De 11 bedste strande i Andalusien

En ferie i Andalusien byder på et hav af fantastiske badestrande, hvor I kan slappe af og nyde den bagende sol i det hvide sand eller snuppe en lille dukkert i det skønne vand. Andalusien har over 800 kilometer kystlinje, hvor I kan dyppe tæerne i krystalklart vand. Vi har her samlet en liste over de 11 bedste strande i Andalusien, som i nemt kan besøge og opleve fra jeres feriehus i Andalusien. Faktisk har det været ret svært at lave en liste med blot 11 strande, fordi der er så mange gode badestrande i Sydspanien, der nemt kunne gøre sig gældende på sådan er liste. Vi har forsøgt at samle strande på listen, som er forholdsvis kendte, men også de mere hemmelige strande, som ligger skjult for de fleste turister, er at finde herpå. På en ferie i Andalusien vil i kunne finde netop den badestrand, som passer til jer uanset om I er til familievenlige strande eller strande, hvor vandsport og adrenalin er i højsæddet. Herunder kan man få lidt inspiration til hvor en badeferie i Andalusien eventuelt kunne gå hen. NOVASOL har en lang række feriehuse i Andalusien ved disse fantastiske badestrande, som du kan booke allerede i dag, men skynd dig! Der er stor efterspørgsel på vores feriehuse i Sydspanien om sommeren. 

Oplev den smukke strand ved Granada med et feriehus fra NOVASOL

 

Ferie ved Playa de Bolonia - Stranden over dem alle!

Playa de Bolonia popper op på alle lister over de bedste strande i Spanien, derfor er den selvfølgeligt også nummer 1 her! Stranden findes på strækningen kaldet Costa de la Luz, der løber fra Tarifa og til Portugals grænse, på Spaniens Atlanterhavsside. På stranden Bolonia vil I se gyldent sandstrand og krystalklart badevand, så langt øjet rækker. Stranden er af rangeret som en af de 25 bedste strande i Europa og er bestemt et besøg værd! Ved Playa de Bolonia er der noget for alle. Der er mange surfere og windsurfere, som kommer for at fange bølgerne langt ude, men det er bestemt en børnevenlig strand og de mindste kan sagtens lege i vandkanten, under opsyn selvfølgeligt. På trods af de mange fine anderkendelser, er stranden forholdvist ubefolket og ukendt for de fleste turister, hvilket er forståeligt. Stranden ligger nemligt godt gemt væk fra omverdenen, for enden af en blind vej, eller nærmere en gedesti. Tag vejen CA-8202 indtil du kommer til byen Bolonia. Herfra er der kun en vej; Stranden Bolinia. Husk at drej til højre når I kommer ned mod stranden. Drejer man til venstre kommer I ned til et nudistområde. Stranden er også kendt for sine store sandklitter, som omkrandser den. Faktisk er dette klit-system et af de største i Spanien. Det kan godt være en smule kringlet at komme til stranden, men fygt ej, her er oplevelser til hele dagen, også om aftenen. Her kan i spise på en af de gode restauranter, der findes i byen. Selve byen Bolonia ligger bag stranden og er en hyggelig lille fiskerby med rigtig gode restauranter, isbarer, juicebarer og en surfskole. I området er der fantastiske afmærkede gåruter, hvis man vil ud og opleve mere af den smukke natur. Der er også de romerske ruiner, Baelo Clauida, som bestemt er et besøg værd, hvis vandet og solen bliver for meget. Bolonia Beach kan ses på billedet herunder!

Lej feriehuse ved Costa de la Luz og besøg denne strand!

lej et feriehus ved stranden bolonia i andalusien

 

Feriehuse ved Playa del Cristo

Lige udenfor byen Estepona finder man stranden Playa del Cristo, der af mange betragtes som en af de bedste strande i Andalusien. Denne strand findes i regionen Malaga og er en del af Costa del Sol i Sydspanien. Stranden er meget børnevenlig og har tilmed det blå bade flag, der angiver at der er høj vandkvalitet og sikkerhed på stranden. Stranden i sig selv er relativt lille, men vandet er virkeligt lækkert og azurblåt. Lige bag stranden finder man en parkeringsplads med gratisparkering. Dette betyder også at stranden er god til børnefamilier, fordi man nemt kan løbe op i bilen efter mere solcreme og legetøj. Sandet på denne strand er rigtigt lækkert og gyldent. Mange kender til denne strand, desværre også en del turister. Derfor kan den være ret tæt pakket om sommeren, men den er bestemt stadigvæk et besøg værd. Der er et hav af iskioske tæt på, så forfriskningerne er indefor rækkevidde. Book et feriehus i Andalusien allerede i dag og nyd solen på de gode strande i Sydspanien. 

