Attraktioner og aktiviteter i Andalusien

På ferien i Andalusien kan I se frem til rigtig mange dejlige ferieoplevelser og aktiviteter i den dejlige spanske sol. Det er bestemt ikke uden grund, at Andalusien er så populært et feriemål, når ferien skal holdes i et feriehus i Spanien. Glæd jer til smuk natur, krydret med hyggelige landsbyer og masser af sjove aktiviteter. Spændende museer og flotte seværdigheder vil I heller ikke løbe tør for i det smukke Andalusien. Besøg et karneval i Cadiz, spis tapas i Granada eller bad ved den smukke strand Bolonia. Der er meget at se, opleve og prøve på en ferie i Andalusien. 

Ferie Andalusien

Gode ture i naturen til ferien i Andalusien

En ferie i Andalucía byder på mange spændende oplevelser, hvorend I kigger hen. I kan blandt andet køre sig en tur langs ruten pueblos blancos, på dansk "De Hvide Landsbyer", der strækker sig fra indlandet og til provinsen Málaga ved kysten. 

Byen Ronda, kendt for dens fantastiske beliggenhed ved kløften til Guadalevín. I dette område kan man få sig en aktiv ferie med lange vandre eller cykelture. I kan finde en masse afmærkede ture ved de lokale turistkontorer eller cykeludlejninger. Er I til ture i bil kan I køre af vejen C341 mod syd. Her vil man komme igennem et smuk landskab med pinjetræsbevoksning og slutte i den lille by Gaucín, som med sine hvide huse med rødt tage ligger smukt omgivet af omkringliggende bakke-kulisse. Følger I vejen længere, kommer I forbi landsbyerne Jimena de la Frontera og Castellar de la Frontera, der er kendt for sine store skove og oliventræer. Ved at fortsætte af den samme vej, som nu kaldes C3331, kommer man via landsbyen San Roque ned til Middelhavskysten, hvor i kan bade, nyde solen og se en smuk solnedgang over vandet.

Et af de smukkeste naturlandskaber i Spanien, oplever man på en tur langs floden Guadalhorce. Turen kan I starte i landsbyen Mijas. Her fører en vej forbi store pinjeskove og røde klipper til byen Alhaurín el Grande, der ligger ved den nordlige bjergskråning Sierra de Mijas. Her kan I blandt andet se det smukke vandfald Barranco Blanco. Herfra kan I køre til landsbyen Antequera, hvor man finder nogle af Andalusiens mest betydningsfulde forhistoriske og kunstneriske mindesmærker. Denne tur er rigtigt god, hvis I er til kulturelle oplevelser på jeres ferie i Spanien. 

Som nævn ovenover, har Andalusien meget at byde på hvis man er til kulturelle oplevelser fra feriehuset i Andalusien. Spanien har nemlig en lang og rig historie, som har efterladt sig spor overalt i regionen. Dette kan især ses de på den mange gamle og smukke katedraler, borge og de nyere museer. Det muligt at leje cykler eller prøve en masse forskelligt vandsport så som kajak, kanon eller jetski mm. ved diverse badebyer på jeres ferie i Andalusien. 

 

Oplev malaga fra jeres feriehus i Andalusien

 

Oplev Picassos hus i Andalusien

Huset som Pablo Ruiz Picasso blev født og opvoksede i, ligger i byen Málaga og er lavet om til museum, som i dag rummer en samling af kunstnerens originale værker herunder: keramik, tegninger og illustrerende bøger. Derudover udstilles også værker af andre kendte kunstnere som f.eks. Miró, Bacon, Ernst, Tàpies og Chillida. Ialt er der udstillet ca. 3.500 værker af ca. 200 forskellige kunstnere, dog primært lokale. Museet holder åbent året rundt (lukket på helligdage).

Besøg museet Alhambra på jeres ferie i Andalusien

På jeres ferie i Andalusien, er det et must at besøge den store og kendte Alhambra. Her kan I også besøge museet Museo el Alhambra, der ligger i Karl Vs palads og er viet til den spansk-mauriske kunst. Paladset er et imponerende eksempel på den italienskinspirerede renæssancestil. På museet er der udstillet en lang række islam kunst-, pynte- og brugsgenstande, som til dels er fundet ved udgravninger i Alhambra og omegn. Således man som feriegæst i Spanien også en indsigt i den store muslimske religion, liv og videnskab, der herskede i Spanien i mange år. Museet holder åbent hele året (tirsdag-fredag) med gratis entré for alle.

Ferie Andalusien

Oplev Museo Provincial de Huelva

Fra et feriehus i Andalusien kan i besøge provinsen Huelvas egnsmuseum, hvor de besøgende med på en rejse gennem regionen og Spaniens lange historie. På museet udstilles blandt andet en lang række unikke arkæologiske fund fra denne region. Også værker af nutidige kunstnere fra provinsen Huelva er med på udstillingen. Museumsbygningen ligger i den på en stor boulevard kaldet Alameda Sundheim i byen Huelva og holder åbent året rundt. Gratis entré for alle feriegæster i Spanien.

