Bløde bakker prydet af olivenlunde og cypresser. Frodige vinmarker og maleriske landbyer, der knejser på bakketoppene. Det er bare noget af det, der venter jer på en ferie i Toscana. For livsnydere, naturelskere og kulturinteresserede er Toscana et rent mekka,  med nogle af verdens mest spændende renæssance byer indenfor rækkevidde. Derudover er kunst i verdensklasse, et smagfuldt køkken og skønne vine med til at gøre Toscana til et af de foretrukne feriesteder i Italien.

Se alle feriehuse i Toscana

Feriehuse i Toscana

Ferie i Toscana fuld af gode seværdigheder

Der er ubegribelig mange seværdigheder i Toscana, så det kan være svært at nå dem alle. En tur til Firenze er dog et must. Bare på den korte gåtur fra Ponte Veccio til Domkirken står indtrykkene i kø. De pragtfulde bygningsværker ligger som perler på en snor, og på de hyggelige torve og imponerende pladser, kan I slappe af på en fortovscafe og nyde et glas vin eller en kop kaffe. Der er så mange seværdigheder i Firenze, at I bør afsætte rigtig god tid til jeres besøg i den smukke by.

Pisa er også et besøg værd. Ikke mindst pga. det skæve tårn. Udover tårnet, som er byens vartegn, har Pisa et hyggeligt historisk centrum med masser af butikker og restauranter.

I den sydlige del af  Toscana finder I den fortryllende by Sienna. Den gamle middelalderby er utrolig velbevaret og emmer af historie. Det er også i Sienna I finder en af Italiens smukkeste pladser, Piazza del Campo. Sienna er en eksplosion af farver, lyde og indtryk. Atmosfæren er livlig, i smalle stræder og gader, og på byens hyggelige torve og pladser ”hænger” man ud og nyder hinanden selskab.

Er I mere til en rolig, autentisk atmosfære og rendyrket idyl? Så tag en tur til den charmerende by Lucca, som er en af Toscanas mest indtagende byer, med en romantisk atmosfære og masser af historiske pladser og torve. Den charmerende by San Gimignano, der især er berømt for sine mange tårne og betagende udsigtspunkter, er også værd at køre efter. 

ferie i Toscana

Ferie i Toscana ved strand

Man kan sagtens holde en strandferie i Toscana. Toscanas Riviera ligger langs Versiliakysten, hvor den ene hyggelige badeby afløser den næste. Den gyldne sandstrand i Viareggio, er en af de mest berømte strande i området. Her finder I masser af faciliteter og en hyggelig strandpromenade, med cafeer, restauranter og butikker. Der findes også dejlige badestrande i Forte dei Marmi, Tirrenia, Cecina Mare, Marina di Massa og endelig i Marina di Pisa. Nogle af strandene er betalingsstrande, men langt de fleste er dog offentlige stranden med gratis adgang.

Ferie i Toscana med pool

Hvis I vil nyde Toscanas skønne landskaber og samtidig holde en afslappende badeferie, er det oplagt at leje en feriebolig med pool. Der findes rigtig mange ferieboliger i Toscana hvor I enten har jeres helt egen private pool eller deler en fælles pool med nogle få andre ferieboliger. Her kan I nyde solen i en liggestol på pool kanten, og få en svalende dukkert lige så tit I ønsker det. Når I vælger en feriebolig med pool, skal I ikke selv foretage jer noget i forhold til rengøring og vedligehold af vandet – det klarer vi.

Ferie i Toscana med børn

Er I en børnefamilie? Så er en ferie i Toscana med børn det perfekte valg. Der findes nemlig rigtig mange spændende oplevelser og sjove attraktioner for børn i Toscana. Udforsk ”hemmelige” underjordiske grotter eller tag på besøg i nogle af de mange temaparker og Aqua-lande med vilde ruchebaner. De fleste børn vil også elske en dag i solen ved en badesø, hvor man kan plaske, sejle og surfe i det klare vand. Lad ungerne plukke citroner og vindruer i jeres egen have og tag dem med på det lokale marked, der bugner af lækre specialiteter og sjove souvenirs. Herunder finder I nogle af Toscanas attraktioner for børn:

 • Acquavillage Follonica
 • Parco Preistorico dinosaurpark
 • Pistoia Zoo
 • Genova Acquarium
 • Acquavillage Cecina
 • Pinocchio-parken ved Collodi
Ferie i Toscana

Ferie i Toscana  - vinområder

Overalt i Toscana finder I skønne områder, hvor vinstokkene står i lange rækker på solvendte bakkeskråninger. Drej ind på en af de lokale vingårde og få en rundvisning i vinmarkerne, hvor druerne hænger i store klaser og venter på at blive plukket og forvandlet til skøn, lokal vin. På mange af gårdene kan I prøvesmage de forskellige vine og måske gøre et godt køb. De mest berømte vinområder i Toscana er Montepulciano, Chianti og Brunello di Montalcino.

Ferie i Toscana for gourmetelskere

Det italienske køkken er kendt og elsket over hele verden. Som i resten af Italien, har alle områder i Toscana sine egne specialiteter og egnsretter. Det toskanske køkken har et rustikt præg og er baseret på friske råvarer med masser af smag. Når I holder ferie i Toscana, kan I vælge imellem alt fra Michelin restauranter til små, ydmyge familiesteder, hvor ”mamma” står i køkkenet. I kan også vælge at handle på det lokale marked og shoppe amok i solmodne frugter og grøntsager, olivenolie, charcuteri og spændende oste. Når I lader et feriehus i Toscana danne rammen om jeres ferie, har I rig mulighed for at tilberede lækre måltider i ro og mag og nyde dem på terrassen under åben himmel.

5 grunde til at en ferie i Toscana

 • Idylliske landskaber med olivenlunde og vinmarker
 • Ikoniske byer med seværdigheder i verdensklasse
 • Gastronomiske oplevelser og skønne vine
 • Spændende udflugtsmuligheder og attraktioner
 • Stort udvalg af ferieboliger i alle størrelser og prisklasser

Se alle ferieboliger i Toscana