Fakta om Syd-Trøndelag

Overvejer I at leje en feriebolig i Syd-Trøndelag? Så er I kommet til det helt rigtige sted! NOVASOL er eksperter i sommerhusudlejning i Norge, så I kan trygt lægge din ferie i vores hænder. Vi mener at det kan være en fordel at lære ens snarlige feriedestination at kende før man tager afsted, så man kan forberede sig på hvad man skal opleve, mens man er afsted, samt hvad man skal pakke til ferien - derfor har vi samlet lidt fakta om Syd-Trøndelag, så jeres ferie i Trøndelag, kan blive præcis som I ønsker jer.

Ferieboliger i Norge

Fakta om Syd-Trøndelag

Central-Norge består af de to fylker Nord- og Syd-Trøndelag. Tilsammen dækker de et areal på 41 260 km2 (ca. lige så stort som Danmark). Området er tyndt befolket med kun ca. 405.000 indbyggere. En tredjedel af befolkningen bor i Trondheim, den største by og administrationscentrum i Central-Norge.

Navnet Central-Norge indikerer at regionen ligger midt i Norge, men dette er imidlertid ikke tilfældet: Der er hele 1.617 km fra Trondheim til Honningsvåg (Nordkapp), mens der fra Trondheim til Kristiansand er 825 km og kun 498 km fra Trondheim til Oslo.

Feriehuse i Trøndelag

Klimaet

Der er store klimaforskelle i Central-Norge; kontinentalt klima i øst, med særligt lave vintertemperaturer på Rørosvidda, og et kystklima i vest. Meget af området ligger åbent mod nordvest, hvilket giver en del nedbør og meget vind. Januar er den koldeste måned, mens juli og august er de varmeste. Der falder mest nedbør om efteråret og om vinteren og ved kysten kan der være noget tåget om sommeren.

Ferie i Norge