Fakta om Brac

Hvis I overvejer at leje feriebolig på Brac , så kan det være meget rart at vide lidt om øen, inden man lander og skal til at starte ferien. Her på siden finder I lidt forskellig fakta om øen

Brac er den tredje største ø i Adriaterhavet og ligger øst for øen Solta. Når I lejer et feriehus i Dalmatien, vil I have masser af tid til at få at besøge øens hyggelige byer og fantastiske strande.

  • Øens størrelse: 40 kilometer lang og 15 bred.
  • Højeste punkt: Vidova Gora, 778 meter over havets overflade.
  • Byer og landsbyer: Supetar, Milna, Nerezisca, Bol, Skrip og Pucisca.
  • Bedste strand: Zlatni Rat.
  • Forbindelse til fastlandet: fra byen Split går der færge til Supetar på Brac.
  • Sprog: Kroatisk
  • Religion: Kristendom
Lej feriehus på Brac

Værd at vide når I lejer feriebolig på Brac

På Brac er den hårde hvide kalksten blevet udvundet siden oldtiden. Selv i dag kan man se stenhuggere på arbejde i byen Pucisca. Gennem historien har øen været regeret af Konstantinopel og kom derefter under venetiansk styre. Venetianerne regerede øen fra tidlig 1400 til slutningen af 1700-tallet.

Lidt idenfor byen Bol finder I den berømte strand Zlatni rat, som betyder det gylden horn. Under ebbe og flod forandre stranden sig markant. Stranden er desuden et populært sted at surfe. Andre strande, som er værd at besøge, er for eksempel stranden ved byen Supetar i nord og stranden i Povlja.

Overvejer I at leje et hus på Brac i løbet af sommeren, vil I få mange soltimer. Kyst ved Dalmatien er en af Europas mest solrige regioner, med tørre og varme somre. Vintrene er milde og regnfulde. Når I gerne vil opleve andet end strandene, så kan I tage til Bol eller Supetar og besøge cafeer, restauranter samt se diverse udstillingerne. Prøv øens specialiteter og bestil lammeretter som; vitalac eller butalac.

Ferie på Øen Brac i Kroatien

Find jeres feriebolig på Brac

Har I fået lyst til at slappe af på stranden Zlatni Rat, kan I leje et hus i Mellemdalmatien, og se frem til fantastisk feriedage i et skønt klima. NOVASOL har eksisteret siden 1968 og kan i dag tilbyde jer Europas største udvalg af privatejede ferieboliger. Mere end 8.000 ferieboliger udlejes i Kroatien , og vi hjælper altid gerne jer med at finde lige præcis det sted og den feriebolig der passer til jer ønsker.