Besøg vidunderet La Alhambra på jeres ferie i Spanien

Alhambra er et stort palads med en smuk gårdhave og et haveanlæg bygget i arabisk stil, som blev opført under Nasrid-dynastiet i det 9. århundrede. Det var i sin tid det mest betydningsfulde politiske og aristokratiske centrum i den vestarabiske verden. Her kan I få flere timer til at gå, med at udforkse det vidunderlige kompleks, med sine historiske bygninger, retvinklede baggårde, talrige brønde, kanaler og skyggefulde træer. De mest besøgte områder i La Alhambra er, den ældste bygning der kaldes den mauriske fæstning Alcazaba. Men også patio de los Leones, eller Løvernes baggård, bør opleves. La Alhambra holder åbent hele året og er nærmest et must at besøge fra feriehuset i Andalusien

Prøv at surfe på de spanske strande fra et feriehus i andalusien

Sjove attraktioner på land og til vands i Andalusien

På de mange strande i Andalusien er et godt råd til ferien at tage forbi og se solnedgang, der er rigtig smuk hele året rundt. Her mødes de lokale ofte og får sig en røget sarding og en lokal øl. Noget som kan være sjovt at deltage i som feriegæst. Der er masser oplevelser at hente ved de mange stranområder i Andalusien. I bør tage forbi El Rompido i regionen Huelva, der er en lagune med krystalklart vand og den smukkeste omkringliggende natur. Når snakken går på badeferie i krystalklart vand, er det værd at nævne stranden Bolonia, der af mange anses som en af Spaniens bedste strande. Der er altid rig mulighed for at være aktiv ved de mange strande i Andalusien. Her kan man ofte prøve at surfe i bølgerne, windsurfe, spille volleyball, paddle surfe, gå lange ture eller leje en jetski, hvis det er skal være rigtig vildt. Man kan også tage forbi store byer som Granada, Sevilla eller Malaga på sin ferie i Sydspanien. Sevilla er kendt for dens mange markeder og udstillinger af blandt andet kunst og lokalproducerede varer. Malaga er kendt for sin velstand, dyre huse hele ned til vandet og havnebyen Puerto Banus, der kan anses som værende Spaniens Monaco med fede biler, store både, smukke mennesker og gode restauranter. Især Puerto Banus er et besøg værd fra et feriehus i Andalusien

Se moskeen Mezquita de Córdoba

Mezquita i byen Córdoba er oprindeligt en moské og samtidig en kristen katedral. Efter at den i år 785 blev opført som en moské på ruinene af en kristen kirke, har den gennemgået utallige forandringer og ombygningsfaser, noget som dette guds hus med mange forskellige byggestile vidner om. I 1532 blev den generobret af de kristne, som rejste en katedral i moskéens midterparti. Moskéen fremviser på pragtfuld vis en lang række muslimsk kunst. Også Pation de los Naranjos, kaldet Appelsingården på dansk er et besøg værd.

Udforsk Catedral de Sevilla på ferien i Andalusien

Katedralen i Sevilla, er det tredje største kristne bygningsværk og hører til verdens mest kendte gotiske sakralbygninger. Store personer som for eksempel Christoffer Columbus er begravet netop her.

Katedralen er rejst over ruinerne af en moské, og dele af moskéen er synlige inde i katedralen. Efter de mange forandringer og ombygninger som katedralen har gennemgået, findes der nu spor af de forskellige byggestile som f.eks. mudéjar, gotisk, renæssance, barok og et akademisk afsnit af klassicistiske værker. I arbejdet med alteret, deltog flere betydningsfulde kunstnere som bl.a. brødrene Jorge Fernández Alemán og Alejo Fernández, Roque Balduque og Pedro de Heredia.

Feriehus med pool Andalusien

Feriehuse og lejligheder i Andalusien

Det er bestemt ikke kun attraktioner og seværdigheder som står i kø på jeres ferie i Andalusien. Her er udbuddet af ferieboliger også rigtig stort. Måske drømmer I om, at holde ferie i en klassisk spansk finca, hvor livet nydes i laveste gear og hvor terrassen og måske den private pool bliver samlingspunktet. Måske er det en hyggelig ferielejlighed med udsigt over havet I helst vil holde ferie i. Eller måske er drømmen en stor villaer med masser af lækre faciliteter som stor pool, spabad og motionsudstyr. Det hele er muligt hos NOVASOL Feriehusudlejning i Spanien, som løbende får nye feriehuse og ferielejligheder til udlejning i Andalusien.