De bedste strande i Dalmatien

Hvis I lejer et feriehus i Dalmatien, vil I uden tvivl glæde jer til at tilbringe feriedage på stranden i solens varme. Dalmatien er kendetegnet ved sin lange kyststrækning, der møder forrevne bjergkæder i baglandet, hvilket danner en unik kulisse. Adriaterhavet er turkisblåt og byder på tusindvis af idylliske øer med fine sandstrande. De mange strande er altid rene, udstyret med blåt flag og dækket af fint sand, ofte med enkelte småsten. Det blå flag garantere rent badevand og gode sikkerhedsstandarder. I skal dog stadig være varslige overfor kraftige strømme og søpindsvin på de mere stenrige strande. Uanset hvor I lejer feriehus eller ferielejlighed i Kroatien kan I glæde jer til et hav af perfekte badestrande og badeglade feriedage!

Aktiv ferie i Dalmatien

Strandene i Makarska Rivieraen

Mellem Brela og Gradac i det centrale Dalmatien finder I den 60 km lange Makarska Riviera, som er en af de mest populære destinationer i Dalmatien. Her ligger den ene rene sandstrand efter den anden og byder på strandidyl. Bag strandene ligger tætte skove der fører på til det tårnhøje Biokovo massiv. Den bjergrige kulisse i baggrunden af strandene er et fantastisk syn! Her kan I enten nyde freden på strandene eller tage en tur i højderne og nyde udsigten med en lille picnic ved siden. At se Makarska Rivieraen fra toppen er garanteret en oplevelse I ikke vil glemme fra jeres ferie i Kroatien.

Stranden i Brela – Makarska Rivieraen

Strandene i Brela er kendt for sit fine sand og hvide småsten. Her kan I ligge i skyggen af fyrretræerne der grænser op til stranden, når I har fået nok af solens varme. Selve Brela er en hyggelig lille havneby med et dykkercentrum, samt en række bistroer og caféer til at slukke sulten indimellem. Stranden er også omgivet af en lang strandpromenade, hvor I kan nyde en pause fra vandet og varmen. Selve stranden er meget svagt skrående, hvorfor den er meget børnevenlig.

Strandene i Promajna, Igrane og Tucepi - Makarska Rivieraen

Promajna er en lille by der ligger mellem Brela og Makarska, hvor I finder naturlige strande og små strandbarer til forfriskninger. I Igrane finder I både livlige og turistede strande, samt hyggelige bugter med skygge under træerne – og bedst af alt er flere af strandene her i området spækket med palmer. I Tucepi er endnu en lille havneby med et dykkercenter og små barer ved stranden, der spiller stemningsmusik. Lad jer blive fortryllet af bølgernes brusen på jeres ferie i Dalmatien – Glem ikke solcreme!

Badeferie i Dalmatien

Stranden i Trogir

I Trogir finder I en 500 m lang strand dækket af fint grus og sand. Her kan I dyrke en række vandsport og strandaktiviteter, eller blot bygge feriens største sandslot. Stranden er velegnet til hele familien og når I har brug for en pause, kan I bevæge jer hen til de små restauranter og caféer der ligger nær vandkanten. Herfra forbinder en bro Trogir med øen Ciovo. På øen finder I en populær stenstrand, der er kendetegnet ved sine mange palmer og små strandbarer. Ciovo byder yderligere på et hav af strandaktiviteter, såsom dykning, surfing eller kajakroning.

Øen Brac

En af de mest berømte strande i Kroatie ligger på øen Brac, som hedder Zlatni Rat også kendt som det gyldne horn. Her strækker stranden sig omkring 500 meter ud fra ø-landskabet i form af en lang spids omgivet af krystalklart vand. Den sydlige del af stranden er kendt for de mange windsurfere og norddelen er imidlertid en nudiststrand. Bag stranden rejser det 780 m høje Vidova Goras, hvorfra I har den smukkeste udsigt over øen og det gyldne horn. På Brac finder I også et væld af mindre bugter og mindre strande, samt nogle af de bedste surferområder i Adriaterhavet.

Strande på Brac

Strandene i Split

Split er en populær turistdestination, hvilket medfører at strandene i området typisk er overfyldte i sommermånederne. Derfor er det en god idé at stå tidligt op og nyde et par stille morgentimer på stranden, hvis I rejser hertil i højsæsonen. Fra jeres feriehus i Dalmatien kan I også nemt nå de mange mindre strande omkring Split. Først kommer I til Bacvice-stranden nær havnen i Split, hvor I finder gode muligheder for at slappe af i solen under en parasol eller spille f.eks. volleyball på stranden. Her vil hverken store eller små kede sig! I slutningen af naturparken ved bjerget Marjan ligger et fritidscenter med en meget børnevenlig strand – perfekt til jer der rejser med de små! Derudover er her fodbold- og volleyballbaner, samt en række restauranter og caféer i nærheden, og så har I selvfølgelig også hyggelige Split lige om hjørnet.