Informationer om Schweiz

I har nok allerede gjort jer nogle tanker om, hvad der er I gerne vil have med hjem af oplevelser fra jeres ferie i Schweiz og I glæder jeg sikkert allerede til, at tage hul på jeres ferieeventyr. Inden I tager afsted kan I få lidt faktaoplysninger om landet, så også det er på plads, inden ferien for alvor sætter igang. 

Informationer om Schweiz

Fakta om Schweiz 

  • Størrelse:41.285 km²
  • Befolkningstal: 7.472.600
  • Hovedstad - Bern med 122.178 indbyggere
  • Nationaldag: 1. august
  • Åbningstider: Mandag - fredag 8.30 til 18.30, lørdag 8.30 til 16 (torsdage delvist til 21.00). Banker: Mandag - fredag: 8.30 til 16.30. Lørdag og søndag lukket
  • Sprog: Tysk 63,7%, fransk 20,4%, italiensk 6,4%, Rætoromansk 0,5%, andre 9%
  • Valuta: Schweizer Frank (SFR)
  • Strøm: 230 W. Medbring rejseadapter

Kultur i Schweiz

Kulturen spiller en vigtig rolle i Schweiz, hvilket bl.a. giver udslag i byer som Bern, Luzern, Montreux, Genève og Zürich, som alle er populære turistdestinationer. Et berømt operahus, parlamentsbygninger, smukke gamle byer, interessante museer og gallerier såvel som den kendte jazzfestival i Montreux og de idylliske indsøer, gør Schweiz til en unik feriedestination. Enkelte byer og områder har mere end 2.000 års historie bag sig. På National Museet finder I den største samling af schweizisk kultur, med historie helt fra middelalderen og frem til i dag.

Traditioner i Schweiz i moderne rammer

De fire sprog der tales i i Schweiz (tysk, fransk, italiensk og rætoromansk) vidner om landets mangfoldige indflydelser. Landet holder godt fast i gamle traditioner, og nationalsport som Schwingen (wrestling) og Hornussen udøves fortsat.

Om sommeren fejrer både små landsbyer og store byer ”Seenachtsfeste”. Her skydes bl.a. farverigt fyrværkeri op, der oplyser himlen over de mange søer.

Til den årlige vinfestival i Neuchâtel kan I blive indviet i den schweiziske vinkultur. Schweizisk hvidvin kan uden tvivl sammenlignes med vin fra de store vinproducerende lande som Italien og Frankrig.

Kultur Schweiz

Sommerhusudlejning i Schweiz

Der er altså mange gode grunde til at leje en af de ferieboliger, som I kan finde her hos NOVASOL Feriehusudlejning. Herfra kan I selv tage på opdagelse i dette spændende og meget smukke land. I får desuden en helt privat ramme for ferien, hvor I bare kan slappe af og nyde hinandens selskab, uden at skulle bekymre jer om faste spisetider eller planlagte udflugter. I er herre i eget hus og bestemmer selv hvormår I vil på udflugt, hvad I gerne vil opleve i Schweiz og hvornår det er tid til at sove længe.