search

Feriehuse i Luzern

Leder I efter et feriehus i Schweiz, men er i tvivl om i hvilken del af landet? Så kan I godt stoppe med at lede, for Luzern har alt I kunne drømme om! Her kan man opleve Schweiz’ smukke, alpine landskab, samt historiske byer, der emmer af atmosfære – og det er heller ikke svært at finde noget lækkert at sætte tænderne i her.

Ferie i Schweiz

Oplev Luzerns natur

Vierwaldstättersøen har fået sit navn, fordi den er omgivet af fire ”waldstätten” eller delstater på dansk. Søen løber ind i delstatens hovedstad. Der findes 20 både, hvoraf 5 er gamle hjuldampere, der kan tage jer med ud på søen, hvilket er en af de bedste måder hvorpå man kan opleve det sceniske landskab.

Schweiz er kendt for sine bjerge, og i delstaten Luzern, også kaldet for ”porten til Alperne”, har man en rig tradition for ture i bjergene. Man kan for eksempel tage Europas ældste bjergbane op til bjerget Rigi eller verdens stejleste tandhjulstog op til bjerget Pilatus – det vil garanteret blive en vild oplevelse på jeres ferie i Schweiz.

Entlebuch biosfære er et naturreservat i Luzern, der også refereres til som værende Luzerns ”vilde vest”. Her kan man opleve heder, karstlandskaber og vilde bjergvandløb.

Har man lyst til at holde en aktiv ferie i Schweiz, så er Luzern et oplagt feriemål. Naturen her indbyder til vandreture og cykling i bjergene, og der er selvfølgelig også mulighed for lystfiskeri i søerne. 

Ferie i Luzern

Gør din mave glad - Smag på Luzern

På grund af de forskellige områder i Schweiz kan man få meget varieret mad alt efter om man er i den franske, italienske eller tyske del af landet. Her i Luzern kan man få en række traditionelle retter, der er udsprunget af hvad lokalbefolkningen kunne lave blandt andet ud af de lokale ingredienser.

Et godt eksempel på en traditionel schweizisk ret lavet på ingredienser som beboerne har haft ved hånden, både i bjergene og ”nede på jorden”, er retten Älpler Magronen. Retten består af pasta, kartofler, smeltet ost, løg og små baconstykker og serveres med æblesovs – Schweizere ved vist at vejen til en persons hjerte er gennem deres mave!

Har man en sød tand, giver det også mening at tage på ferie til Luzern. Prøv for eksempel deres ”birnbrot” eller ”pærebrød” som det hedder på dansk – det er en schweizisk kage med tørrede pærer, der oftest bliver serveret ved jul og nytår, men som også er at finde resten af året.

Smag på Schweiz

Charmerende schweiziske byer

Hovedstaden i delstaten hedder også Luzern. Den velbevarede middelalderlige bymidte er fyldt med historiske bygninger og har en utrolig atmosfære, der også gør den til en af de mest populære turistattraktioner i Schweiz. Hvis man kun måtte vælge én ting, der karakteriserer Luzern, så må det være den tildækkede kapelbro, der har stået siden år 1333 og strækker sig hen over Vierwaldstättersøen. Hvis ikke du synes at broen i sig selv er imponerende nok, så bare vent til du træder ind på broen og ser over 100 malerier fra det 17. århundrede, der hænger fra gavlen. Der findes dog mange andre attraktioner i Luzern; se for eksempel Rosengart samlingen, der indeholder værker af blandt andet Picasso, Matisse og Monet, eller Jesuit kirken, hvis yderside er bygget i barokstil, men indvendigt er den i rokoko. Rundt om i den gamle bydel kan man se ruiner fra bymuren, der, da den blev bygget, havde hele ni tårne – nogle steder er den næsten helt intakt den dag i dag.

I delstaten Luzern ligger der også andre mindre byer såsom Hochdorf, Sursee, Wilisau og Schüpfheim, der alle emmer af schweizisk hygge og nemt kan nås fra dit feriehus i Schweiz.

Ferie i Luzern