Kultur i Portugal

Her er den perfekte destination, hvis I søger en ferie i kulturens tegn og med mulighed for, at nyde feriedagene i jeres helt egen feriebolig i Portugal.

97 % af befolkningen er romersk katolsk, mens de resterende 2 % overvejende er protestantisk. Religion spiller en stor rolle i Portugal og nærmest på hvert gadehjørne og på de offentlige bygninger, vil I kunne se hellige kors og statuer.

Portugiserne er generelt et meget afslappet folkefærd samt meget imødekommende. Som i flere sydeuropæiske lande, så tager portugiserne tingene stille og roligt. Bevæger I jer ud i de mindre byer, vil I ofte blive mødt af en stemning af fuldkommen ro, hvor der er tid til at mødes over en kop kaffe på byens torv. 

Kultur Portugal

Festligheder til ferien i Portugal 

Fodbold, nationale helligdage og lokale festivaler er dog begivenheder som sætter gang i alle. En del af portugisernes festivaler, de såkaldte romarias, tager udgangspunkt i den katolske religion. Til disse festivaler fejres pilgrimme og helgener med pomp og pragt, med b.la. optog igennem byerne. På sådanne dage er hele landsbyer og regioner på den anden ende. En oplevelse som I bør tage med, hvis der er mulighed for det i løbet af ferien.

Til de forskellige festivaler og til andre festlige begivenheder, vil I også kunne stifte bekendtskab med Portugals berømteste form for musik, den melankolske fado. Disse sange mener man stammer fra d. 16 århundrede, hvor søfolkene sang dem og udbredte dem i hele landet. Sangene omhandler typisk noget som man savner eller længes efter, hvilket mange søfolk ofte oplevede på de lange togter. Den traditionelle folkedans, er også stadig en vigtig del af den portugisiske kultur og særligt i landområderne er det stadig en stor del af portugisernes identitet.

Portugisisk kultur og storbyoplevelser

Azulejos er en anden vigtig del af den portugisiske kultur. Disse små kakler er malet med mange forskellige motiver i flotte farver. Kaklerne bruges b.la. som udsmykning på kirker, skoler, restauranter, fortove og I vil måske også finde dem i jeres feriehus. Motiverne på kaklerne henviser ofte til historiske begivenheder og stammer oprindelig fra det mauriske folk.

I Lissabon har I mulighed for at besøge mange forskellige museer. På Lissabons museum for folkekunst, kan I se fem forskellige udstillinger om møbler, landbrugsartikler, tøj, keramik og malerier. Portugals lange historie som søfarernation fortælles på Lissabons maritime museum. Her kan I b.la. se flådeuniformer og modeller af de skibe fra det 15. til det 18. århundrede. En populær attraktion i Lissabon, er det nationale hestevognsmuseum, som på portugisisk hedder: Museu Nacional dos Coches. I de flotte haller udstilles hestevogne og andre gamle vogne fra det 17. til det 19. århundrede.

Ferie Portugal

Den portugisiske madkultur

Uanset om I nyder den portugisiske mad i jeres private feriebolig eller ude i byen på en lokal restaurant, vil I uden tvivl blive begejstrede. Fisk og skaldyr er en stor del af den portugisiske kogekunst, og portugiserne regnes for at være blandt Europas bedste til at tilberede lækre fiskeretter. Kvaliteten af de portugisiske råvarer er meget høj, da de oftest bliver produceret hos mindre lokale virksomheder. 

På de lokale markeder kan I købe ind af de lækre lokale vare, som I derefter kan tilberede hjemme i feriehusets køkken. Gør det til en fælles oplevelse og glæd jer til at sætte jer på terrassen og spise sammen, mens I deler dagens mange oplevelser. Hos NOVASOL Feriehusudlejning er udvalget af ferieboliger stort og I kan helt sikkert finde lige det feriehus, hvor I gerne vil samles og holde ferie i Portugal.