Attraktioner på Costa del Sol

Costa del Sol er først og fremmest kendt for sine vidunderlige strande og bugter og sine små fiske- og lysthavne. Bjergene beskytter Costa del Sol mod de kolde vinde fra indlandet, hvilket sikre det dejlige klima til jeres ferie i Spanien

Ferie costa del sol

Lej feriehus på Costa del Sol og nyd de smukke strande  

Her finder I et udvalg af de skønne strande, hvor I kan slappe af, bade og nyde en smuk solnedgang, mens I opholder jer i et feriehus på Costa del Sol

  • La Malagueta er en strand som ligger midt i byen Málaga. Den egner sig særligt godt til sportslige aktiviteter på stranden, og med sine mindre kraftige bølger, er den også egnet for børn. Stranden er over 1 km lang, ca. 45 m bred og består af finkornet vulkansand. Desuden vajer her det blå flag som er tegn på god badevandskvalitet.
  • I Málaga ligger også stranden Caleta - en rigtig familiestrand. Stranden er meget velplejet og nemt tilgængelig. Med en længde på næsten 1,5 km er her også rigeligt med plads. Det finkornede sand består af vulkansten.
  • I en bugt i Marbella ligger stranden Puente Romano som er en mindre strand med finkornet, hvidt sand. Her kan man leje liggestole og parasoller.
  • I Guadiaro ligger den over 2 km lange strand Torreguadiario som er tildelt det blå flag for sin meget gode badevandkvalitet. Fra stranden kan man på fantastisk vis betragte fiskerne og yachthavnen i Sotogrande. Der findes næsten inger bølger her, noget som gør stranden perfekt for børnefamilier. Sandet består af finkornene vulkansten.

Costa del Sol har dog også kulturelt meget at byde på. Udover storbyer som bl.a. Málaga, er også de små kystlandsbyer fulde af historie og seværdigheder.

Ronda ferie

Unikke bygningsværker på Costa del Sol 

Fæstningen i Málaga er et gammelt arabisk fæstningspalads som den mauriske sultan Badis lod bygge i det 11. århundrede. I den første tid boede sultanen her selv, hvorefter paladset senere blev herskersæde for mauriske guvernører og taifakonger. Fæstningen er på eksemplarisk vis bygget ind i landskabet, hvilket gjorde den vanskelig at indtage.

Katedralen i Málaga ligger i byens historiske centrum og stammer fra det 16. århundrede. Kirkens andet tårn er grundet pengemangel aldrig blevet færdigt, hvilket har givet katedralen øgenavnet La Manquite (da.: Den Enarmede). Katedralens indre del er stærkt præget af renæssancens og barokkens arkitektur, men oprindeligt blev den bygget i gotisk stil. Til sakralkomplekset hører også flere kapeller, en vidunderlig baggård og smukke haver. Katedralen holder åbent for besøgende hele året, dog ikke på søn- og helligdage.

Den historiske by Ronda, ligger ved floden Guadalevin mellem Cádiz og Málaga. Her boede der allerede mennesker for flere tusinde år siden. Fra denne epoke stammer også de arkæologiske fund og hulemalerier, som blev opdaget i de lokale grotter. Byen fik stor betydning under maurerne. I dag findes der stadig mange bygninger fra både denne og den efterfølgende tid hvor de kristne generobrede Ronda. Byen er ikke blot anbefalelsesfærdig kulturelt set, men også på grund af det omkringliggende landskab med naturparkerne Sierra de Grazalema og Sierra de las Nieves, som begge fortryller de besøgende.

oplevelser costa del sol

På tur i den spanske historie 

Et besøg i den forhistoriske hule i Nerja, er næsten som en rejse til jordens indre. Oplev sporene efter vore forfædre via de velbevarede hulemalerier og føl endnu i dag kraften fra forhistoriske jordskælv. Også et gravsted fra omkring år 6300 f.Kr. kan beskues. Hulen er åben for besøgende året rundt.

Stiftelsesmuseet for den nationale moderne kunst, udstiller udvalgte eksponenter for spansk grafikkunst. Her kan man bl.a. betragte , akvareltegninger, litografier og træsnit fra det 15. århundrede og frem til i dag, værker lavet af berømte kunstnere som bl.a. Picasso, Dalí, Tápies og Miró. Museet blev åbnet i 1992 og befinder sig midt i Marbellas bykerne. Det holder åbent hele året (lukket mandage samt søn- og helligdage).

På de mange lokale markeder er det de lækre spanske vare, som fortæller landets historie. I vil uden tvivl blive fristet af det gode udvalg af både frugt, grønt, ost og kød. Køb ind til en omgang tapas, som I kan nyde på feriehusets terrasse mens I også prøver den lokale vin. Disse oplevelser vil blive husket længe.