Ferie i Slovakiet

Slovakiet er et mangfoldigt land og byder på en autentisk og fortryllende natur, krystalklare søer, afslappende varme bade og ikke mindst utallige steder med forhistoriske spor. Slovakia er også et land, hvor folkekunsten lever i bedste velgående og stadig udvikler sig. Fra jeres feriehus i Slovakiet, har I alle muligheder for, at opleve den helt unikke natur. Den aktive ferie ligger lige for og både i de små og større byer kan I gå på opdagelse i den slovakiske kultur og historie. 

Ferie i Slovakiet

Lej feriehus i den smukke natur 

Slovakiets nordlige og midterste del, består af bjergkæden Karpaterne med Høje Tatra og Lille Tatra, Lille Fatra og Store Fatra samt Rudavy

Særligt i Tatrabjergene er landskabet meget alpeagtigt. I syd stæekker landet sig ud til de ungarske lavsletter. De største floder i Slovakiet er Donau, Tisza, Váh, Morava og Hron. Landets højste bjerg hedder Gerlachovský štít (2.655 m.o.h.) og ligger i Høje Tatra.

Tag på tur over Europas mindste bjergkæde Høje Tatra med toppen Gerlachovský Štít (2.655 m.o.h.), og udforsk 600 km med afmærkede turstier; 32 bjergdale og en bjergkam på over 24 km, venter på dig her i nationalparken Tatranský národný park.

Den nordlige del af Slovakiet, domineres af bjergområder som Beskidy, Høje Tatra og Oravská Magura. I den centrale del af Slovakiet, er Lille Tatra samt Store og Lille Fatra de mest populære turistområder. I det lavtliggende, grønne og frugtbare Syd-Slovakiet, danner Donauregionen et populært feriemål med byer som Dunajská Streda, Štúrovo, Komárno og Nové Zámky.

De mange søer i Slovakiet er perfekte til både lystfiskeri, badning og hyggelige bådture. Det siges om Slovakiet, at der sprøjter en varm kilde op hvorend man stikker spaden i jorden. Og det stemmer - næsten i hvert fald. Kurbyer som Dudince, Piešťany, Rajecké Teplice, Bardejov, Sliač og Trenčianske Teplice er alle populære ferie og udflugtsmål. Også de varme kilder i Bešeňová, Liptovský Ján, Oravice, Prievidza og Ružomberok er populære.

Ferie Slovakiet

Den slovakiske kultur 

Slovakiet er et land med en stor mangfoldighed. Her findes talrige naturskønheder, historiske seværdigheder og levende folkekunst indenfor et relativt lille areal. Kom og oplev bjergenes utrolige ynde med sine dale og vandløb, de dybe hulers hemmeligheder og maleriske kirker og borge. Nyd lokalbefolkningens gæstfrihed og lær deres traditioner og folklore at kende.

Oplev folkloren som Slovakiet er så kendt og elsket for. Ikke udelukkende på de mange friluftsmuseer som i f.eks. Vlkolínec (UNESCO), Vychylovka og Kysuce, men også i landsbyerne og i de mindre byer lever forfædrenes skikke og brug samt traditionelle håndværk i bedste velgående og holdes højt i hævd. Du kan beundre håndværkernes smukke arbejde når du besøger f.eks. keramikere, pottemagere, kniplekoner og træskærere.

Ferieboliger til ferie i Slovakiet 

Hvis I vælger at leje en feriebolig i Slovakiet, så vil I ved ankomst blive mødt af husets ejer eller en lokale kontaktperson. Alle feriehuse og lejligheder er nemlig privatejede, når I vælger at benytte NOVASOL Feriehusudlejning til ferien. I vil altid have mulighed for, at kontakte vores centrale kundeservice i Danmark, såfremt der skulle være spørgsmål i løbet af opholdet i Slovakiet. 

Feriebolig slovakiet

 

Se alle vores ferieboliger i 19 lande