Ferie i Mellemdalmatien

Dalmatien er et af Europas mest solrige områder, og lejer I ferieboliger i det mellemalmatien, vil I få mange vidunderlige ferieoplevelser. Det centrale Dalmatien byder på alt til en skøn ferie; smuk natur, dejlige strande, spændende byer og masser af spændende historie.

Ferie Dalmatien

Feriehuse ved det smukke hav 

Når ferien holdes i Mellemdalmatien kan I glæde jer til de dejlige strande, som er postkort smukke. Det krystalklare hav, som kendetegner Kroatien, vil give jer behagelig afkøling på de varme sommerdage. I kan også glæde jer til et væld af aktiviteter ved og i havet. Tag med på en dykkertur, hvis I har mod på det og nyd de flotte scenarier som udspiller sig under overfladen. I skal blot huske, at en del af strandene ikke er med sand, men ofte med småsten og klipper. Derfor er det en god ide, at købe badesko, som gør det lidt nemmere at komme ud i vandet. Men lad jer endelig ikke skræmme af det, for når I er kommet ud i det klare vand, bliver det svært at slippe det igen.

Byoplevelser der begejstrer

”Verdens smukkeste by”, kalder indbyggerne i Split deres by og det er bestemt også en smuk by. Brug et par timer på at slentre rundt i byen og få et indtryk af de mange spændende seværdigheder, museer og historiske bygninger. Det er også en god ide at tage med på en guidet rundtur, hvor I virkelig kommer tæt på denne skønne by. De mange små og store pladser, med cafeer og restauranter er perfekte pausesteder, hvis I gerne vil sidde lidt og bare nyde den herlige stemning. Kun 40 minutter fra Split ligger rivieraen med sine stille, fyrreskovsbevoksede bugter. 25 km nord for Spilt kan I besøge havnebyen Trogir. Den gamle bymidte er optaget på UNESCOs verdensarvsliste, så I kan nok forestille jer, at det er en ganske særligt sted. I Trogir er der gjort meget for at bevare den oprindelige by, og derfor er reklameskilte, plakater og neonlys helt forbudt i byen.

Ferie Split

Ø-liv i Kroatien

Når I lejer en feriebolig i Kroatien, vil I hurtig opdage at Kroatien har et hav af små og store øer. Langt de fleste lidt større øer er beboede og her hersker en hel særlig stemning. Flere steder er der muligt at tage med på dagsture rundt i ø-havet og det er en virkelig god oplevelse for alle. I kan også nemt udforske øerne på egen hånd. Tag den lokale færge over til en udvalgt ø og gå på opdagelse mellem fiskerbåde, små cafeer, skove, strande og få en sludder med de lokale. Vil I gerne være en del af det særlige ø-liv i lidt længere tid, så udlejer NOVASOL også mange ferieboliger i Dalmatien, som ligger på de dejlige øer.