Gastronomi på Sardinien

NOVASOL tilbyder en bred vifte af feriehuse og ferielejligheder på Sardinien. Når I booker jeres helt egen feriebolig, får I mulighed for at komme i nærkontakt med øens befolkning og deres traditioner. I stifter også bekendtskab med det spændende køkken som er baseret på friske råvarer. Kendetegnet ved sin status som øsamfund og med få ydre påvirkninger, er det sardiske køkken enkelt, men velsmagende. På Sardinien er der rig mulighed for at bo helt tæt på havet.

Ferie på Sardinien

Havets skatte

På Sardinien har man en lang tradition for at bruge alt godt fra havet i madlavningen. Man tilbereder lokale retter efter gamle opskrifter, der er overleveret fra generation til generation. En af de berømte retter kaldes “bottarga, som er baseret på saltet fiskerogn, men også lattume lavet af tunfisken er en delikatesse. Der findes alle former for velsmagende fisk og skaldyr på Sardinien, og ledsaget af gode lokale vine bliver det et skønt måltid. Nyd havudsigten fra feriebolig på Sardinien, mens I indtager dagens måltider under åben himmel.

Jordens afgrøder

Når I lejer et NOVASOL feriehus på Sardinien vil I hurtig opleve at der dyrkes forskellige afgrøder overalt. På Sardinien er man i stor grad selvforsynende og overalt ser man marker og haver, hvor der produceres fødevarer af høj kvalitet. Retter som “fregula perlepasta og malloreddus som er små hvedetoppe med en speciel sauce udgør nogle af de mange specialiteter. Prøv også den lokale krydrede pølse eller furriau casu, ledsaget af smeltet ost og safran. En anden specialitet er et knækbrødslignede brød, der bages i en træovn. Disse og mange andre lækre retter fra det sardiske køkken, kan I opleve og lade jer inspirere af, når I tilbereder måltider i køkkenet i jeres feriebolig på Sardinien.

Smag på det sardiske køkken

Oste og det søde køkken

Sardinien har den største produktion af pecorino ost i Europa. Det er, som resten af det sardiske køkken, enkelt men velsmagende. I bør også smage seadas og formagelle. Fyldte tærter og en version af tarteletter bagt med honning som smelter på tungen er også et must. I kommer helt tæt på alle hemmelighederne i dette varierede køkken med en lang tradition. Med base i en af NOVASOLs ferielejligheder på Sardinien, kan I selv afprøve de lokale opskrifter i jeres eget køkken og nyde det færdige måltid på jeres terrasse.

NOVASOL har ferieboliger i hele Italien

Hvis I vil opleve den lokale charme og den autentiske stemning, er en feriebolig i Italien det optimale valg. I bor midt i historien og er en del af det omgivende samfund. NOVASOL har et varieret udbud af ferieboliger som vil tilfredsstille jeres krav til en perfekt ferie. Uanset om I ønsker en ferielejlighed med havudsigt eller et feriehus med egen pool, finder I det hos NOVASOL. Tag også et kig på vores udvalg af ferieboliger i Toscana og ferieboliger på Sicilien.

Ferie på Sardinien