Attraktioner på Costa Dorada

Costa Dorada er, primært pga. en række skønne finkornede og flade sandstrande, et perfekt feriemål for familier. Området byder dog også på en række andre aktiviteter og attraktioner, lige fra historiske byer via flote landskaber til forlystelsesparker og sportsaktiviteter. Nedenfor har vi samlet et udvalg af strande, seværdigheder og aktiviteter, til en dejlig ferie i Katalonien på Costa Dorada. 

Ferie Costa Dorada

Strande på Costa Dorada 

  • Salou: Denne ca. 1,2 km lange strand, er en af de bedst kente langs Costa Dorada. Stranden er præget af gult sand og er tildelt det blå flag for sin meget gode badevandskvalitet. Stranden byder på talrige sportsaktiviteter og mange faciliteter samt en strandpromenade med butikker og restauranter, som er omgivet af store palmer.
  • Cap Roig - L'Ampolla: Dette er en ca. 300 m lang, tilbagetrukket strand med finkornet, gult sand. Stranden er omgivet af en lille promenade. Vandet er kendetegnet ved en rolig bølgegang og er tildelt det blå flag for den gode badevandskvalitet. Stranden byder på gode faciliteter og her udlejes bl.a. vandcykler.
  • Tamarit ved Torredembarra: Denne ca. 1 km lange strand med finkornet, gult sand og rolig bølgegang, ligger i vidunderlige omgivelser med en enestående udsigt over borgen Castillo de Tamarit og kirken Assumpta.
  • Playa de Altafulla - Altafulla: En meget skøn, næsten 2 km lang, strand med finkornet, gult sand og kun moderate bølger. Stranden er omgivet af en mole med et fyrtårn, og langs bredden ligger der små sejlbåde.
  • L´Esquirol - Cambrils: Pga. den ofte kraftige blæst, er denne over 1 km lange strand, særligt populær blandt vindsurfere. Stranden er dækket af finkornet, gult sand, og bagved ligger der en skøn pinjeskov.
  • Els Muntanyans - Torredembarra: Denne næsten 3 km lange naturstrand, med finkornet, gult sand, ligger midt i naturreservatet ved Torredembarra. Uberørt natur, laguner og små klitter, former en flot ramme rundt om stranden.

Port Aventura Park

Universal Studios Port Aventura ligger ved Salou, i hjertet af Costa Dorada, og er utvivlsomt en af de mest betydningsfulde og populære tema- og forlystelsesparker i hele Sydeuropa. Sjov og eventyr venter de besøgende i de forskellige temaområder som bl.a. Mexico, FarWest, Middelhavet, Polynesien og Kina. Butikker, Live-Shows, vandattraktioner og legepladser, sørger for et afvekslende og spændende ophold i parken. Også det gastronomiske tilbud vil opfylde de flestes ønsker. Parken holder åbent året rundt.

Amposta

Midt i Ebro-deltaet ligger dette historiske sted, som huser talrige genstande og monumenter fra fortiden. Ruinerne af en middelalderborg, bykernen i jugendstil, hængebroen over Ebro og byens kendetegn, forsvarstårnet Torre de la Corrava fra det 16. århundrede, er alle meget imponerende. Naturelskere vil desuden blive tiltrukket af det enorme floddelta rundt om Amposta.

Cambrils

Den lille fiskerlandsby, er i dag et populært feriemål ved Middelhavet. Midtpunktet er havnen med det historiske forsvarstårn, mens den gamle borg, en tidligere fæstning for adelsslægten Vilafortuny, hæver sig op over byens centrum.

Det gamle signaltårn Telégrafo de l’Esquirol, havde i sin tid til opgave at sende lys- og flagsignaler til andre steder langs Middelhavskysten.

Museo Nacional Arqueológico de Tarragona

Det Arkæologiske Nationalmuseum i Tarragona, formidler på en spændende måde om den byens antikke fortid, som af romerne blev kaldt Tarraco. Museet blev grundlagt allerede i det 19. århundrede og har siden udviddet udstillingen med nye genstande fra udgravninger, som muliggør mere nøjagtige kundskaber om fortiden. Museet holder åbent året rundt (mandage lukket).

Vinvejen Cava des Penedès

Fra dette distrikt stammer flere verdensberømte vine, i første række den mouserende vin Cava. Langs vinvejen Cava, med sine talrige vinkældere og -bakker, kan du opleve og udforske den vidunderlige natur, historiske bygninger og kunstneriske mindesmærker samt naturligvis den fortræffelige vins mangfoldighed.

De mest betydningsfulde steder langs ruten er uden tvivl Sant Sadurní d’Anoia og Vilafranca del Penedès, som byder på en flere århundrede lang vintradition. Sant Sadurní d'Anoia er Cavas vugge. Deltag også i prøvesmagning, besøg vingårdene og deltag på en af de guidede bodega-rundvisninger. La dig fortrylle af dette imponerende landskab og tag et eksemplar af den gode vin med dig hjem som et ferieminde.

Catedral de Tarragona

Katedralen i Tarragona stammer fra 1100-tallet og blev rejst på ruinerne af en gammel, kristen basilika. Kirken er præget af romansk og gotisk arkitektur hvor man særligt skal lægge mærke til de to romanske porte på hovedfacaden samt rosevinduet. Kapellet Santa-María fra 1300-tallet og bispemuseet hører med til katedralen som holder åbent hele året.

Murallas de Tarragona

Tarragonas tidligere romerske bymure, stammer fra romaniseringsperioden (3. og 2. årh. f.Kr.) og har tilnavnet Paseo Arqueológico (da.: Arkæologisk tur). Det eneste tilbageværende af det oprindelige anlægg, er den højereliggende del med de tre tårne Torre del Cabiscol, Torre de Minerva og Torre del Arzobispo. Også byporten Puerta del Socorro er bevaret. Anlægget kan besigtiges året rundt.

Ferie Spanien

Feriehusudlejning i Spanien

Hos NOVASOL Feriehusudlejning er vores feriehuse og lejligheder i Spanien, helt klart nogle af dem, som der er størst efterspørgsel på. Vi elsker nemlig det skænne spankse klima, de gode strande, det dejlige hav, den lækre mad og de mange smukke og spændende attraktioner. Vi har flere lokale kontorer i Spanien, hvilket gør, at vi løbende får nye ferieboliger til udlejning i Spanien. Dette gør sig gældende i hele landet samt på de mange spanske øer. I kan finde alle typer af ferieboliger hos os; smukke, klassiske spanske finacer, gode ferielejligheder, feriehuse med egen pool i haven samt feriehuse ved gode golfanlæg,særligt i området omkring Murcia.