Historie og kultur på Mljet

Fantastisk natur, historiske levn og legender er, hvad der venter på Adriaterhavet grønneste ø. Den bedste måde at tage en del af Mljet kultur og historie er at leje en feriebolig i Dalmatien. Mljet er Kroatiens ottende største ø og ligger i det sydlige Dalmatien. Mljet historie begynder i forhistorien da illyriske stammer bosatte sig her. Senere lagde grækerne til ved øen på deres færd til øen Korcula, når vejret var dårligt.

Lad jer opsluge af den spændende historie, som denne lille ø er bygget på og lad jeres feriebolig på Mljet være basen for jeres egen ferie-historie i Kroatien.

Lej feriehus i Dalmatien

Ferieoplevelser med historiske vingesus

Grækerne blev dog ikke længe på øen, i modsætning til romerne. Hvis I lejer et feriehus på Mljet, vil I have mange muligheder for at følge i fodsporene af romerne. Benyt lejligheden til at besøge den romerske bosættelse Palatium, med resterne af en gammel kristen basilika og ruinerne af det store 400-tals palads i Polace.

I 1151 blev øen givet til Benediktinerne der havde grundlagt et kloster her. Maria Klosteret ligger på en ø i den store saltvandssø Veliko Jezero og er absolut et besøg værd, hvis I gerne vil vide mere om Mljet´s historie. Efter 200 år overgik øen til styret i den kroatiske by Dubrovnik, som ejede øen indtil 1815. I 1960 blev øens vestlige side udnævnt til Nationalpark for at beskytte den særprægede natur.

I kan også besøge den mytiske grotte, hvor Odysseus eftersigende skulle have været holdt fanget af nymfen Calypso i syv år.

Benyt også lejligheden til at købe lokalt produceret honning, gedeost og vin. Så kan I afrunde en skøn feriedage i historiens tegn, med lækkerier på terrassen ved jeres feriehus.

Lej feriehus på Mljet

Jeres ferie på Mljet og i Kroatien

Vil I gerne opleve denne spændende ø, så kan det både lade sig gøre ved at leje en feriebolige direkte på Mljet eller ved at tage på en dagstur dertil, hvis I vælger et andet sted at leje en feriebolig i Dalmatien. Vi er sikre på at I alle vil sætte pris på de oplevelser som øen giver jer og I vil uden tvivl huske disse længe. Kroatien som ferieland er blevet meget populært. Landet tilbyder også alt hvad man kan drømme om af oplevelser og muligheder for rendyrket afslapning. De mange ferieboliger i Kroatien er af høj kvalitet og der tilbydes, blandt de over 8.000 ferieboliger, som NOVASOL udlejer, noget for enhver smag, behov og pengepung.