Feriehus i Agaete

På Gran Canarias nordvestlige del ligger, i dalen af samme navn, en af øens skønneste å-dale med citron-, appelsin- og advocadotræer såvel som Tamadabas fyrreskov. Agaete lever af landbrug og præsenterer sig som en venlig lille by, der er kendt på alle øer for „Fiesta de la Rama“, som afholdes i den første august-uge. Fra havnebyen Puerto de los Nieves (2 km.) er der en færgeforbindelse til Tenerife (ca. 5.000 indbyggere). Lejer I et feriehus i Agaete kan I se frem til skønne feriestunder omringet af fantastisk mad, attraktioner og strande i verdensklasse! Alt hvad i forventer på en ferie på Gran Canaria finder I omkring Agaete.

Feriehuse i Agaete

Naturen omkring jeres feriehus i Agaete

Vulkanske sten omringer byen og skaber spektakulære klipper, der springer ud i Atlanterhavet. Landskabet er dog stadig frodigt og der skabes en vidunderlig kontrast mellem hav, klipper, by og vegetation - på Gran Canaria finder I et stort udvalg af landskaber og mikroklimaer. Agaete afviger ikke fra dette, da man nær byen kan udforske de fantastiske strande, havnen Puerto de las Nieves skønhed, den historiske arv i Agaete samt udsigten, der venter i dalen. Omkring den søfarende enklave Puerto de las Nieves, finder fra jeres feriehus i Agaete strande der kan tilfredsstille enhver smag. Nogle af strandene finder I lige ved strandpromenaden, der huser restauranter og caféer, hvor I kan smage på den lokale gastronomi, mens andre strande findes mere isolerede langs kyststrækningen. Dette område er velkendt for sine skønne muligheder for vandsport og en afslappende badeferie.

Den robuste geografi på Gran Canaria byder feriegæster på et væld af landskaber og aktivitetsmuligheder på et lille område. Temperaturene på Gran Canaria og i Agaete er yderligere høje året rundt, så der skal ikke planlægges udenom uvejr når I rejser hertil.  Dalen i Agaete er dækket af fyrreskove og tropiske frugtplantager og her findes enkle naturlige mineralrige kilder såsom Los Berrazales. 

Feriehus på Gran Canaria

Tæt på by og seværdigheder

Nær jeres feriehus i Agaete finder både små byer, store havnebyer og et væld af attraktioner og naturseværdigheder. I Puerto de las Nieves kan I bl.a. besøge den katolske kirke af samme navn, der blev bygget i det 17. århundrede da Agaete var et centrum for sukkereksport. Omkring kirken er fiskernes huse bygget, hvilket lagde grundlaget for resten af byen. På den korte tur fra Agaete til Puerto de las Nieves kommer I forbi Casa Fuerte, som er en af områdets vigtigste bygninger. Agaete skuffer heller ikke, da I kan besøge den karakteristiske kirke La Concepción, der skiller sig ud fra byens hvidmalede huse med sit røde stenværk. Ved siden af kirken ligger byens botaniske have Huerto de las Flores med mere end 100 plantearter fra hele verden. I kan også tage en lille tur til det arkæologiske sted Necropolis de Maipés nær Agaete, hvor I finder over 600 gravhøje, hvorfor det er blevet erklæret et historisk-kunsterisk monument.

En dagstur langs den nordlige side af Gran Canaria kan bestemt anbefales, da I vil drage forbi spændende byer og et væld af strande. På turen kommer I forbi Gáldar med sine hulemalerier, Guía der er kendt for sine oste, Moya der ligger ved foden af øens største vulkan og Teror der er hjem til Gran Canarias skytshelgen Basilica de Nuestra Senora del Pino. Sidst men ikke mindst ender I i øens hovedstad Las Palmas de Gran Canaria, der er kendt for sin kulturelle mangfoldighed, de mange attraktioner og fantastiske restauranter, hvor I kan smage på øens vidunderlige køkken. Et feriehus i Agaete på Gran canaria er altså et fantastisk udgangspunkt, hvis I ønsker en mangfoldig ferie i Spanien.