Attraktioner omkring Porto og i det nordlige Portugal

Byen Porto er så fuld af steder at besøge og ting at se, at I måske godt kunne tilbringe hele jeres ferie her, men det omkringliggende område, har en så stor og fantastisk naturlig skønhed, at I også bliver nød til at bevæge jer lidt ud i området, i løbet af ferien. Desuden er det nordlige Portugal ofte blevet benævnt som et mindre rejseområde den sydlige del af landet, hvilket så giver en mere ægte oplevelse af det portugisiske folk og kultur. Gå ikke glip af chancen for at rejse gennem den smukke Douro-dalen, eller for at besøg på en af de charmerende, små lokale byer, når I lejer en feriebolig i Portugal.

 

Området Costa Verde

Beliggende nord for Porto, omfattende hele den nordlige kyst af Portugal, fra udmundingen af Minho-floden gennem Viana de Castelo og Vila de Conde, samt de små byer over Atlanterhavet såsom Canidelo, Madalena, Miramar syd for Espinho. Kystlinjen er præget af smukke strande, der er populære blandt både surfere og windsurfere, mens dykkere er tiltrukket af livet i havet og de mange, interessante skibsvrag. Inde i landet finder I bjerge og dybe floder, som har banet en vej til havet gennem de spektakulære kløfter.

Douro dalen

Denne dal er beskrevet som en af de smukkeste vinregioner i verden, og giver en uforglemmelig oplevelse af et enestående naturlandskab med bjerge og plateauer og dale og strande af sjælden skønhed. Tag på en udflugt ud fra jeres feriebolig, og opleve de gamle vingårde, hvor den verdensberømte portvin produceres. I vil finde alt i denne fantastiske region, til en uforglemmelig ferie. At tage på et lille krydstogt på Douro-floden eller med på en guidet tur, er den bedste måde at udforske skønheden i området på.

Peneda-Gerês Nationalpark

En fantastisk bjergrig region, i den nordligste del af Portugal, lige på grænsen til Spanien. Området har været en nationalpark siden 1971, og er en dramatisk region dækket af skove og bjerge, med en ekstraordinær variation i flora og fauna. Lokale hyrder bor her i små traditionelle landsbyer i løbet af sommeren, da deres dyr græsser på de omkringliggende skråninger. Et besøg i nationalparken giver en perfekt mulighed for at kombinere en kulturel oplevelse i Porto, med en naturlig én i nord, og en vandretur gennem det smukke landskab her er helt gratis.

Braga

Denne by er beliggende nord for Porto, tæt på Geres nationalpark, så her kan I nemt kombinere et besøg til begge. Byen ligger på en gammel romersk vej, der tjente som den vigtigste rute på Den Iberiske Halvø. Byen blev oprindeligt grundlagt af romerne. Efter at have tjent som den romerske hovedstad for regionen i fortiden, er byen nu fyldt med historiske steder fra sin fortid, og er blevet kaldt Portugals Rom. I tiden efter Romerrigets fald, byggede den portugiserne en katedral i byen, som nu er den ældste katedral i landet. Byen er stadig et af de religiøse centrum i Portugal, og er vært for en række religiøse arrangementer og festivaler. Tjek datoerne, når I besøger området; disse begivenheder er ikke at være forpasset, hvis I ønsker at opleve ægte religiøs kultur.

Når I har valgt at holde ferie i Porto, så vil I altså ikke komme til at mangle gode oplevelser. Nu er det blot at bestemme, hvilken feriebolig I vil leje hos NOVASOL