Ferie i Syddalmatien

Masser af solskinstimer, krystalklart vand og god mad, er hvad der venter jer når I lejer en feriebolig i det sydlige Dalmatien. Fra jeres feriehus eller ferielejlighed i Kroatien, vil I få mange dejlige øjeblikke ved Adriaterhavet. Dalmatien er et af Europas mest solrige steder, og her vil I b.la. finde den smukke ø Korcula, den populære Peljesac halvøen og den spændende byDubrovnik. Dalmatien er kendt for sine lækre skaldyr og fine vine. I vil uden tvivl ikke blive skuffet, når I lejer en feriebolig i Dalmatien, ja generelt i hele Kroatien.

Feriehus Dalmatien syd

Vidunderlige byer i Dalmatien 

Der er mange grunde til at leje et hus i det sydlige Dalmatien til jeres næste ferie. I løbet af ferien kan I lave lige præcis det I vil. I kan slappe af i haven ved feriehuset, køle af i det krystalklare vand eller tage på udflugter til nogle af områdets spændende byer og attraktioner. De mange nationalparker i Kroatien er absolut noget I bør overveje at skrive på listen over ferieoplevelser. Nationalparken Krka ligger nær byen Sibenik og er et ganske vidunderligt sted. Der arrangeres masser af guidet ture derud. Dalmatien er også rig på masser af byer, som alle er dejlige udflugtsmål. En af de mest kendte byer er Dubrovnik, som tryllebinder sine besøgende. De smukke gamle huse, de smalle gader, den gamle bykerne, den flotte ringmur og de hyggelige pladser, gør at I sagtens kan bruge en, sikkert også to dage i byen. Af andre byer kan også nævnes Split og Zadar.

De kroatiske øer

Kroatien er også kendt for sine mange små og større øer. Når I holder ferie i Dalmatien, så kan det anbefales at tage p en tur ud til en eller flere øer. Der hersker en ganske særlig stemning på øerne, og her får I virkelig mulighed for at absorbere den kroatiske livsstil. Hele øen Mljet er blevet udnævnt som nationalpark. det skyldes den rige natur og skønhed, som øen besidder. I kan også tag på tur til Lastovo øgruppen, som er en naturpark. Begge øer er for jer der elsker at være omgivet af smuk natur og blåt vand så langt øjet rækker. På øen Pag, som ligger nord for Zadar, kan I smage noget af det bedste lammekød i Europa. det er øens urter der er med til at give kødet den helt særlige smag.

ø ferie kroatien

Det blå hav og den gode mad i Kroatien 

Når der lejes ferieboliger i Kroatien, så kan vi ikke komme uden om de mange dejlige strande. Det krystalklare hav indbyder til skønne, afalsppende dage ved stranden. I skal blot huske, at der i Kroatien ikke er mange deciderede sandstrande. De fleste strande består af småsten, men lad jer ikke afskrække, for når I er kommet ud i vandet, så vil I ikke op igen. Den lækre mad og de gode vine er også et dejligt indslag i løbet af ferien. Besøg de lokale restauranter eller køb lækre råvare på et af markederne. Så kan I tilberede lækre retter hjemme i feriehuset, som I kan nyde i ro og fred på jeres egen terrasse.

Feriehus og lejligheder i Kroatien 

Når I lejer en ferielejlighed eller et feriehus i Kroatien, kan I vælge mellem en perlerække af ferieboliger. Kroatien har virkelig udviklet sig som feriemål og det samme kan roligt siges om ferieboligerne. Mange feriehuse er blevet renoveret fra kælder til kvist og fremstår meget flot. Mange af feriehusene kan tilbyde egen pool i haven og til flere ferielejligheder er der en fælles pool. Alle ferieboligerne I ser hos NOVASOL sommerhusudlejning er privatejede og detvil typisk være husets ejer I møder, når I kommer til feriehuset. De kroatiske husejere deler gerne ud af deres viden om området og fortæller gerne om huset og historien bag.