Book feriehuse i Malaga og besøg denne strand!

Sommerferie ved den kendte strand Torremolinos

Back to the 70's, havde jeg nær sagt. Book et feriehus ved Malaga og tag en dag på stranden ved byen Torremolinos, hvor hele det spanske ferieeventyr startede i 70'erne. Stranden Torremolinos ligger små 13 kilometer nord for byen Malaga og den er nærmest indbegrebet af Costa del Sol og ferie i Spanien. Selve stranden er fantastisk. Den er ufattelig lang (7km), bred og der er masser af plads til de mange mennesker, som kommer her om sommeren. Her vil I nemt kunne leje en af de mange solsenge eller prøve kræfter med de mange former for vandsport og sejlads, der findes på stranden. Sandet på stranden har en rensende effekt på vandet, som er klar, varmt og rigtigt lækkert at svømme i. Bag stranden tårner de klassiske ferielejligheder sig op og under dem kan I finde en livlig rivera, med et hav af barer og restauranter, hvor man kan få en øl, se live sport eller få sig en portion fish and chips. Om aftenen vil der være et sjovt byliv både på stranden og bagved den, hvor de unge feriegæster, eller de der føler sig unge, kan få sig en drink og en svingom. 

Lej feriehuse ved Costa del Sol og besøg denne strand!

Book et feriehus i malaga og nyd solen på costa del sol

 

Feriehuse ved Playa el Playazo

Tæt på feriebyen Las Negras finder man den smukke strand Playa el Playazo, som ligger idyllisk placeret i hjertet af naturreservatet Cabo de Gata-Nijar Natural Park, der er hjemsted for nogle af de bedste strande i Andalusien. Vandet på denne strand er krystalklart og meget rent, hvorfor mange dykkere og snorklere kommer her for at dyrke deres hobby. Stranden er meget børnevenlig med lavt vand og relativt små bølger, grundet strandens placering i bunden af en bugt samt de omkringliggende klipper. Stranden er rigtig bred og der er rigeligt med plads til at nyde solen og bade i bølgen blå. Der er ikke ret mange som kender denne strand og der er derfor ikke ret mange turister her. Det betyder også at der er langt til nærmest iskiosk og restaurant, men stranden er ideel til dem der elsker stilheden ved vandet og en dag i solen omgivet af smuk natur. Det er muligt at parkere gratis tæt på stranden. Book dit feriehus i Andalusien allerede i dag og glæd dig til en solferie på en af Spaniens bedste strande!

Lej feriehuse ved Costa de Almeria og besøg denne strand!

Hold ferie ved Playa de Mosul

På samme kyst som Playa el Playazo, finder man den nærsmest uberørte strand Playa de Mosul, som ved første øjekast ligner noget fra en tropisk film. Denne smukke strand synes nærmest endeløs og netop her kommer der sjældent andre turister. I kan i ro og mag nyde en dejlig dag under den Sydspanske sol på Playa de Mosul, uden af blive forstyrret af andre. Naturen omkring stranden er mageløs og fortjener en gåtur, hvis altså der ikke er alt for varmt. Stranden i sig selv er god til en ferie med børn, fordi vandet er ret lavt og stranden ligger beskyttet af klipper. Det er muligt at klatre på den mange klipper som befinder sig ved stranden, men man kan bestemt også bare sprede håndklædet ud og slappe af. Som ved de andre strade ovenfor, er der mulighed for at parkere gratis på Playa de Mosul. 

Book feriehuse ved Costa de Almeria og besøg denne strand!

Lej feriehuse ved sydspaniens bedste strande

Sommerhuse ved Playa de los Ganoveses

På den kendte Costa de Almeria, finder man den næste perle på listen, nemlig stranden Playa de los Ganoveses, der ligesom Playa de Mosul ligger i en smuk naturpark. Den fredede naturpark hedder Gabo de Gata National Park. Reservatet er kendt for sin enestående natur og sine mange små og uberørte strande, der fører tankerne hen på et tropeparadis. Fra et feriehus i Andalusien har du rig mulighed for at besøge Playa de los Ganoveses, der ligner noget fra et glasbillede. Stranden er er en bugt, formet som en hestesko og denne bugt gør stranden rigtig børnevenlig med sit lave vand. Man kan både slappe af i solen og nyde vandet, men også tage sig en gåtur i den fatastiske natur. Bilen pakerer du bag stranden. På Playa de los Ganoveses er der ikke mange faciliteter til badegæsterne, så det er dig og naturen. Heldigvis er man tæt på byen San Jose, der byder på restauranter og butikker. Vandet på denne strand er i en liga for sig, så det er bare med at få booket et feriehus i Andalusien og komme ned for at nyde solen i dette paradis.

