Attraktioner og aktiviteter i Andalusien

Til ferien i Andalusien kan I se frem til rigtig mange dejlige ferieoplevelser. Det er bestemt ikke uden grund, at Andalusien er så populært et feriemål, når turen skal gå til Spanien. Glæd jer til smuk natur krydret med hyggelige landsbyer. Spændende museer og flotte seværdigheder vil I aldrig løbe tør for i Andalusien. 

Ferie Andalusien

Gode attraktioner til ferien i Andalusien

Et stykke uforfalsket Andalucía lærer man at kende langs ruten pueblos blancos (da.: hvide landsbyer) som fører gennem indlandet i provinsen Málaga.

Byen Ronda, kendt for sin egenartede beliggenhed ved kløften til Guadalevín, er et godt udgangspunkt for ture i området. Herfra følger man vejen C341 mod syd gennem et vildt, pinjetræsbevokset bakkelandskab til byen Gaucín, som med sine hvide huse med rødt tag hæver sig over den omkringliggende bakke-kulisse. Vejen fører videre til landsbyerne Jimena de la Frontera og Castellar de la Frontera, som ligger mellem skove og oliventræer. Ved at fortsætte af den samme vej, som nu kaldes 3331, kommer man via landsbyen San Roque ned til Middelhavskysten.

Landskaber med en enestående skønhed og ynde, oplever man på en tur langs floden Guadalhorce. Fra landsbyen Mijas, fører en vej forbi pinjeskove og røde klipper til Alhaurín el Grande som ligger ved den nordlige bjergskråning ved Sierra de Mijas. Via Cártama og Alora ankommer man til landsbyen Antequera som huser nogle af Andalusiens mest betydningsfulde forhistoriske, kunstneriske mindesmærker.

Også på det kulturelle område har Andalusien meget at byde på. Den lange og stadig afvekslende historie, har efterladt sig spor overalt og kan føles og opleves i de gamle katedraler, borge og de nyere museer.

Casa-Museo Pablo Ruiz Picasso

Huset som Pablo Ruiz Picasso blev født og opvoksede i, ligger i byen Málaga og er lavet om til museum som i dag rummer en samling af kunstnerens originale værker: keramik, tegninger og illustrerede bøger. Derudover udstilles også værker af andre kendte kunstnere som f.eks. Miró, Bacon, Ernst, Tàpies og Chillida. Ialt er der udstillet ca. 3.500 værker af ca. 200, deriblandt flere lokale, kunstnere. Museet holder åbent året rundt (lukket på helligdage).

Museo de La Alhambra

Museet Alhambra ligger i Karl Vs palads og er viet den spansk-mauriske kunst. Paladset er et imponerende eksempel på den italienskinspirerede renæssancestil.

På museet er der udstillet islamske kunst-, pynte- og brugsgenstande, som til dels er fundet ved udgravninger i Alhambra og omegn. Således får de besøgende ogsp indsigt i muslimenes interessante religion, liv og videnskab. Museet holder åbent hele året (tirsdag-fredag) med gratis entré for alle.

Ferie Andalusien

Museo Provincial de Huelva

Provinsen Huelvas eget museum, tager de besøgende med på en rejse gennem historien. På museet udstilles betydningsfulde arkæologiske fund fra denne region. Også værker af nutidige kunstnere fra provinsen Huelva er med på udstillingen. Museumsbygningen ligger i den brede gade Alameda Sundheim og holder åbent året rundt. Gratis entré.

La Alhambra

Alhambra er et palads med en gårdhave og et haveanlæg i arabisk stil, som blev bygget under Nasrid-dynastiet i det 9. århundrede. Det var i sin tid det mest betydningsfulde politiske og aristokratiske centrum i den vestarabiske verden. Spadser rundt i det vidunderlige kompleks med sine historiske bygninger, retvinklede baggårde, talrige brønde, kanaler og skyggefulde træer. Den ældste bygning er den mauriske fæstning Alcazaba. Men også patio de los Leones (da.: Løvernes baggård) bør opleves. La Alhambra holder åbent hele året.

Mezquita de Córdoba

Mezquita i byen Córdoba er oprindeligt en moské og samtidig en kristen katedral. Efter at den i år 785 blev opført som en moské på ruinene af en kristen kirke, har den gennemgået utallige forandringer og ombygningsfaser, noget som dette guds hus med mange forskellige byggestile vidner om. I 1532 blev den generobret af de kristne, som rejste en katedral i moskéens midterparti. Moskéen fremviser på pragtfuld vis et skoleeksempel på muslimsk kunst. Også Pation de los Naranjos (da.: Appelsingården) er fortryllende.

Catedral de Sevilla

Katedralen i Sevilla, er det tredje største kristne bygningsværk og hører til verdens vigtigste gotiske sakralbygninger. Christoffer Columbus er begravet her.

Katedralen er rejst over ruinerne af en moské, og dele af moskéen er synlige inde i katedralen. Efter de mange forandringer og ombygninger som katedralen har gennemgået, findes der nu spor af de forskellige byggestile som f.eks. mudéjar, gotisk, renæssance, barok og et akademisk afsnit af klassicistiske værker. I arbejdet med alteret, deltog flere betydningsfulde kunstnere som bl.a. brødrene Jorge Fernández Alemán og Alejo Fernández, Roque Balduque og Pedro de Heredia.

Feriehus med pool Andalusien

Feriehuse og lejligheder i Andalusien

Det er bestemt ikke kun attraktioner og seværdigheder som står i kø i Andalusien. Her er udbuddet af ferieboliger også rigtig stort. Måske drømmer I om, at holde ferie i en klassisk spansk finca, hvor livet nydes i laveste gear og hvor terrassen og måske den private pool bliver samlingspunktet. Måske er det en hyggelig ferielejlighed med udsigt over havet I helst vil holde ferie i. Eller måske er drømmen en stor villaer med masser af lækre faciliteter som stor pool, spabad og motionsudstyr. Det hele er muligt hos NOVASOL Feriehusudlejning, som løbende får nye feriehuse og lejligheder til udlejning i Andalusien.