Attraktioner i Hordaland

I provinsen Hordaland kan man opleve byen Bergen - men også så meget mere, hvilket gør det til en oplagt destination at leje en feriebolig i Norge i. Hordaland er en af de provinser i Norges, som først blev begunstiget af turismen. Nedenfor har vi udvalgt en række eksempler på udbuddet af aktiviteter og attraktioner i Hordaland:

Ferie i Norge

Kultur og arkitektur

 • Voss

Finnesloftet (1250) og Mølstertunet, udgør tilsammen Voss Folkemuseum. Voss har også en gammel kirke fra 1200-tallet i gotisk stil, Vangskyrkja.

 • Norheimsund

Hardanger Fartøyvernsenter, et aktivt museum med bl.a. udlejning af robåde inklusiv kort, turforslag og fiskeudstyr. Arrangerede fisketure. Her findes håndværksteder hvor du bl.a. kan afprøve dig selv som modelbådsbygger.

 • Øystese

Ingebrigt Vik-museet, som viser 140 smukke skulpturer af billedhuggeren Ingebrigt Vik, en af Norges mest kendte skulptører.

 • Røldal

Røldal Stavkirke fra 1200-tallet. Over korbuen hænger et krusifiks som, efter sigende, har en helbredende kraft. I middelalderen var dette et valfartssted, hvor blant syge søgte hjælp.

 • Rosendal

Rosendal Baroni blev grundlagt i 1678. I 1850´erne blev der anlagt en romantisk landskabspark rundt om slottet med flotte udsigtspunkter. Om sommeren opføres historiske skuespil og koncerter på området. Rosendalbaronerne har deres gravkapel i Kvinnherad kirke, en af de smukkeste middelalderkirker.

 • Aga

Agatunet er et fredet klyngetun i landsbystil med 31 huse og trange gader. Flere af husene går oprindelig tilbage til middelalderen. Flot beliggenhed på vestsiden af Sørfjorden.

 • Ullensvang

Komponisten Grieg ferierede her og havde sin egen komponisthytte på stedet. Hytten kan ses i haven ved Hotell Ullensvang.

Ferie i Hordaland

Aktiviteter og oplevelser i naturen

 • Hardangerområdet

Frugttræernes blomstren i Hardanger i maj, er et eventyr for sig selv. Foråret er for mange den smukkeste af årstiderne i dette område.

 • Norheimsund

Gør et stop ved Steindalsfossen, lidt vest for Norheimsund, hvor det er muligt at gå bag om selve vandfaldet uden at blive våd!

 • Sommerski på Folgefonna (Jondalen)

På Norges næstestørste gletscher, Folgefonna, finder du Norges længste ski-gletscher og velpræparerede løjper for alpint skiløb og snowboarding. Fra gletscheren har du en fantastisk udsigt over fylket og fjorden på tre sider. Guidede gletscherture arrangeres i juli og august. Udgangspunkt er Jondalen ved Hardangerfjorden.

 • Måbødalen (vest for Eidfjord)

Den gamle, 7 km lange vej i Måbødalen er imponerende; delvist sprængt ind i fjeldet og delvist slyngende sig gennem landskabet . Her er faktisk tre gamle veje, hvoraf den ene, Måbøtrappene, har 124 sving og 1.300 restaurerede trappetrin! Gå f.eks. fra Måbø Gård til Fossatromma (ca. 2 timer). Det kører også et lille tog mellem Måbø og Fossatromma om sommeren (medio juni-medio august).

Lige nord for den nye vejtunnel kan du se Norges højeste vandfall, Vøringsfossen, som har et frit fald på hele 185m.

Naturskønne Norge

CarWalks – vandreture i Hordaland

CarWalks er en unik kombination af bilture og godt tilrettelagte vandreture på afmærkede vandreruter. ”Bilvandringen” er forslag til rundture som kombinerer bil- og vandreture i Hordaland. Turforslagene er tydeligt afmærket med startpunkter for bilturen, og vandreturen starter der hvor bilen parkeres. Vandreturene har en varighed af 1 - 3 timer (normal gangfart). Ruterne er afmærkede og det er let at finde frem ved hjælp af kort og information.

Har I brug for hjælp til, at finde lige præcis det område I skal holde ferie i, for at få opfuyldt jeres drømme til ferien i Norge? Så kontakt os endelig. NOVASOL sommerhusudlejning har eget kontor i Norge samt mange medarbejdere i hele landet, som kan hjælpe jer på rette vej, mod den perfekte ferieoplevelse i Norge. 

Bilferie i Norge