Lej feriehuse ved Costa de Almeria og besøg denne strand!

Surfing, snorkling og smukke bjerge ved Playa la Herradura

En ferie i Sydspanien bør inkludere et besøg på stranden Playa la Herradura, som har alt hvad man kunne ønske sig. Især vandsports og dykkerentusiaster kommer hertil for dyrke deres hobby i det lækre vand. Lidt udenfor kysten finder man en lang række vrag af spanske galleoner, der sank i det 16. århundrede, som fritidsdykkere elsker at udforske. Der er også mange windsurfere i området, der elsker stranden på grund af de relativt små bølger og perfekte vind. Det er mulig for turister at prøve windsurfing på stranden. Playa la Herradura er også en fantastisk familiestrand og meget børnevenlig, I har nemlig masser af gode restauranter, barer og toiletfaciliter lige bag stranden. Stranden er en bugt formet som en hestesko, som er omkradset af klipper. Dette gør at man nemt kan snorkle i det klare vand. Det er forbudt at fiske ved denne strand, hvorfor fiskelivet er utroligt rigt her. Man må derimod gerne fange krabber, noget som børnene elsker. I finder også en flydende badebro og der er en rutsjebane, som børnene kan lege på. Tæt på Playa la Herradura ligger den notoriske Sierra Nevada bjergkæde, hvor I kan tage jer en vandretur eller en udflugt i bil, hvis I skal have et afbræk fra solen og havet. Lyder denne gode strand i Andalusien som noget for jer? Så book jeres feriehus i Sydspanien allerede i dag og få en masse hyggelige dage på de fantastiske strande. 

Book feriehuse i Malaga og besøg denne strand!

 

book et feriehus i San Sebastian og få en dejlig dag på stranden

 

Få jer en badeferie på Playa del Cañuelo

Lej et feriehus i Andalusien og få jer en rigtig badeferie langt væk fra Costa del Sols masseturisme på stranden Playa del Cañuelo. Playa del Cañuelo nemlig en lille idyllisk strand, som for mange ikke er ret kendt. I kan komme hertil med bil, som kan parkeres tæt på stranden, herfra tager man en lille hyggelig bus ned på stranden. Det koster 2 euro. Playa del Cañuelo betragtes af mange som en af de bedste strande i Spanien, og det er nemt at se hvorfor. Her finder I nemlig en lille hyggelig vig, der ligger beskyttet af bjerge hele vejen rundt, vandet er spejlblankt og gennemsigtigt, sandet består af små fine sten og man er langt væk fra de mange turister, som færdes på de store strande. Vandet gør denne strand et besøg værd. Det er varmt, klart, fyldt med liv og ideelt for snorkling. På stranden finder I to strandbarer, hvor man kan få sig en forfriskning. Selve naturen omrking stranden er fantastisk. Der er klitter bag stranden, der er træer hvor I kan søge skygge og klipper med huler, som nemt kan udforskes. Gæsterne på stranden er meget forskellige. Man ser både familer og yngre alternative hippie-typer på stranden, som kommer her fordi det er langt fra civilisation og storbyen. Book jeres feriehus i Sydspanien i dag og se med jeres egne øjne hvorfor Playa del Cañuelo er en af Spaniens bedste strande. 

Lej feriehuse i Malaga og besøg denne strand!

