Drømmer I om en ferie midt i storslået og uberørte natur? Så vil en ferie i Norrland i Nordsverige være et oplagt valg for jer. Her er noget for alle, uanset om det skal være en romantisk wekeend væk fra hverdagens stres og jag eller en begivelsesrig sommerhusferie for hele familien. I Norrland finder I nogle af de mange sommerhuse i Sverige, som åbner op for feriegæster fra hele verden. Feriegæster som kan se frem til at befinde sig mindre end et stenkast fra enestående natur og et rigt dyreliv. Hold en ferie i det nordlige Sverige og oplev den fuldstændige ro og rene luft der omslutter jer, mens I nyder de mange lyse timer om sommeren eller hyggelige stunder foran pejsen i den smukke hvide vinter. På turene gennem de åbne vidder, kan I hente nye naturoplevelser til fods, i kano, på mountainbike eller hesteryg, noget som hele familien kan deltage i. Det nordlige Sverige er en vigtig bestanddel af den svenske kulturarv, og her finder I natur og traditioner, der sirligt beskyttes og plejes af de lokale. Norrland er bestemt en oplevelse og en ferie værd. Book jeres hytte eller sommerhus i Nordsverige allerede i dag.

Sø og skov i Sverige

Populære feriedestinationer i Nordsverige

Nordsverige eller Norrland, som det også kaldes, består af områderne Gästrikland, Hälsingland, Härjedalen, Medelpad, Jämtland, Ångermanland, Västerbotten, Norrbotten og Lapland. Siden 2000 tæller egnen Höga Kusten i det sydlige Norrland til verdenskulturarven. Ragunda i Jämtland har en særlig lidt uventet attraktion at tilbyde: En thailandsk pavillon. Dette prægtige bygningsværk med guld og mosaikker blev oprettet i det 19. århundrede til minde om Kong Chulalongkorn fra Siam.

Oplevelser og aktiviteter på jeres ferie i Nordsverige

Om sommeren nydes naturen fra de mange vandrestier, og aftensmaden hentes op fra en af de mange søer og vandløbe. I kan også padle, svømme, køre på mountainbike, bestige bjerge eller lære river-raftingens kunst. Dyrelivet er mangfoldigt, og der er gode chancer for at se bjørne, elge, ulve og den sky bæver. Der er altid noget at tage sig til, når I holder ferie i Nordsverige, og det behøver ikke altid være en dyr fornøjelse at have det sjovt. Naturen i Nordsverige er nemlig som en stor legeplads for store som små. Fra jeres hytte eller sommerhus vil I aldrig have langt til sjove og spændende attraktioner og oplevelser i Nordsverige, hvor hele familien vil kunne tilbringe mange gode timer og få en masse fælles oplevelser, som I kan tale om længe efter at ferien er slut.

Skovsø i Sverige

Sommerhuse og hytter hele året rundt i Nordsverige

I Hälsingland er der om sommeren mange dansekonkurrencer, og golfspillerne har et godt udvalg af baner at teste færdighederne på. Om vinteren er Norrland et sandt eldorado for skiløbere. Her finder I fortrinlige forhold i de kendte skiområder Åre, Duved, Storlien, Hemavan, Vemdalen og Riksgränsen. Her er både udfordringer for de gavede skiløbere, som elsker farten på de alpinepister samt plads til nybegynderne og denm som bare helst vil suse afsted på kælken eller holde en venskabelig sneboldkamp. Jeres lejede hytte vil danne en dejlig ramme for de hyggelige aftener foran pejsen med varm kakao og afslapning. I ferieboligen har I også de bedste muligheder for, at  være sammen om tilberedningen af aftensmaden, hvis I gerne vil have en stille aften i familiens skød. 

Vinterferie i Sverige

Gatronomi og lokale specialiteter i Nordsverige

Den friske kolde luft giver appetit. Det norrlandske køkken har megen at tilbyde. Prøv kødet fra renen, elgen, fjeldørreden og laksen eller de forskellige bær. Kun de modige åbner munden for den nordsvenske specialitet surströmning – den anderledes fiskekonserves. Der er et hav af ting at opleve, se, prøve og smage i Nordsverige. Hos NOVASOL Sommerhusudlejning kender vi Sverige og har arbejdet med udlejning af alle slags ferieboliger i Sverige. Hos NOVASOL kan I nemt finde den feriebolig som matcher jeres drømme om en ferie i Sverige - uanset om det er til sommer eller vinter.