Attraktioner i Sudeterne

En ferie i et feriehus i Sudeterne byder på smukke byer, brusende floder, imponerende naturfænomener og meget meget mere. I kommer ikke til at kede jer - det er sikkert og vist. En ferie i Polen er måske ikke øverst på jeres liste over feriemål, men Polen har utroligt meget at byde på. Så overvej en ekstra gang om f.eks. en kør-selv ferie til Polen skal afprøves. 

Wroclaw er Nedre Schlesiens hovedby og en af Polens ældste og smukkeste byer. Ved foden af Sudeter-bjergene og nær Oder-floden, placeret mellem talrige bifloder og kanaler, finder man denne by, som er bygget enestående på 12 øer og 112 broer. På grund af de talrige broer og anløbsbroer bliver byen også betegnet som ”Polens Venedig”. Byens mure ville kunne berette om stor og bevæget historisk fortid. Domkirke-øen er et levn fra tiden omkring den tidlige Middelalder og pga. den flotte restaurering et af Europas smukkeste bygningsværker. I vil blive fuldstændigt forelskede i denne magiske by.

Ferie i Polen

Man bør ikke snyde sig selv for et besøg til Jaskinia Niedzwiedzia. Her er en af områdets største naturoplevelser er uden tvivl bjørnehulen ved Kletno (Klessengrund), der befinder sig på Stromas sydvestlige bjergside (Riemerkoppe). Bjørnehulen er Sudeternes længste drypstenshule med et gangsystem på ca. 3 km. og i tre etager. Hulen har fået sit navn pga. de knogler fra en forhistorisk bjørn, som blev fundet der. Varierende drypstensformationer og rum med imponerende dimensioner (det største er 45 m. højt og 60 m. langt). For at beskytte disse naturværdier, blev hulen erklæret til reservat. En del af de øverste korridorer er dog åbent for besøgende men udelukkende med guide.

Tschenstochau i det nordlige Schlesien er efter Lourdes i Frankrig og Fatima i Portugal et af de vigtigste valfartssteder i Europa og regnes for den åndelige katolske hovedstad i Polen. Basilikaen fra 15. århundredes barok rummer det berømte billede af den Sorte Madonna, som hvert år fører millioner af pilgrimme fra ind- og udland til stedet. Lige gyldigt hvad man tror eller ikke tror på, er et besøg til Tschenstochau en helt unik oplevelse, som man ikke bør gå glip af, når man holder sin ferie i et feriehus i Polen fra NOVASOL. 

Aktiv ferie i Sudeterne