Informationer om Kroatien

Her finder I lidt praktisk info til jeres ferie i Kroatien

Åbningstider butikker og banker

Ingen lovregulerede åbningstider. I sommersæsonen holder de fleste butikker åbent fra 07.00 til 21.00. Udenfor sæsonen er åbningstiderne begrænsede. Banker har åbent fra 07.00 til 19.00 på hverdage, om lørdagen til 13.00. Enkelte banker i større byer holder også åbent om søndagen.

Klimaet i Kroatien 

Kroatien har to klimazoner. I indlandet er der et tempereret kontinentalt klima, tildels også bjergklima. Langs kysten er der middelhavsklima med mange soldage; tørre og varme somre, fugtige og milde vintre. Gennemsnitstemperaturer: Januar 0-2 grader, august 19-23 grader. Gennemsnitstemperatur ved kysten: Januar 6-11 grader, august 21-27 grader. Gennemsnitstemperatur i vandet er 12 grader om vinteren og 25 grader om sommeren.

Lej feriehus i Kroatien

 

Rejse-/trafikinformation Kroatien

  • Registreringsattest og kørekort skal medbringes.
  • Fartgrænser: Byer: 50 km/t, landeveje: 80 km/t, hovedveje: 100 km/t og motorveje: 130 km/t. Personbil med ænhænger/campingvogn 80 km/t (landevej/hovedvej og motorvej). Tilpas farten efter forholdene.
  • Kørelys er påbudt.
  • Sikkerhedssele er påbudt.
  • Promillegrænsen er 0,0.
  • Det er ikke tilladt at snakke i mobiltelefon under kørslen.

Der kræves vejafgift på alle motorveje, på vejstrækningen Rijeka-Kupjak, i Ucka-tunnellen og Rok-tunellen, og på broforbindelsen til øen Krk.

Tankstationer er åbne dagligt fra 07.00 til 17.00/18.00, i sommersæsonen til 22.00. Enkelte tankstationer i større byer og langs hovedveje har døgnåbent. Der kan tankes Eurosuper 95, Super 98, Normal og Eurodiesel, i større byer også gas.

Grundlæggende forpligtelser i forbindelse med uheld: Politi skal informeres (tlf 92). Sikre ulykkesstedet med advarselstrekant og tag forholdsregler for at undgå nye uheld. Vent på politiet. Information om opklaring af uheldet, kroatiske forsikringsselskaber, værksteder etc. fås af politiet. Ved skader på køretøjet forlang en politierklæring på skaden. Uden en sådan erklæring kan du ikke komme over grænsen.

Generel information: Medbring det gule sygesikringsbevis. Rejseforsikring anbefales.

Pas- indrejsebestemmelser

Danske statsborgere skal ikke bruge visum for indrejse i Kroatien. Pas skal dog medbringes.

Husk også at printe jeres lejebevis fra NOVASOL, som skal fremvises ved ankomsten til ferieboligen. 

Toldbestemmelser

Omfattende bestemmelser for indførsel til Kroatien. Pr. 1. juli 2013 optages Kroatien i EU, hvorved det kan komme til ændringer i told- og indførselsreglerne. Undersøg evt. bestemelserne hos den kroatiske ambassade.

Lej feriebolig i Kroatien