UNESCO attraktioner

8 UNESCO attraktioner i Kroatien

Der er kun få steder i verden, der er så specielle at de optages på UNESCOs verdensarvsliste over kultur- og naturmindesmærker. I Kroatien møder I dog hele 8 unikke UNESCO attraktioner. Når I lejer et feriehus i Kroatien kan I vælge at bo I nærheden af disse attraktioner og derved få fantastiske oplevelser med hjem fra ferien. Udover de 8 UNESCO attraktioner finder I naturskønhed og smukke landsbyer uanset hvor I bevæger jer hen i landet.

Feriehuse i Dubrovnik

Dubrovnik gamle by

De første UNESCO attraktion i Kroatien som i 1979 kom verdensarvslisten er den gamle by i Dubrovnik. Denne del af byen har spor helt tilbage til 700-tallet og bymyuren der omkredser byen blev bygget i 1300-tallet. Af den grund møder I en omfattende historie, som I kan undersøge på nært hold når I lejer feriehus i Kroatien. Byen kaldes for Adriaterhavets Perle, grundet den fantastiske stemning og idylliske skønhed.

Plitvice Nationalpark

Nationalparken Plitvice blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste samme år som den gamle by i Dubrovnik. Parken blev dog oprettet længe før dette i år 1949. Den befinder sig i bjergene i det centrale Kroatien på grænsen til Bosnia-Hercegovina. Dette er et absolut must-see i Kroatien grundet den unikke naturskønhed og et areal på ca 300.000 km2.

Plitvice Nationalpark i Kroatien

Den gamle by i Split med Diocletians slot

Den smukke og kendte gamle by i Split og Diocletians slot kom også på verdensarvslisten i 1979. Split har historie helt tilbage fra år 290, hvorfor byen er så unik som den er. Det var den romerske Kejser Diocletian som regerede og grundlage byen, og derfor byggede det betagende slot. Hvis I besøger Split bør I slentre rundt i de snoende gader og nyde den skønne atmosfære her findes. Når I er på ferie i Dalmatien er byen Split og området omkring et absolut must-see!

feriehuse i Split

Stari Grad sletten

På øen Hvar, ikke langt fra Split, finder I Stari Grad sletten, hvor der dyrkes oliven og druer. Det meste står som det gjorde da grækerne regerede her fra omkring 2500 år siden. Stari Grad blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste i 2008 grundet sit smukke naturlandskab.

Den gamle by i Trogir

ET sted som bestemt er et besøg værd er den gamle by i Trogir. Byen blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste i 1997 og det er ikke mærkeligt at den har en helt unik arkitektur og spændende historie. Arkitekturen i byen er helt tilbage fra 1300-tallet til 1500-tallet og bjergene i nord har været med til at beskytte disse kunstværker mod naturens kræfter. Når I er på besøg i Trogir bør I også nyde et måltid på en af byens torve med et stort udvalg af skønne restauranter og caféer.

Ferie i Trogir

Stecci - gravsten fra middelalderen

Stecci består af monolittiske gravsten fra middelalderen og blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste så sent som i 2016. Der findes flere berømte gravsten i Kroatien, men hvis I vil besøge de mest berømte af dem, må I tage turen til Kakanj i Bosnia-Herzegovina. Lej en feriebolig i nærheden og tag på en dagstur hertil, hvor du også finder nationalmuseet i Sarajevo!

St. Euphrasius basilikaen i Poreč

St. Euphrasius basilikaen befinder sig i den gamle by i Poreč og er en af de ældste kristne bebyggelser i Europa. Bygningen blev bygget i det 6. århundrede og alt er bevaret fra denne dato. Basilikaen tog udgangspunkt i bysantisk arkitektur. Den blev optaget på UNESCOs verdensarvliste samme år som den gamle by i Trogir, 1997

Ferie i Poreč

St. Jakob katedralen

Denne smukke katedral befinder sig i Šibenik og blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste i 2000. Den er idag et vigtigt arkitektonisk monument fra renæssancen. Den har en meget smuk kuppel på 32 m og skønne udsmykninger ligegyldig hvor I kigger. Tag turen hertil - I vil næppe fortryde det!