Natur - og kulturoplevelser i Dalarna

Der er en masse kultur- og naturoplevelser i Dalarna, som bare venter på at blive opdaget. Lyt til opera på Dalhalla, besøg Falu-minen og Carl Larssons gård. Den bedste måde at udforske Dalarnas kultur og natur på er, at leje en hytte eller et feriehus i et af Sveriges smukkeste landskaber.

Feriehus Dalarna

Kulturoplevelser i Dalarna

Den smukke natur i Dalarna sige at have været inspirationskilde for kunstarten Kurbits, som er fantasifulde blomster og blade. Kurbits stammer fra 1700-tallet og opstod i Leksand og Rättvik. De smukke mønstre kan b.la. ses på de kendte dalaheste. Vil du gerne opleve noget af Dalarnas kultur, kan du køre til rastepladsen ved Avesta, hvor I kan se verdens største dalhest. I kan også besøge Dalarna Museum med en af Sveriges største samlinger af malerier, folkemusik og tekstiler. De fine røde dalheste, vil være den helt perfekte souvenir fra jeres ferie i Dalarna

Takket være kunstnere som Anders Zorn og Carl Larsson er der mange kulturelle oplevelser i Dalarna. I dag er Carl Larsson gård i Sundborn en af Faluns mest populære attraktioner. Her er berømte kunstværker, møbler og tekstiler, som Carl og hans kone Karin har skabt. I Mora kan I besøge Zorn Museum med den berømte kunstsamling og også Anders Zorns hjem.

Dalarna er dog ikke kun hjemsted for kunstnere, men også mange talentfulde musikere. I Bingsjö afholdes f.eks. en af Sveriges største spillemandssamlinger, og i det gamle kalkstenbrud Dalhalla kan gæsterne nyde teater, koncerter og opera.

Feriehus i Dalarna

Naturenoplevelser i Dalarna 

Udforsk den spændende natur i Dalarna ved f.eks. at besøge Falun minen. Tag med på en rundvisning 67 meter under jorden, for at beundre minen. Over jorden er der et museum om minedriften og håndværksboder. Et andet eksempel på Dalarnas natur er det smukke naturreservat Fulufjället med Sveriges største vandfald og verdens ældste træ. Sørg også for at følge den smukke pilgrimssti.

Fra jeres feriehus i Dalarna vil der ofte også være dejlige naturoplevelser lige udenfor jeres feriehus. Skove og søer indbyder til hyggelige gåture, svampejagt og en stille stund med fiskestangen i hånden. Til flere af feriehusene i Sverige følger der også en båd med i lejen eller I kan leje den direkte hos husets ejer. En sejltur rundt på søen eller ud af de små floder er altid hyggelig og en skøn måde at være i kontakt med naturen på. En ferie i Dalarna vil være fuld af smukke naturoplevelser. Det vil sikre en skøn stemning for ferien og give jer alle muligheder for, at komme helt ned i gear og lade op til hverdagen starter igen. 

Ferie i Dalarna