Attraktioner i Nordhordaland

Når man lejer en feriebolig i provinsen Hordanland, kan man næsten ikke komme uden om at besøge den smukke by Bergen. Bergen er et pragteksemplar på en norsk storby, hvilket også betyder, at det ville være ærgerligt ikke at bruge noget tid på at slentre gennem byen, når man bor i et feriehus i Norge. Her har vi samlet en lille oversigt over bare nogle af de attraktioner og seværdigheder I kan komme til at opleve i Bergen:

Feriehuse i Bergen
 • Bryggen i Bergen, selve symbolet på Bergen. Oprindelig gamle købmandsgårde fra Hansetiden. I dag bruges de til bl.a. butikker, gallerier, restauranter og museum (Hanseatisk museum og Bryggen Museum). Står på FN´s liste over specielt bevaringsværdige kulturminder.
 • Akvariet i Bergen har den største samling saltvandsfisk i Europa. Specielt sælerne er en særlig attraktion.
 • Gamle Bergen, Bergen. En samling (ca. 35) gamle huse fra 1700-tallet er genrejst og danner en miniatureby med gader, gyder og torv. Husene er indrettede og viser håndværkerhjem, værksteder og butikker med stilrigtigt interiør og brugsgenstande.
 • Maria kirken, Bergen, romersk basilika fra 1100-tallet og Bergens ældste bygning. Kirken var hovedkirke for Hanseaterne.
 • Håkonshallen og Rosenkrantztårnet på Bergenhus fæstning, Bergen. Kongsgård fra 1200-tallet, bruges i dag i repræsentationssammenhæng. Rosenkranztårnet regnes som et af landets arkitektoniske hovedværker fra 1500-tallet.
 • Troldhaugen, Edvard Griegs hjem, ca.10 km. fra Bergen centrum. Komponisthytte nederst i haven med flot udsigt over Nordåsvannet. Edvard Grieg og hans kone ligger begravet på ejendommen. Egen koncertsal.
 • Fisketorget, Bergen. Et livligt torvemarked liv hele året med salgsboder for fisk, frugt og grøntsager.
 • Fløybanen, Bergen. Kabelbane, som går op til fjeldet Fløyen (320 m.o.h.). Flot udsigt over byen og øerne ud for kysten. På Fløyen arrangeres koncerter i sommermånederne
 • Festspillene i Bergen, i slutningen af maj og varer i 10 dage. Internationale artister. Klassisk- og jazzmusik, ballet, teater, litteratur og billedkunst. Kernen i festspillene er Edvard Grieg og Ole Bull.
 • Fløjen er et af de Syv Bjerge (320 moh), som omgiver Bergen. Med kabelbanen kan I komme direkte fra centrum til dette udsigtspunkt. Og hvis I ikke har noget mod en rask gåtur, kan I også kommer derop ad vandrestien. Herfra har man en vidunderlig udsigt over Bergen og det omkringliggende landskab. I den nærliggende restaurant og cafe kan I nyde udsigten og et måltid i hyggelige omgivelser.
 • På øen Lysøen står den afdøde komponist Ole Bulls sommerhus. Det kaldes også ”Lille Alhambra” (efter maurerborgen i Granada/Spanien). Dette fantastiske træhus med dets eventyragtige tårne og de smukke træudskæringer fungerer i dag som museum. Der er åbent fra midt i maj til august. I kan komme med bus og båd fra Bergen til Lysøen.
 • ”Buekorpsmuseet Muren” dokumenterer en århundredelang tradition for en børneorganisation, oprindelig inspireret af fædrene i borgerværnet. Børnenelærte at eksersere og at marchere, udøvede forskellige former for idræt og tog på fælles udflugter. Hvis I er heldige kan I måske opleve et sådant tambourkorps i byen.

Som I kan se bliver en ferie i Bergen alt andet end kedelig, og med et feriehus fra NOVASOL får I tilmed det ideelle udgangspunkt for at opleve alt hvad byen har at byde på.

Ferie i Norge