Attraktioner på La Palma

La Palma er en meget mangfoldig ø som ikke kun har en vidunderlig natur at byde på, men også en rig kultur. Nedenfor finder du et udvalg af øens attraktioner og seværdigheder. Øen er ikke så stor,men oplevelser er der rigeligt af. Ikke mindst bare det at nyde det dejlige vejr, er en oplevelser i sige selv, når man rejser fra Danmark og sydpå. Dette er helt klart en af de største grunde til, at så mange lejer en feriebolig i Spanien.  

De smukkeste vandreture

Nationalparken Caldera de Taburiente er et fantastisk mål for vandrefolket. Nationalparken er et af verdens største erotionskratere og det eneste sted på øen, hvor vandet i vandløbene siver året rundt. Dette er så at sige La Palmas hjerte.

Vandreture leder ikke bare gennem nationalparken, men også langs kraterets rand, hvor observatorierne ligger. Øvrige vandremål er laurbærskovene i nordøst med sine vandfald og ægte urskov. Den nordvestlige del lokker med fyreskove og gigantiske kløfter som i øst.

I det høje nord finde hele lunde af dragetræer. Den sydlige del er præget af en lang vulkankæde med over 120 inaktive vulkaner og vulkankratere. Langs disse fører en imponerende vulkanrute. Der findes stort set ikke et eneste sted på øen som det ikke kan anbefales at udforske til fods.

Cumbre Vieja

Takket være den tidligere vulkanske aktivitet, har der udviklet sig et enestående landskab i naturparken Cumbre Vieja. Det ca. 7.500 ha store område omfatter talrige vulkankratre og et artsrigt plante- og dyreliv. Til naturparken hører også kurområder som El Pilar og La Pared Vieja.

Diuny Maspalomas

Bakkerne og klitområderne i Maspalomas, i den sydøstlige del af øen, er op til 2 km brede. Det specielle ved dem er at de ikke består af sand, som er sædvane, men derimod af koraller og muslinger.

De smukkeste strande

La Palma er en ø for vandrere og naturentusiaster, men der findes også mange skønne strande og bugter på øen. På østsiden af øen, ved Santa Cruz de la Palma, ligger Los Cancajos som er et lille turistcentrum med flere mindre strande og badebugter. Det tilsvarende modstykke på vestsiden, er Puerto Naos med en ca. 800 m lang strand. Derudover findes lange strande i Tazacorte, Playa Nueva og Charco Verde.

På sydkysten ligger der mange større og mindre badebugter rundt omkring Fuencaliente. I nordøst består La Palma af stejle klippekyster og her findes derfor kun to kunstige, badevenlige havbassiner (Charco Azul og det meget veludbyggede La Fajana).

Langs vestkysten er der ofte bølger og stærke understrøm, så her bør man konstant være på vagt og yderst forsigtig.

Strandene på La Palma er af udseende som regel sorte (fint lavasand).

Santa Cruz de la Palma

Denne bys historie strækker sig tilbage til slutningen af det 15. århundrede, og har siden dén tid spillet en stor økonomisk rolle. Santa Cruz de la Palma var særligt betydningsfuld pga. sin beliggenhed på handelsruten mellem Europa og den øvrige verden. Eksporten florerede, og dermed fandt stadig flere handelsrejsende og købmænd vej hertil. I år 1558 blev den første oversøiske domstol oprettet i byen.

Byens centrum er Plaza de España med rådhuset fra det 16. århundrede. Her ligger også kirken El Salvador, ligeledes et eksempel på slutningen af 1500-tallets arkitektur. Øvrige seværdige bygninger er kirken Santo Domingo (16. årh.) og San Francisco (kunsthistorisk mindesmærke i renæssancestil).

Kunsthåndværk

La Palmas kunsthåndværk bygger på en flere hundrede år gammel tradition. Der benyttes næsten udelukkende lokale materialer som opdrives på øen, bl.a. træ og plantefibre som bliver bearbejdet på traditionel vis med metoder og teknikker som er nedarvet fra generation til generation. Resultatet bliver vidunderlige keramikprodukter, ekstraordinære tekstiler, finmaskede broderier, håndlavede cigarer og kurve mv.

Folkefester

I løbet af sommerhalvåret, afholdes i landsbyerne stadig fester til ære for helgener og i andre anledninger. Følgende fester er særligt populære:

Mandelblomstringsfesten i Puntagorda (februar), karneval over hele øen, kvægmarked i San Antonio del Monte (juni) og Los Llanos (juni), Kristi Himmelfartsfest i Mazo (maj), fest for den kvindelige skytsengel i Las Nieves (hvert 5. år), vinfesten i Fuencaliente, djævlefesten i Tijarafe. Disse fester er spredt udover hele året.

Har I brug for hjælp til, at finde frem til den helt rette feriebolig på La Plama for jer, så er I altid velkomne til, at kontakte NOVASOL, så hjælper vi altid gerne.