Historie og kultur i Opatija

Opatija er gået fra at være en stille kystby til en af århundredets mest fashionable feriesteder. En feriebolig i Opatija giver adgang til både de gode oplevelser i byen og ved det smukke hav, som Kroatien er berømt for. Den lille landsby Opatija i Kvarnerbugte blev opkaldt efter det benediktiner kloster, der var centrum for landsbyen i 1300-tallet. I 1800 blev der bygget en kystvej som forbinder byerne Opatija og Rijeka Volosko. I midten af 1800-tallet kom en adelsmand fra Rijeka til landsbyen for at opføre en feriebolig, Villa Angiolina.

Kultur i Opatija, Kroatien

Fra soveby til turistmekka

Adelsmanden inviterede mange højtstående personer på besøg i Villa Angiolina og derved fik flere og flere øjne op for denne skønne by og omgivelserne. Da jernbanen blev bygget, blev det lettere at komme til Opatija. Det medførte også at der blev opført grandiose villaer, hvorfra feriegæsterne kunne nyde havudsigten. Med udgivelsen af flere turistguider, der roste Opatija, kom endnu flere besøgende til og byen udviklede sig. Luksushoteller blev bygget og blandt gæsterne var b.la. kejser Franz Joseph I.

I 1887 blev den første sejlklub etableret i Opatija og et år senere byggede man et sanatorium, som senere hen blev et pensionat, hvor mange medlemmer af den kejserlige familie boede. Opatija blev kendt som et kursted blandt samfundets top. Byen forsatte sin opblomstring og kirker blev bygget, statuer rejst og flere hoteller åbnet. I dag præges Opatija fortsat af byens storhedstid i det sidste århundrede. Når I bevæger jer rundt i Opatija kan I se alle de smukke villaer fra 1800-tallet, beundre statuen Pigen og måge, opleve den smukke kirke St. James og sidst men ikke mindst bare nyde den dejlige atmosfære i de gamle gader.

Historie i Opatija Kroatien

Byparker og eksotiske planter

Når I ankommer til Opatija er noget af det første I bør gøre, at gå en tur langs den 12 km lang Opatija promenade, som blev bygget i 1911. Her får I et fantastisk indblik I hvad byen har at byde på og hvor skønt et land Kroatien er, når I holde ren pause og nyder den smukke udsigt.

Opatija er også kendt for de mange smukke og velholdte parker, som præger bybilledet. Den mest berømte park er Park Angiolina fra det 19. århundrede. Parkens planter er ikke kun lokale. I finder et meget eksotisk udvalg af planter fra f.eks. Kaukasus og Californien samt bananpalmer og dadelpalmer. I den historiske beskyttede del af byen finder I St. James Parken. Denne park er flere gange blevet kåret som den smukkeste park i Kroatien, hvilket siger alt om hvad I kan forvente jer her. Parkerne er et godt eksempel på overklassens forkærlighed for byen.

Ferie i Kroatien med plads til jer

Er Opatija lige noget for jer, så er det blot at finde ferieboligen der passer jer. I kan finde feriehuse og lejligheder direkte i Opatija samt feriehuse ved Kvarnerbugten, hvorfra I kan tage på udflugt til Opatija. Brug feriehuset som jeres base hvorfra I planlægger ture rundt i området. Når I haft et par oplevelsesrige feridage, så kan det være rart med en dase dag og netop det kan I når I lejer en feriebolig i Kroatien. De private rammer giver jer pladsen og roen til at nyde ferien, uden at blive forstyrret af andre feriegæster. Feriehusudlejning er nemlig lig med ferie med frihed.

Lej feriehus i Opatija