Attraktioner i Slovenien

Afhængigt af interesse kan I opleve mange attraktioner og alltid noget nyt, når I har vaægt at leje en feriebolig i Slovenien.  Slovenien er nok ikke det mest kendte ferieland, men både ift. klima, natur, oplevelser og gæstfrihed er Slovenien bestemt et land I bør kigge lidt nærmere på. 

Ferie Slovenien

Oplevelser til ferien i Slovenien

Slovenien byder på mange museer, gallerier, borge, mindesmærker, arkæologiske fund, biblioteker og gravpladser.

Et af de mest fremtrædende museer er 1. verdenskrig Museet i Kobarid. De største gallerier er Nationalgalleriet og Det moderne galleri i Ljubljana. Mange borge er placeret højt oppe på højdedragene og har en fantastisk udsigt over det maleriske landskab. Fire af dem høre til de større turistattraktioner i Slovenien: Borgen af Bled, Borgen af Ljubljana, Huleborgen af Predjama og den gamle borg af Celje.

Nogle slovenske gravpladser er mindesmærker med national betydning. Værd at se er den jødiske gravplads i Rožna Dolina, den romerske begravelsesplads i Šempeter i Savinja-dalen, soldatergravpladserne i Soca-dalen, Prešernov gaj gravpladsen i Kranj og Navje og Žale i Ljubljana.

I flere af de slovenske byer er den gamle Middelalder-bykerne godt bevaret. Derudover findes der flere friluftsmuseer, blandt andet det største som er i Rogatec. Værd at se er også friluftsmuseet ved klosteret til karteuserordenen i Pleterje, friluftsmuseet i nærheden af Menic og det i Soca-området hvor man kan se resterne af Isonzofronten og af kampene i den første verdenskrig.

Bled søen slovenien

Tag til de smukke borge og slotte i Slovenien

Der er også flere slotte, borge og paladser som er turistattraktioner. De fleste slotte er fra barokken, og et af de flotteste slotte i Slovenien er selvfølgelig Štatenberg-slottet. Mange slotte blev bygget om til museer og gallerier og bliver gerne brugt til bryllupper og fester.

Også mange borge er blevet renoveret og bygget om til museer og hoteller. Fire af dem er blandt de ti mest besøgte seværdigheder i Slovenien: Borgen af Bled, Borgen af Ljubljana, Huleborgen af Predjama og den gamle borgen af Celje.

De pragtfulde paladser findes stort set i kystbyerne, særlig i Koper, som er hjembyen til det flotteste palads i Slovenien, Pretor-paladset. Manzioli-paladset i Izola og Gruber-paladset i Ljubljana er også meget kendte. 

Domkirkerne i Maribor og i Koper, fransiskaner-klosteret i Nazarje, det russiske kapel på Vršic eller Hemma-pilgrimsvejen er værd at se.

Events til ferien i Slovenien

Der er forskellige arrangementer hvert år i Slovenien. Man kan finde noget for enhver smag: kultur, musik, sport, mad og drikke eller børnearrangementer, festivaler, messer og udstillinger.

Værd at besøge er:

  • Jazz-festivalen i Ljubljana,
  • Lent-festivalen i Maribor,
  • den gamle rank-festival – traditionel mad, drikke, frugt og kultur i Maribor,
  • MIFF International Folke-festival i Koper
  • Verdens cup i skihop i Planica
  • Maraton i Ljubljana

NOVASOLs feriehus og lejligheder er et ideelt udgangspunkt for en afslappende ferie i Slovenien, hvor I kan tage på opdagelse i et land med en rig og spændende historie, som de færreste kender særligt godt. Tager I turen til Slovenien, vil I helt sikkert komme hjem med ferieoplevelser, som ikke mange har fået endnu. 

Feriehus Slovenien