Attraktioner på Gotland

At leje et sommerhus på Gotland betyder, at der en masse attraktioner at opleve hele året rundt! Der findes mange attraktioner, aktiviteter og seværdigheder at give sig i kast med, når du vælger at leje et sommerhus på Gotland til jeres ferie i Sverige.

Ønsker du at få guidede ture kan det anbefales at besøge vores kontor i Visby på Gotland, hvor der bliver arrangeret masser af spændende aktiviteter på øen.

Øen har alt fra middelalderlige kirker og fortidsminder, spændende moderne kultur og forlystelsesparker. Rundt på øen er der forskellige seværdigheder og attraktioner for hele familien. Nedenfor har vi samlet et udpluk af alt, hvad der kan opleves på en ferie i en af vores feriehuse på Gotland sammen med familie og venner.

Ferie på Gotland

Gotlands Middelalderuge

En uge i august bliver Visby forvandlet til en middelalderby. Her møder du mennesker klædt i tøj fra middelalderen, gøglere, musikere og riddere i rustning, Det er en populær begivenhed, der har fundet sted hvert år siden 1984. Her kan du blandt andet opleve ridderturneringer, markeder, teaterforestillinger og koncerter. Der er også en masse sjove oplevelser for børnene, såsom at male et skjold, prøve en rustning og historiefortælling. Hele familien kan få sig en anderledes oplevelse sammen. Årligt er der næsten 40.000 besøgende til de cirka 500 begivenheder i løbet af middelalderugen på Gotland.

Lummelundagrotten

Lummelundagrotten er en populær attraktion blandt unge og gamle, samt enhver der vil leje et feriehus på øen. Der findes guidede ture, der varer omkring 30 minutter, hvor du kan opleve de smukke stalaktitformationer og fossiler. Du kan også bestille et cavingeventyr, der tager omkring 3 timer, hvor du kan prøve kræfter med sejlsport, vade i vandet og kravle gennem de smalle gange. Der er også en hule for de små, hvor børn kan se mundingen af hulen ved hjælp af en lommelygte, uden at skulle vove sig ind i grottens underverden.

Trojaborg i Visby

Trojaborg er en forhistorisk labyrint, der helt klart er et besøg værd. Disse stenlabyrinter i Galgberget i den nordlige del af Visby siges at have en magisk betydning.

Ferie i Sverige

Visbys ruiner

Visby er centrum for Gotlands historie og dermed også mange attraktioner. Opdag byens historie og alle de mange ruiner på egen hånd, eller book dig en guided tur. Et eksempel er fængslet tårn Kajsarn i Visbys bymur, der blev brugt som fængsel fra 1681-1859. Den indeholder oplysninger om, hvordan man har set straf og kriminalitet til gennem tiderne, og man kan se de spændende, restaurerede fængselsværelser.

Seriegården i Lummelunda

Seriegården i Lummelunda udenfor Visby på Gotland er en park fyldt med omkring 300 skulpturer, der skildrer tegneseriefigurer og eventyrlige figurer. Alle figurer er i naturlig størrelse, og de fleste børn synes det er sjovt at vandre rundt i parken og møde deres favorit tegneseriefigur og tage et billede med den. Parken har en kaffebar, men du kan også medbringe din egen picnic og nyde den på græsset sammen.

Kneippbyn

I Kneippby Sommerland på Gotland finder du det oprindelige Villekullahus fra optagelserne af Pippi Langstrømpe. I dag er Villekulla et legemuseum. Her i forlystelsesparken Kneippby er der hoppeborge, kanoer, vandcykler, gokart, rutschebaner og meget mere. Du vil også finde opvarmede pools og vandrutschebaner i Kneippbyn Water World, hvor der også er en baby pool for de mindste gæster.

Mix Ranch i Tingstäde

På Mix Ranch er der aktitivteter for hele familien. Her kan du lege i tømrerhjørnet, lege "jorden er giftig", spille fodbolggolf og legepladsen har sågar en opvarmet pool og meget mere. 

Bungemuseet

På Bungemuseet, nær Fårösund, kan du opleve, hvordan folk levede for hundrede år siden, hvad de spiste og hvad de gjorde. Bungemuseet har en samling af bygninger fra 1600-, 1700- og 1800-tallet og har endda også forhistoriske gravsteder.

Som du kan se, findes der masser af oplevelser på Gotland og hos NOVASOL Sommerhusudlejning et stort udvalg af feriehuse, som kan være den perfekte base for jer, når I er på jagt efter feriehuse i Sydsverige.

Ferien går til Gotland