland er. Her kan I opleve 35 forskellige slags orkideer, herunder nogle af de mere sjældne arter. Der arrangeres forskellige guidede ture rundt på øen, hvor I kan få alt at vide om disse smukke blomster og lærer at kende forskel på arterne. Det er bedst at tage på orkidetur om sommeren, hvor flest blomster er sprunget ud pg stråler i alverdens farver. En dag i orkidernes tegn, vil være et særligt minde fra jeres ferie i Sverige