En af de bedste strande i Andalusien er Playa de Rijana

Den næste strand på listen skal findes på Costa Tropical, tæt på den hyggelige fiskerby Castell de Ferro. Området Costa Tropical har fået sit tilnavn, fordi den med sin frodige vegetation, står i dimitral modsætning til ørkenlandskabet, som findes i området Almeria. Her kan du blandt andet se avocado og citronplantager. Selv landskabet på og omrking stranden er fantastisk smukt, bjergene går helt ned i vandet og klipper tårner sig op ude i havet. Det er heller ikke ualmindeligt at se en gruppe delfiner lege ude i bølgerne. Det kan være lidt svært at komme ned til selve stranden, på grund af det store klippesider, men når først man er der, er det hele besværet værd! Vandet på stranden er fantastisk og det bedste er, at det mest er lokale, der bader netop her. Stranden har kun en lille hyggelig strandbar, så husk solcreme, mad og bøger hjemmefra. Man kan sagtens tage familien med på stranden ved Playa de Rijana, men bølgerne kan være lidt høje og man skal passe på klipper og huler ude i vandet. På stranden er det muligt at leje snorkel, paddleboards og kajakker, så I rigtigt kan komme ud og nyde vandet og udforske de mange klippeformationer. Solen i Sydspanien er skøn og om sommeren ligger temperaturen ofte omkring de 35 grader, så der er rig mulighed for at få sig en god farve på kroppen og slappe af på Playa de Rijana. Får I nok af solen og havet kan I gå på opdagelse i byen Castell de Ferro eller tage jer en vandretur i de flotte bjerge.

Lej et feriehus ved Costa Tropical og besøg denne strand!

Lej et sommerhus i Andalusien og få jer en dejlig badeferie i Sydspanien

 

Ferie i Marbella ved Playa de Casablanca

En af de mest populære strande i Andalusien finder man lidt udefor den sydspanske ferieby Marbella. Mange kender til denne strand, også turister, men den er bred og I kan sagtens finde en lille oase under et palmetræ eller ved en parasol, hvor I kan slappe af og nyde den bagende sol og det blå hav. Stranden er børnevenlig fordi bølgerne sjældent er høje, der er flere gode legepladser langs stranden og faciliteterne er i top! Bag stranden finder man en hyggelig strandpromenade, som summer af liv. Her er der flere gode restauranter og barer, men også en cykelsti, gåruter og udendørs fitness, så man kan få sig en aktiv ferie på stranden. Det er muligt at leje cykler og Segways på stranden. Flere steder kan I finder flotte badebroer hvorfra man kan hoppe i vandet, eller hyggelige strandbarer, hvor man kan få sig en lækker cocktail i solen eller i skyggen under palmerne. Der er fine toiletter til fri afbenyttelse på stranden, der sidder også livreddere klar på stranden og så er der fine brusere, så man ikke slæber det halve af stranden med ind i bilen efter en velendt dag under den spanske sol. Book jeres ferie i Spanien allerede i dag og nyd solen på en af de bedste strande i Andalusien!

Lej feriehuse og ferielejligheder i Marbella og nyd denne smukke strand!

Feriehuse i Malaga ved stranden Playa Cabopino

I byen Fuengirola ved Marbella, finder man den lidt hemmelige strand Playa Cabopino, som primært benyttes af lokale. Cabopino er bestemt et besøg værd, hvis ferien går til Andalusien og det er ikke uden grund at Cabopino bliver betragtet som en af de bedste strande på Costa del Sol. Stranden er ca 1200m lang og utroligt bred, den har det blå flag for sin vandkvalitet og sikkerhed. Sandet på stranden er rigtigt fint og gyldent, og fik jeg sagt at der er masser plads til hele familien? Det er primært lokale som kender stranden og de mange turister ved Costa del Sol, søger typisk mod de store strande, så dem behøver I ikke tænke ret meget på, medmindre i går ind mod byen. Cabopino ligger nemlig lidt skjult bag en hyggelig skov, der skal passeres før man kan hoppe i bølgen blå. Går man lidt op af stranden kan I finde et hav af gode restauranter og barer, hvor man kan få god mad og lækre cocktails i solen. Det samme gælder, hvis I er til vandsport. Lidt oppe af stranden og inde mod byen, hvor stranden bliver en smule mere turistet, kan man finde udlejning af jet ski, både, paddleboards og også delfinture! Vandet på stranden er rigtigt lækkert og lavt, hvorfor Cabopino er meget børnevenlig. Får i nok af solen, kan i gå på opdagelse i det gamle og beskyttede tårn, Torre Ladrones. Tårnet var i tidernes morgen en del af et fæstningsværk, der blev bygget af romerne. Lyder denne gode strand i Spanien som noget for jer? Så book jeres næste feriehus ved Malaga og se frem til en ferie under sydens sol og det varme hav i Andalusien. 

Lej feriehuse i Malaga og besøg denne strand!

Se delfiner fra jeres feriehus i Spanien