Rejseinformationer om Holland

Når nu ferieboligen i Holland er bestilt, så er det tid til, at planlægge jeres ferie lidt mere. Det er nok først og fremmest de sjove og spændende indslag der først dukker op, men det er også en god ide, at kigge lidt nærmere på de mere praktiske informationer, inbden I sætter kursen mod Holland. Vi har samlet forskellige oplysninger her - god ferieplanlægning. 

Ferie Holland

Fly og tog 

Schipol ved Amsterdam er den største lufthavn i Holland. Der er også internationale flyvninger til Rotterdam, Eindhoven og Maastricht. 

Tog er et hurtigt og komfortabelt og rimeligt transportmiddel i Holland. Landet har et moderne skinnenet og hurtigtgående tog. Mellem byerne går der flere tog i timen. Intercitytog, hurtigtog og nærtrafiktog bringer dig det du ønsker. Kombinationen af hurtige tog og korte afstande sørger for korte rejsetider. Fra Amsterdam til Utrecht bruger toget 30 min. og fra Schipol til Amsterdam tar det 16 min. Videre til Den Haag tager toget ca. 45 min.

Hvis du planlægger at tage toget som tranportmiddel til dit feriehus, er det vigtigt at være opmærksom på, at de fleste feriehuse ikke ligger i gåafstand fra en togstation. Du vil da ovenikøbet skulle tage bus og/eller taxi for at komme helt frem.

Bus

Holland er dækket ind af forskellige buslinier:

  • ”Stadsbus” (bybus), ”Streekbus” (mellem og udenfor byer) og ”Snelbus” (hurtigbus). Hurtigbusserne har få stoppesteder og kører først og fremmest til ”normale” rejsetider (morgen/ ettermiddag).
  • ”Interliner”: Disse busser kører på ca. 30 strækninger. Dette er direktruter, og busserne stopper sjældent.
  • Selskapet ”Connexxion” er det eneste buselskabet i store dele af Holland; i provinserne Noord- og Zuid-Holland, Gelderland, Overijssel og Zeeland.

Færger

Det går færger fra fastlandet i Holland til flere øer. Fra Den Helder til den mest kendte ø, Texel, går det færge hver time.

 

Fartsgrænser

  • I byer og tætbebyggede områder: 50 km/h
  • Uden for byerne: 80 km/h
  • Større veje: 100 km/h
  • Motorveje: 120 km/h

Alkohol og mobiltelefoni i Holland 

  • Promillegrænsen er 0,5

Al brug af mobil når man kører bil og motorcykel er strengt forbudt, med mindre man benytter et håndfri-set eller Car Kit. Når køretøjet står stille, er det tilladt at benytte mobilen. Brud på disse forskrifter medfører en bøde på minimum Euro 136,-. I tillæg kan mobilen blive beslaglagt

Vi er også altid behjælpelige, hvis I har spørgsmål til såvel ferieboligerne i Holland samt til selve ferien og de mere praktiske oplysninger. NOVASOL sommerhusudlejning har eget kontor i Holland, så eksperthjælpen er altid kun et opkjald eller en mail væk.