Ferie i Montenegro

Montenegro – Europas sidste oase med uberørt natur

Hav, søer og Bjerge gør det muligt for enhver, at få den helt rigtige kvalitetsferie. På en dag, kan den nysgerrige rejsende nyde den lækre morgenkaffe på en af de mange strande langs Budva Rivieraen, nyde frokosten ved Skutarisøen akkompagneret af fuglekvidder og til sidst nyde aftensmaden foran pejsen eller brændeovnen i feriehuset. Med alle disse egenskaber har Montenegro rigtigt meget at byde på som rejsemål.

Den turbulente historie denne lille stat har, har resulteret i talrige historiske monumenter og mindesmærker, som er strøet ud over det hele. Det blå hav med endeløse strande, de klare floder og smukke bjerge er det der giver Montenegro alt det der skal til, til en uforglemmelig ferie.

 

Alle kystbyer i Montenegro har deres helt egen historie:

  • Herceg Novi, en mediteransk botanisk have, en karneval- og kunstnerby
  • Kotor, en by for søfolk, håndværker og videnskabsmænd. En museumsby.
  • Budva, en by med teater- og festspilscener og med vidunderlige strande og natteliv
  • Ulcinj, en by med mange kulturer, det østlige „vesten“ og det vestlige „østen“
Lej feriehus i Montenegro

Det kulinariske

Gastronomien byder på landetypiske specialiteter og internationale klassikere. I Montenegros Bjerge kan man prøve de lokale retter som: “Skorup” (en slags smøreost) lavet af mælk i trætønder, ”Katschamak” (en slags polenta) serveret med ost og fladbrød, ”Raschtan” (en art af grønkål der dyrkes syd på) med fåre- og lammekød stegt under ”Satsch”. Der findes også den berømte Njeguši-skinke og den slaviske drik ”Met”.

Ved Skutari-søen kan man bestille røget karpe fra Skutari-søen og dertil en af de hjemmelavede kvalitetsvine ”Vranac“ en rødvin eller ”Krstaè“ en hvidvin.

Lad dig forkæle ved kysten med de herlige specialiteter og vine.

Gastronomi i Montenegro