Ferie ved Dubrovnik Rivieraen

Dubrovnik’s Riviera er noget af det smukkeste og mest romantiske man kan forestille sig. Den starter ved Neretva-floden og fortsætter til grænsen mellem Kroatien og Bosnien-Hercegovina. De eksotiske bugter, idylliske sandstrande og den frodige vegetation præger området, og toppes med en af verdens smukkeste byer – Dubrovnik. I havet ud for Rivieraen ligger utallige skønne øer med små pittoreske byer og en helt magisk atmosfære, blandt andet Mlet og Korcula. Cypresserne vejer blidt i vinden og duften af fyrtræer og blomster hænger i luften. På rivieraens stejle bjergskråninger ligger vin- og olivenmarker side om side. De mange agaver, citrus og appelsintræer understreger den eksotiske middelhavsstemning, og det krystalklare vand og de idylliske strande indbyder til dovne dage i solen. Dubrovnik by er utrolig smukt beliggende med udsigt til det glitrende hav og i læ af bjergene. Når I vælger et NOVASOL feriehus på Dubrovnik Riviera får i det bedste af to verdner – skøn badeferie i idylliske omgivelser og byferie i en af verdens smukkeste byer. I hele Dalmatien udlejes ferieboliger, og mange vælger netop at komme tilbage til området, som har så meget lækkert til engod ferie i Kroatien. 

Ferie Dubrovnik

Strande nær feriehuset ved Dubrovnik Riviera 

I Kroatien finder man sjældent sandstrande som vi kender dem i Danmark, her består strandene oftest af kisel eller klipper. Vandet er utrolig klart, meget rent og dejlig lunt. Langs Dubrovnik Rivieraen ligger de små pittoreske landsbyer som perler på en snor. Mange af vores ferieboliger ligger i disse småbyer, hvor atmosfæren er afslappet og ofte har I havet liggende lige uden for døren. I selve Dubrovnik finder I også en dejlig strand (den by har ALT) nemlig Banje. Her mødes de rige og smukke (og alle os andre) til tonerne af nutidens musik og med udsigt til at se og blive set.

Oplevelser i Dubrovnik

Ikke uden grund kaldes denne by Adriaterhavets perle! Omgivet af azurblåt hav, ligger denne fantastisk smukke by med sine karakteristiske røde terrakotta tage og en kulturhistorie der kan tage pusten fra enhver. Den gamle bydel er omgivet af en høj middelaldermur, hvor man kan spadsere på toppen rundt om byen. I må ikke gå glip af denne oplevelse, udsigten over byen og havet er betagene og ”Game of Thrones” fans vil få et kært gensyn, da mange af filmoptagelserne er lavet netop her. På den 2 kilometer lange tur kan I også tage et lille break og nyde noget koldt at drikke fra en af de mange små boder – samtidig kan I passene nyde solen og den skønne udsigt.

Giv jer god tid når I udforsker Dubrovnik. Fra den smukke hovedgade og torvet, bør I bevæge jer ud i de små stejle gader, hvor sjove butikker med kunst og lokale specialiteter ligger side om side. Overalt finder I små kroge med hyggelige cafeer og Konobaer (svarer til en dansk kro – her er maden ofte lavet over åben ild) hvor I kan hvile fødderne og få en forfriskning, mens I betragter livet omkring jer.

Dubrovnik er spækket med spændende seværdigheder. Besøg f.eks. det gamle Franciskaner kloster, War limited fotomuseet eller tag svævebanen op på bjerget bag byen og spis frokost på toppen med den mest forrygende udsigt over Dubrovniks tage og det azurblå hav. Dubrovnik er et ”must see” og denne vidunderlige by er da også på Unescos verdensarvsliste.

Feriehus Dubrovnik

Udflugter og shopping 

Er I ”Game of Thrones” fans, eller elsker I bare skøn natur og mindeværdige oplevelser? Så bør ferien inkludere et besøg på den lille Ø Lokrum, der ligger lige udfor Dubrovnik. Øen dannede ramme om en del af optagelser til kultserien, og I vil kunne genkende den gamle domkirke som en af kulisserne. Om sommeren kan I leje en kajak og sejle rundt om øen, hvor I kommer forbi dramatiske grotter og fine snorkelsteder. Der findes et utal af bådture fra Dubrovnik til øerne udfor Rivieraen. I kan f.eks. tage til den vidunderlige Ø Korcula, som var Marco polos fødested eller naturparken Mljet hvor I kan gå på opdagelse i Odysseus grotte. I kan også vælge én af de lidt mindre kendte øer som Neretva Delta, Trsteno, Ston og Cilipi. I det smukke bagland findes der betagende bjerge, smukke bjergsøer, vin- og olivenmarker og overalt kan I vandre og nyde den fantastiske natur – en tur ud i det blå kan derfor anbefales.

Man skal ikke regne med, at finde det mest hotte inden for design i Dubrovnik. Derimod er der et væld af yndige ”tingbutikker” og spændende kunsthåndværksbutikker med f.eks. keramik.  I kan også købe lækre lokale specialiteter og tage med hjem som souvenirs.

 Mad og drikke til ferien ved Dubrovnik Riviera 

Man spiser rigtig godt i Dubrovnik og prisniveauet er fornuftigt. I kan finde alt fra fast food shops til gourmet restauranter for de velbeslående. Fælles er, at I får relativt meget for jeres penge, uanset hvor I vælger at slå jer ned. I de lokale Konobaer, som ofte ligger lidt oppe i bjergene, kan I få en helt speciel madoplevelse, når det lækre kød bliver stegt over åben ild og tomaterne til salaten plukkes, når I har bestilt menuen. Til maden kan I smage på de fremragende vine fra Peljesac-halvøen og øen Korčula.

De allerbedste måltider får I muligvis, når I handler ind på det lokale marked, hvor frugter og grøntsager  er dobbelt størrelse i forhold til det man køber herhjemme. Tilbered jeres måltider af de lækre, lokale råvarer og nyd jeres måltider under  åben himmel, mens solen går ned og stjerne dukker frem på den fløjlsbløde himmel. Når I bor i en feriebolig på Dubrovnik Riviera, er I meget  langt fra hverdagen og helt tæt  på masser af vinderlige oplevelser og en god ferie i Kroatien.  

Hos NOVASOL finder I flere tusinde ferieboliger i hele Kroatien og der kommer hele tiden flere nye til.