Information om Italien

Italien er et meget let land at rejse i, når I lejer feriehuse i Italien. Vi har dog alligevel lavet en lille praktisk huskeliste, som I kan bruge inden I rejser på ferie i Italien.

 • Areal: 301.277 km²
 • Antal indbyggere: 57,5 mio.
 • Valuta: Euro. Kreditkort, Euro-checks og Rejse-checks accepteres overalt. Du kan hæve penge i hæveautomater med Eurocard, Cirrus, Plus, Maestro, Mastercard og Visa.
 • Sprog: Italiensk. Sekundære sprog er i Südtirol tysk, i Aostadalen fransk og i Friaul slovensk.
 • Strømforsyning: Italien anvender 220 Volts/AC system. Dog kan vores stik være anderledes end f.eks. de danske. Undersøg derfor dette inden afrejse eller medbring en adapter.
 • Klima: Sommeren i Italien, fra Alperne til Sicilien, er generelt varm. Om vinteren nordpå og i det centrale Italien bliver det ret koldt. Vejret er bedst om foråret og om sommeren. Gennemsnitlig temperatur om sommeren: 18°C to 30°C, om vinteren 4°C to 16°C.
 • Nødnummer: 112 carabinieri (politi), 118 ambulance, 115 brandvæsen.
Ferie i Italien

Trafikforhold i Italien

Vælger I at køre til Italien er der få retningslinjer, det er vigtig at overholde, men det er meget nemt at køre bil i Italien. Fra jeres feriebolig i Italien kan I benytte jer af, at I har jeres egen bil til rådighed. Ta' på ture i området og lad jer opsluge af det skønne land. Vi har feriehuse i Italien og ferielejligheder i Italien i alle størrelser og i stort set hele landet.

Husk at medbringe dansk kørekort og den original registreringsattest. Endvidere skal køretøjet være forsynet med et DK-skilt.

Det er desuden anbefalelsesværdigt at medbringe det gule sygesikringskort, Grønt forsikringskort og Rødt SOS-kort.

 • Fartbegrænsninger: I bymæssig bebyggelse må du højest køre 50 km/t., på landeveje mellem 90 og 110 km/t og på motorveje normalt 130 km/t. På visse 3-sporede motorveje må der køres 150 km/t. Hold øje med skiltningen, der kan være afvigelser.
 • Miljøzoner: I flere af de større byer er der indført restriktioner eller forbud mod at kører i de historiske byområder. Områderne genkendes på skiltene med teksten - Zona Traffico Limitato. Kørselsforbuddet gælder oftest mellem kl. 8.00 - 18.00. Reglerne er forskellige fra by til by, så hold godt øje med skiltningen. Kører I ind i en af disse zoner, vil der automatisk blive taget et foto af jeres nummerplade og der fremsendes en bøde på min. 80 Euro hjem til jeres privatadresse.
 • Motorvejsgebyr: Kan betale gebyret kontant - har I brug for en kvittering, skal man bede om det (Vorrei una ricevuta, per favore).
Bilferie i Italien

Mange steder kan man betale med kreditkort eller med forudbetalte (Viacard) kort, som man køber på barer eller tankstationer. Telepass registrerer elektronisk bilerne - som de danske Brobizz.

 • Parkering: Blå striber = der skal betales for parkering, gul og sortgul = parkeringsforbud.
 • Sikkerhedssele: Er påbudt både for og bag. Børn under 3 år skal sidde i en godkendt barnestol. Børn under 12 år eller mindre end 1,5 meter må kun sidde på forsædet, hvis de er i barnestol eller hvis selen tilpasset deres højde.
 • Pigdæk: Tilladt fra 15/11 til 15/3 for køretøjer under 3,5 ton. Maks. hastighed motorvej 120 km/t, landevej 90 km/t. Pigdæk/snekæder kan blive påbudt i bjergene. I Aostadalen skal bilen være udstyret med enten vinterdæk eller man skal medbringe snekæder i perioden 15/10 til 15/4.

Promillegrænsen ligger på 0,5.

Det er obligatorisk at benytte gul sikkerhedsvest på hovedveje med høj hastighed og motorveje, hvis det bliver nødvendigt at stige ud, samt at have en advarselstrekant med.

Lad ferien gå til Italien

Indrejsebestemmelser i Italien

Når ferien går til en feriebolig eller ferielejlighed i Italien er der heldigvis ikke de store overvejelser med at ansøge om visum og andre formaliteter. Ud over jeres pas skal I selvfølgelig huske jeres NOVASOL lejebevis til ferieboligen. 

Toldregler

Som udgangspunkt må du afgiftsfrit indføre varer til eget brug, så længe varerne er købt i et EU-land, og varerne er beskattet i det pågældende land.

Hold ferien i Italien