Kulinariske oplevelser i Ligurien

Når ferien går mod fremmede himmelstrøg, er det altid spændende at udforske de lokale retter. Når I lejer en feriebolig i Italien, kan I bestemt også glæde jer til lækre smagsoplevelser. Det traditionelle liguriske køkken kombinerer lokale ingredienser med ingredienser fra andre regioner, som Ligurien har haft kontakt med og er påvirket af. For eksempel pesto som man bruger til pecorino. Der findes masser af lækre ingredienser fra middelhavskøkkenet, som I kan bruge når I tilbereder måltider i jeres feriehus i Ligurien. Det liguriske køkken er præget af forskellige typer af produkter og ingredienser, som bruges i traditionelle opskrifter. Urter såsom salvie, rosmarin og merian bruges ofte og alt hvad man kan høste fra haven f.eks. basilikum, løg og aubergine. I Ligurien finder I også den berømte tomat oksehjerte, asparges og Albenganese artiskokker samt lækre trøfler i Val Bormida. Der er altså rig mulighed for at eksperimentere med lækre retter i ferieboligens køkken og dertil nyde et glas god vin.

Smag på det italienske køkken

En ferie i Ligurien med mad og vin

I Ligurien har man stor ekspertise indenfor produktion af olivenolie og olivenolien herfra, er en af de mest berømte i Italien. Ligurien er også stærk i produktionen af stivelsesholdige produkter såsom kager, tærter og porridges. En anden selvfølge at sætte på bordet i jeres feriehus eller bestille på den lokale restaurant er fisk. Ligurien har en bred vifte af friske fisk og skaldyr: multe, blæksprutte, ansjoser og rejer. For kødelskere er det oplagt at prøve nogle af de lækre vildsvineretter. Hos bageren kan I købe lækkert brød, focaccia, kage eller krydrede tærter. I alle lokale butikker er der et stort udvalg af kager til den søde tand. Prøv f.eks. genovesisk Pandolce, som er pandekager med mascarponecreme eller småkagerne Lagaccio. Tag et glas Gustali, en god sød vin, til og slut et lækkert måltid af på terrassen ved jeres feriebolig i Ligurien og nyd udsigten til den perfekte ferie.

Ferie i Italien

Et lille tip

Husk også, at I fra Ligurien kan tage færgen til Sardinien, hvor I også kan leje en ferieboliger hos NOVASOL. Måske I skulle kombinere ferie i Italien med et ophold i Ligurien og derefter på Sardinien. I så fald har NOVASOL Feriehusudlejning også et bredt udvalg af ferieboliger på Sardinien.