Byer på Hvar

Når I lejer en feriebolig på Hvar, kan I udforske øens spændende byer i jeres eget tempo. Imponerende katedraler, gamle klostre og statslige paladser. Der er masser at se og gøre i byerne på HVar. Den smukke ø Hvar ligger lige syd for øen Brac i det centrale Dalmatien. Øens fascinerende historie begynder i 300 f.Kr., da beboerne fra øen Vis grundlagde byerne Stari Grad og Hvar. Siden da har både romerne, byzantinerne, forskellige kroatiske herskere og venetianerne regeret øen.

Lej feriehus på Hvar

Oplev Kroatiens ældst by

Alene det at holde ferie på en ø, giver helt unikke ferieoplevelser. Ø-livet er noget ganske specielt og ofte hersker der en særlig stemning på øerne. Når I har lejet en feriebolig i Dalmatien så er det bare med at komme ud og udforske de mange dejlige kroatiske øer og byer. Fra jeres feriebolig på Hvar kan I tage på ture rundt til de forskellige byer, som hver især byder på gode oplevelser. Øens tidligere hovedstad, Stari Grad er Kroatiens ældste by og blev grundlagt tilbage i 384 f. kr. Byen er Hvar´s historiske centrum, hvor den blå lagune skaber en smuk kontrast til byen og landskabet. Der er mange high-lights i byen, så I kan med fordel lave lidt research hjemmefra, så I har en ide om havd I gerne vil se. Af seværdigheder i Stari Grad kan nævnes; Tvrdalj slot med den smukke have og fiskedam, det Dominikanske kloster med et stort bibliotek og samling af malerier og flere forskellige kirker, som er med til at indramme byens spændende historie. I vil også elske at slentre rundt i de små, smalle gader. Mange af de gamle huse er i løbet af de sidste år blevet sat i stand, så de fremstår som da de blev bygget. Hvis disse huse og kunne tale, havde de uden tvivl mange utrolige historier at fortælle.

Byoplevelser på Hvar

Byoplevelser på Hvar

Når I holder ferie i en ferieboliger på Hvar, er et besøg i hovedbyen, af samme navn, et must. I Hvar kan I b.la. opleve den imponerende renæssance katedralen St. Stephen, med en række smukke malerier. I kommer også forbi smukke bygninger fra 1400-tallet, såsom det fine klokketårn og et historisk franciskanske kloster. Det var også i Hvar at et af verdens første teatret blev bygget. En anden smuk by på Hvar er Vrboska. I skal køre mod nord, langs de mange lavendelmarker for at komme frem til byen, som er øens mindste. I Vrboska skal I beøsge den barokke kirke St. Laurentius med en altertavle af Paolo Veronese og ikke mindst indsnuse stemningen i den lille havn, forenden af bugten der går igennem byen.

Jeres ferie på Hvar

Har I fået lyst til at opleve denne dejlig ø, så tag et kig på de ferieboliger NOVASOL udlejer på Hvar. NOVASOL har i dag mere end 8.000 ferieboliger i Kroatien til udlejning og der kommer løbende nye til. Kroatien er et ferieland som mange har forelsket sig i og det er bestemt et land man sagtens kan besøge flere gange. De forskellige regioner og øerne byder på hver deres unikke oplevelser også er det lækre klima også en god grund til, at rejse til Kroatien. Uanset om I lejer en feriebolig i Dalmatien, på Istrien eller et andet sted, så vil det glæde os at byde jer velkomne i dette dejlige land.