Attraktioner i Bohuslän

En ferie i Sverige er oplagt, hvis man er på udkig efter en destination, hvor man kan opleve både natur og kultur. I det nordlige bagland finder man dalen Bullaredalen, en 30 km. lang grav, der er kendt for de skønne Bullaresøer. Særligt kanosejlere elsker disse søer.

Mange af regionens golfbaner er åbne året rundt. Hvis du er mere til motion i sadlen, så sving ud på ”Cykelspåret”, der er en 290 km. lang skiltet cykelrute fra Göteborg i syd til Svinesund i nord ved grænsen til Norge. Cykelkort kan man få på Bohusläns turistkontorer.

Bohusläns fantastiske lys har inspireret mange kunstnere. Det tydeliggøres i Nordiska Akvarellmuseet, der ligger i Skärhamn på øen Tjörn. Her kan du også selv svinge penslen mod lærredet. Museet ligger naturskønt direkte ved vandet og rummer nutidskunst og skiftende udstillinger.

Ferie i Sverige

I Lysekil er havvandsakvariet Havets Hus, der præsenterer 100 dyr, som lever i Gullmarsfjorden og tilstødende have. Havets Hus råder over ca. 40 akvarier, bl.a. det største som er undervandstunnellen, hvorfra man kan følge livet under overfladen. Vandet tilføres faktisk fra Gullmarsfjorden. Derudover bliver der dagligt vist film om marinebiologi. En attraktion for hele familen.

Ved Tanum, ca. 30 km. syd for Strömstad, er Vitlyckemuseet åbnet, der præsenterer de enestående helleristninger fra området, der i 1994 blev optaget i UNESCOs verdenskulturarv. Særligt vil vi fremhæve fire fundsteder, der er spækket med malerier og beskriver livet i bronzealderen.

Tag også familien med til dyreparken Nordens Ark ved Kungshamn, hvor man kan se dyr, der er truet af udryddelse, i den bohuslänske natur og fredede bygninger. I parken går man på 2,7 km. træplanker og grusveje. Dyrene er f.eks. sneleopard, ulv, havørn, los samt mange gamle husdyrracer som bjergkoen, den nordsvenske hest og Gotlandskaninen. Besøget bliver garanteret en oplevelse for hele familien!

Aktiviteter i Bohuslän

Flere aktiviteter og seværdigheder

  • Svenneby gamla kyrka – den gamle kirke
  • Skepparhuset Gullholmen
  • Bohusläns museum Uddevalla
  • Bryggan i Smögen – Smögens bro
  • Havkajaksejlads ved Marstrand
  • Horndore by – vikingeby ved Hamburgsund

Som I kan se, bliver en sommerhusferie i Sydsverige alt andet end kedelig, hvis den bliver holdt i Bohuslän! Området er spækket med oplevelser for hele familien, og det bliver garanteret ikke sidste gang at ferien går til Sverige. NOVASOL tilbyder jer et stort udvalg af alle typer ferieboliger. 

Sommerhusferie i Sverige