6 Top attraktioner i Sverige

Sverige er et land fyldt med gode seværdigheder, Top attraktioner, smuke natur og events fra nord til syd. Det er selvfølgelig forskelligt hvad hver enkel synes er en Top attraktion, men vi har udvalgt 6 forskellige, som I måske kunne få lyst til at opleve på jeres ferie i Sverige

Søg og bestil en feriebolig i Sverige 

1. Trollskogen i det nordlige Öland 

Öland er et dejligt sted at holde ferie i Sverige. Generelt er det noget særligt, at befinde sig på en ø, hvor livets gang er lidt anderledes end på fastlandet. På Öland er der fler egode attraktioner, herunder Solliden Slot, som er den svenske kongefamilies sommerbolig og Borgholms Slot. 

På toppen af Öland er en af de mange Top attraktioner; Trollskogen. Dette skovområde er pga. af sin særlige natur blevet udlagt som et naturreservat. For at bevare den unikke natur gælder den svenske allamandsret ikke her og det er kun muligt for besøgende, at komme rundt i skoven til fods. På jeres tur rundt i det flotte og unikke landskab, kan I møde fredelige køer, som sørger for, at holde bevoksningen nede, til stor glæde for de mange vadefugle som holder til lige her. 

Når I bevæger jer rundt i Trollskogen, forstår I sagtens hvorfor skoven har fået dette navn. Her står skæve og krogede gamle træer, med vedbend voksende op af stammerne. Der er også et rigt dyre- og planteliv samt flere historiske attraktioner. I kommer b.la. forbi det forliste skib Swiks, de over 1000 år gamle jernaldergrave og den gamle stenmur fra 1500-tallet. Naturen fortæller også historier, som den om Ölands ældste egtræ - Trolleken - som er mellem 800-900 år gammel.

Lej en feriebolig på Öland og oplev den unikke Trollskogen. 

Top attraktion på Öland

2. Ringmuren i Visby på Gotland

En anden, blandt de mange Top attraktioner i Sverige, finder I på øen Gotland. Gotland er efterhånden blevet en ret kendt feriedestination blandt danskerne og vi oplever en stadig stigende efterspørgsel på vores feriehuse på øen. Der er også mange gode oplevelser i vente på Gotland og en af disse er ringmuren i Visby. 

Ringmuren på ca. 3 km går rundt om den indre del af byen Visby. Murens historie går helt tilbage til 1200 - tallet. Med sin voldgrav, de mange tårne og porte, er ringmuren blandt Sveriges største attraktioner. Oprindeligt havde ringmuren 29 tårne, hvoraf de 27 stadig står den dag i dag. Ret imponerende når murens alder tages i betragtning. Den flotte ringmur er b.la. en af grundene til, at Visby også er at finde på listen over verdenskulturarv hos UNESCO. 

Lej en feriebolig på Gotland og oplev den flotte ringmur i Visby 

Top attraktion i Visby

3. Glasriket i Småland 

Glasriket er absolut en Top attraktion i Sverige. Det er ikke uden grund, at millioner af besøgende hvert år ligger vejen forbi og mange kommer igen og igen. Midt i skovene i Småland er der blevet fremstillet mundblæstglas siden midten af 1700-tallet. Her fremstilles glaskunst i verdensklasse og glas til almindelig hverdagsbrug. I hele Glasriket kan I besøge forskellige glaspusterier og på nært hold følge produktionen. I butikkerne kan I købe et unikt minde med hjem fra jeres besøg og på museet fortælles mere om historien bag Glasriket. Glasriket er et område i Småland, der omfatter kommunerne Nybro, Emmaboda, Lessebo og Uppvidinge.

Lej en feriebolig i Småland, hvis I gerne vil opleve Glasriket. 

4. Sejllads langs Höga kysten

Den storslåede natur lang Höga kysten er sammen med Kvarkens skærgård en del af UNESCOs verdensarv. Området er med på listen, da det som noget helt særligt, har været underlagt istiden to gange, hvilket har formet det særlige landskab. Höga kysten er præget af flere unikke steder, som alle har spor fra istiderne. Den særlige natur har gjort området til et attraktivt turistmål. Selvom der er mange besøgende i området, så er der stadig dele som er relativt uudforskede. Foruden den smukke natur, er Höga broen et andet vartegn. Broen er bygget med inspiration fra den kendte amerikanske Golden Gate Bridge.

Lej en feriebolig i Västernorrland og oplev den smukke Höga kyst 

Top attraktion ved Höga Kysten

5. Ales stenar ved Kåseberga, Österlen

I Österlen er der flere gode attraktioner, som vil gøre et indtryk i løbet af jeres ferie i Sverige. En af disse, og en blandt Top attraktioner i Sverige, er Ales stenar. Denne attraktioner finder I højt på en bakke, hvor I også kan nyde den flotte udsigt over Østersøen og helt til Bornholm. Ales stenar består af 59 store sten, som er sat i en formation der ligner et skib. Formationen har en længde på 67 meter og en bredde på op til 19 meter. Hvad stensætningens formål har været, er der delte meninger om. Nogle mener det er et solur mens andre mener det er en gammel gravplads. Uanset hvad, så er det ganske imponerende at stå side om side med de store og tonstunge sten. I kan komme op til Ales stenar via en sti fra byen Kåseberga.   

Lej en feriebolig i Österlen og oplev Ales stenar.  

Top attraktioner i Österlen

6. Vasa Museet i Stockholm 

Vasa Museet regnes som værende en af Stockholms største turistattraktioner - en rigtig Top attraktion. Museets udstillinger er centreret omkring orlogsskibet Vasa som sank ved Beckholmen. Skibet blev i 1961 bjærget fra havets bund sammen med mange forskellige genstande, som havde været ombord. Vasa er det eneste bevarede skib i verden fra det 17. århundrede. Skibet er fuld af smukke udskæringer og ikke mindre end 95 % af skibets orginale inventar er bevaret. Sammen med skibet blev omkring 14.000 genstande bjærget, hvoraf der var 700 skulpture, som i dag er sat på plads på skibet, præcis som da det sejlede på havet. 

Lej en feriebolig i Stockholm og oplev det flotte Vasa Museum 

Søg og bestil en feriebolig i Sverige